1 av 5: Petra och Andreas har satsat på en ljus bas - det ger stora möjligheter att förändra resten av inredningen efter humör.
2 av 5: Stora härliga fönster i vardagsrummet.
3 av 5: Snygg bardisk med murad bas.
4 av 5: Vackra saker i gammaldags hylla.
5 av 5

Läsarhemmet: "Vi mår bra i vårt ljusa hem"

I Petras och Andreas hem i Kristinehamn byter inredningen ofta skepnad. Den vita basen ger stora möjligheter till förändringar.

– För oss är det viktigt att hemmet följer oss i vår livsutveckling, säger Petra.

"Vi köpte huset 2002. Eftersom det fortfarande var i byggstadiet fick vi stora möjligheter att själva vara med och välja detaljer vi ville ha.

Men det visade sig också att vägen till det hus vi bor i i dag skulle vara betydligt­ längre än vi först hade tänkt oss. Det fanns nämligen­ mycket mer att renovera än vad vi räknar med. Bland annat fick vi byta tak, dränera och göra om isoleringen. I dag, tio år senare, kan vi skratta åt byggkaoset.

Ändras med oss

Huset, som vi döpt till Kvällssolen, har genomgått många förändringar. För oss är det viktigt att hemmet följer oss i vår livsutveckling eftersom det är där vi lever den mesta tiden av våra liv och ger de som besöker­ oss en återspegling av vilka vi är. Det skulle därför­ aldrig vara tänkbart för oss att det skulle se ut på samma sätt 10-15 år i rad. Det skulle kännas som att vi inte utvecklats.­

Vi förstår så klart att man inte har råd att slänga ut alla möbler vartannat år, men om man håller väggar vita och köper möbler­ i basfärger kan man göra drastiska förändringar­ med kuddar, plädar, blommor, tavlor och annat småpynt.

Stort härligt fönster

Efter att ha bott i huset i ungefär åtta år så bestämde vi oss för att bygga ut och då tillkom vardagsrumsdelen med det stora härliga fönsterpartiet som dränker rummet i solljus. Om jag fick välja fritt så skulle jag vilja ha liknande fönsterpartier i alla rum. Jag tror väldigt mycket på ljusa hem och att ha den närheten som fönster skapar till utemiljön.­ Jag tror att vi mår bra av det."

 

Berättat för Emmy Lundström

"Jag älskar fönsterpartiet"

Här bor: Petra och Andreas tillsammans med sonen Ossian.

Huset: Ett nybyggt hus på 137 kvadratmeter, i Kristinehamn.

Det bästa med huset: Det stora fönster­partiet som dränker vardagsrummet i solljus.

Blogg: romantiskahem.blogspot.com.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!