Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 22 okt 2013 15:46

Läsarhemmet: "Vi mår bra i vårt ljusa hem"

Petra och Andreas har satsat på en ljus bas - det ger stora möjligheter att förändra resten av inredningen efter humör.

Petra och Andreas har satsat på en ljus bas - det ger stora möjligheter att förändra resten av inredningen efter humör.

1/5

Stora härliga fönster i vardagsrummet.

Stora härliga fönster i vardagsrummet.

2/5

Snygg bardisk med murad bas.

Snygg bardisk med murad bas.

3/5

Vackra saker i gammaldags hylla.

Vackra saker i gammaldags hylla.

4/5

5/5

I Petras och Andreas hem i Kristinehamn byter inredningen ofta skepnad. Den vita basen ger stora möjligheter till förändringar.

– För oss är det viktigt att hemmet följer oss i vår livsutveckling, säger Petra.

"Vi köpte huset 2002. Eftersom det fortfarande var i byggstadiet fick vi stora möjligheter att själva vara med och välja detaljer vi ville ha.

Men det visade sig också att vägen till det hus vi bor i i dag skulle vara betydligt­ längre än vi först hade tänkt oss. Det fanns nämligen­ mycket mer att renovera än vad vi räknar med. Bland annat fick vi byta tak, dränera och göra om isoleringen. I dag, tio år senare, kan vi skratta åt byggkaoset.

Ändras med oss

Huset, som vi döpt till Kvällssolen, har genomgått många förändringar. För oss är det viktigt att hemmet följer oss i vår livsutveckling eftersom det är där vi lever den mesta tiden av våra liv och ger de som besöker­ oss en återspegling av vilka vi är. Det skulle därför­ aldrig vara tänkbart för oss att det skulle se ut på samma sätt 10-15 år i rad. Det skulle kännas som att vi inte utvecklats.­

Vi förstår så klart att man inte har råd att slänga ut alla möbler vartannat år, men om man håller väggar vita och köper möbler­ i basfärger kan man göra drastiska förändringar­ med kuddar, plädar, blommor, tavlor och annat småpynt.

Stort härligt fönster

Efter att ha bott i huset i ungefär åtta år så bestämde vi oss för att bygga ut och då tillkom vardagsrumsdelen med det stora härliga fönsterpartiet som dränker rummet i solljus. Om jag fick välja fritt så skulle jag vilja ha liknande fönsterpartier i alla rum. Jag tror väldigt mycket på ljusa hem och att ha den närheten som fönster skapar till utemiljön.­ Jag tror att vi mår bra av det."

 

Berättat för Emmy Lundström