1 av 5: Leo Nilsson, 8, från Kungälv har uppfunnit sin egen Fidget SPinner. Foto: Privat
2 av 5: Christina Nilsson hjälpte sin son Leo att göra en egen Fidget Spinner, men idén var helt och hållet hans. Foto: Privat
3 av 5: Tre kullager från skateboarden och en limpistol fixade en egen Fidget Spinner. Foto: Privat
4 av 5: Så här ser Leos hemmgjorda Fidget Spinner ut och den fungerar exakt likadant som en man köper. Foto: Privat
5 av 5: Fidget Spinner är utformad med ett kullager i mitten och tre blad i form av en propeller som får leksaken att snurra i flera minuter. Foto: Jessica Gow/TT Nyhetsbyrån

Leo, 8, byggde sin egen Fidget Spinner

Nya leksaken Fidget spinner har tagit Sverige med storm. 

Den hjälper till med koncentrationen – extra bra vid adhd.

Leo, 8, orkade inte vänta på posten utan uppfann sin egen!

Har du inte sett en Fidget Spinner ännu kommer du se en ganska snart. Den nya leksaken sprider sig som en löpeld genom Sverige. Överallt kan man se ungdomar och mindre barn sitta och snurra på dem. 

Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN

Underlättar koncentrationen – extra bra vid adhd

Efterfrågan är enorm och leksaken har sålt slut på bara några dagar i flera butiker. Fidget Spinner är utformad med ett kullager i mitten och tre blad i form av en propeller som får leksaken att snurra i flera minuter. En del lyser samtidigt. Tanken är att den ska underlätta koncentrationen när man sitter och pillar och snurrar på den. Extra bra för hyperaktiva barn och ungdomar som har exempelvis adhd.

LÄS OCKSÅ: Nya leksaken Fidget spinner tar Sverige med storm 

Leo uppfann sin egen Fidget Spinner

En som absolut ville ha en sådan var 8-åriga Leo från Kungälv, så hans mamma Christina Nilsson, 37, undersköterska, beställde flera stycken från appen Wish. Men Leo orkade inte vänta på leveransen utan tyckte de kunde göra en egen. 

– Han visste precis hur vi skulle göra och tog ut kullagren från sin skateboard, berättar Christina. Och det var inte alls svårt!

Foto: Privat

3 kullager, limpistol, kniv och matolja

Till sin hjälp hade de en limpistol.

– Man får limma runtom och vänta lite innan man trycker ihop dem och håller ett tag tills de fäster. Mittenhjulet har jag limmat inuti så det blir som en knapp, men där får man vara noga att det inte kommer utanför för då kan den inte snurra. 

För att platta till limmet mitt i använde Christina en kniv med matolja på. 

 

LÄS OCKSÅ: Studentpresenterna alla studenter vill ha 2017 

Tack vare Fidget Spinner kan Leo vara med på lektionerna igen

– Den fungerar på precis samma sätt som den man köper. Och eftersom min son har adhd hade jag kollat på dessa länge. Leo har inte kunnat sitta stilla på lektionerna tidigare och fått sitta i annat rum, men tack vare denna kan han nu vara med de andra och det fungerar alldeles utmärkt.

Vilken kreativ son du har!

– Ja, verkligen. Han är så fiffig och kreativ, min Leo. Det här har betytt mycket för oss. Små hjälpmedel som kan göra underverk! Jag har testat den själv och det var verkligen rogivande.

Kolla in bilderna på Leos hemmagjorda Fidget Spinner.

LÄS OCKSÅ: Studentpresenterna du helst av allt vill glömma