Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 10 okt 2017 18:05

Linda Lindorff "Mitt hem är som ett lantställe à la Lidingö"

Programledaren Linda Lindorff bor i villa och vill aldrig flytta från sitt älskade hus på Lidingö.

Programledaren Linda Lindorff bor i villa och vill aldrig flytta från sitt älskade hus på Lidingö.

1/2

Foto: IBL

Mjuk och skön färgklick. Den turkosa soffan står på övervåningen. Den slitna ­vintagemattan känns som om den en gång varit persisk.

Mjuk och skön färgklick. Den turkosa soffan står på övervåningen. Den slitna ­vintagemattan känns som om den en gång varit persisk.

2/2

Foto: Linda Lindorff

Linda Lindorff inreder med stora snittblommor i villan på Lidingö. Hon vill ha ordning och reda. Men det får inte bli så pedantiskt att man inte kan sitta med träningskläder i soffan.

- Vi har lycka i det här huset, det känns viktigt, säger hon.

Hur bor du?

- Jag bor i ett normalstort hus på Lidingö, som ligger högt i söderläge. På kvällarna kan man sitta på terrassen i solnedgången. Invändigt är det en väldigt skön känsla med stort ljus­insläpp från alla håll.

- På Lidingö finns gott om villor som är betydligt finare, men vi vill aldrig flytta. Vi har lycka i det här huset, det känns viktigt. Nu har vi precis byggt ut det, så att barnen får varsitt sovrum.

Hur skulle du beskriva din stil?

- Det är som ett lantställe à la Lidingö. Känslan är lite lantlig, fast det inte är det. Jag vill att det ska kännas mjukt och välkomnande. Man ska kunna vara överallt och det finns inget finrum eller finsoffa. Jag skulle inte säga att det är mycket färger, men det är inte vitt överallt. Under köksbordet har vi en röd matta till exempel.

Vilken lyx unnar du dig till hemmet?

- Jag gillar stora glasvaser med snittblommor. Jag unnar jag mig ett par buketter i veckan och gillar långa liljor, rosor och vaser som rymmer 50 tulpaner. Det ska vara småstökigt och inte för perfekt. Jag kan klippa in vad som helst, som stora kvistar buskhortensia. Orkidéstänglarna i mina fönster är inte uppbundna på pinnar. De får leva ut som i djungeln och hänga fritt.

Rymlig hall. Platsbyggd hall med stengolv och förvaring från golv till tak.

Foto: Linda Lindorff

Vad inspirerar dig?

- Jag tycker om att ta in naturen i huset. Kärleksfulla människor, goda gärningar och färg inspirerar mig också. Jag tycker om när det är estetiskt och bra material. Det får gärna vara tungt och stort. Matbordet har en snickarkompis byggt av svensk gran. Man kan sticka kökskniven rakt i bordsskivan utan att det märks. Det är härligt.

Vad gillar du bäst i din inredning?

- Det är nog känslan av att var man än sitter så trivs man. Inredningen ser hyfsat bra ut med sköna, rejäla och vackra möbler. Jag gillar även bra förvaring. Vår nya, platsbyggda hall blev så vacker och bra. Vi är fem personer med mycket kläder och sportaktiviteter. Alla har var sin garderob, låda och hylla. Jag tycker inte om när det är rörigt, men barnen vet att de ska städa hallen och sina rum, så gör jag resten. Hallen är det första folk ser när de kommer hem till oss och jag vill att de ska känna sig välkomna.

Vilket är ditt favoritrum?

- Det är nog köket, trots att vi ska göra om det så det blir dubbelt så stort. Det är öppet, ljust och lantligt. Vi har så roligt där och tycker om att laga och äta mat.

Vad står högst upp på din önskelista?

- Att renovera köket.