Vitt & grått. Luckan Alice från Vedum är nyhet för i år. Fasad lucka och beslag i gammaldags stil gör stilen komplett. I serien ingår öppna hyllor och ett hörnskafferi bland annat. Målade rutiga golv är alltid fint.
1 av 15: Vitt & grått. Luckan Alice från Vedum är nyhet för i år. Fasad lucka och beslag i gammaldags stil gör stilen komplett. I serien ingår öppna hyllor och ett hörnskafferi bland annat. Målade rutiga golv är alltid fint.
Het lantlig stil. Öppna hyllor tröttnar man inte på och de passar den lantliga stilen. Här är det köket Studio i peppargrått från Ballingslöv som känns hett och modernt.
2 av 15: Het lantlig stil. Öppna hyllor tröttnar man inte på och de passar den lantliga stilen. Här är det köket Studio i peppargrått från Ballingslöv som känns hett och modernt. Foto: Marcus Lawett
Sobert. Ines från Vedum finns även i grått.
3 av 15: Sobert. Ines från Vedum finns även i grått.
Grönt & lantligt. Ikeas nya kök Metod passar även på landet. Här är det luckan Bobbyn som ger en lantlig stil. Och så det ljust grönt målade pärlsponten förstå.
4 av 15: Grönt & lantligt. Ikeas nya kök Metod passar även på landet. Här är det luckan Bobbyn som ger en lantlig stil. Och så det ljust grönt målade pärlsponten förstå.
Vitrin i grått. Ikeas nya kök Metod finns även i grått. Det fina vitrinskåpet lyfter hela köket. Fint också med kopparkannor och redskap på väggen.
5 av 15: Vitrin i grått. Ikeas nya kök Metod finns även i grått. Det fina vitrinskåpet lyfter hela köket. Fint också med kopparkannor och redskap på väggen.
Rosenrött. Retrotapeter och röda luckor, för den vågade. Men fint om man gör det fullt ut. Köket heter Chili och kommer från Ballingslöv.
6 av 15: Rosenrött. Retrotapeter och röda luckor, för den vågade. Men fint om man gör det fullt ut. Köket heter Chili och kommer från Ballingslöv.
Retroblandare. Tänk på vilken blandare du väljer om du vill ha en gammeldags stil på ditt kök. Porslinsho och en annorlunda kran är viktigt, liksom vilken typ av bänkskiva du väljer. Ho och blandare från Vedum.
7 av 15: Retroblandare. Tänk på vilken blandare du väljer om du vill ha en gammeldags stil på ditt kök. Porslinsho och en annorlunda kran är viktigt, liksom vilken typ av bänkskiva du väljer. Ho och blandare från Vedum.
Sundbornrött. Ett vitrinskåp eller en kökssoffa gör mycket för att få en lantlig stil i köket. Fint blir det också med piedestaler och gamla stolar. Här är det skåpet Hemnes, 1 995 kronor, Ikea. Stolen kostar 399 och kommer också från Ikea.
8 av 15: Sundbornrött. Ett vitrinskåp eller en kökssoffa gör mycket för att få en lantlig stil i köket. Fint blir det också med piedestaler och gamla stolar. Här är det skåpet Hemnes, 1 995 kronor, Ikea. Stolen kostar 399 och kommer också från Ikea. Foto: Johan Rydén
Romantiskt. Tapetsera med blommiga tapeter, och du får ett extra romantiskt lantkök. Köket heter Lindö och kommer från Marbodal.
9 av 15: Romantiskt. Tapetsera med blommiga tapeter, och du får ett extra romantiskt lantkök. Köket heter Lindö och kommer från Marbodal.
Tidlös elegans. Shakerstilen blir aldrig omodern. Här heter köket Land från Electrolux home och bänkskivorna i amerikansk valnöt hjälper till att skapa den tidlösa enkla stilen.
10 av 15: Tidlös elegans. Shakerstilen blir aldrig omodern. Här heter köket Land från Electrolux home och bänkskivorna i amerikansk valnöt hjälper till att skapa den tidlösa enkla stilen.
Äldre modell. Det här köket i 1700-talsstil kommer från Tibrokök och heter Gustav.
11 av 15: Äldre modell. Det här köket i 1700-talsstil kommer från Tibrokök och heter Gustav.
Modern klassiker. Den här luckan går att få i olika utföranden, men här är den i vitt med beslag i rostfritt. Studio från Ballingslöv passar utmärkt på landet. Med många detaljer i rostfritt och öppna hyllor känns stilen som en modern klassiker.
12 av 15: Modern klassiker. Den här luckan går att få i olika utföranden, men här är den i vitt med beslag i rostfritt. Studio från Ballingslöv passar utmärkt på landet. Med många detaljer i rostfritt och öppna hyllor känns stilen som en modern klassiker. Foto: Marcus Lawett
Kombinera. Om man gillar det färgglada så har Collage från Härjedalskök olika färg på luckor och lådor.
13 av 15: Kombinera. Om man gillar det färgglada så har Collage från Härjedalskök olika färg på luckor och lådor.
Industristil. Svart och betong blir fint även på landet. Särskilt om du har stora rum med sådan här vackra fönster. Köket heter Mano Sera och kommer från Kvik.
14 av 15: Industristil. Svart och betong blir fint även på landet. Särskilt om du har stora rum med sådan här vackra fönster. Köket heter Mano Sera och kommer från Kvik.
Vacker skiftning. Skiffer heter luckorna från Härjedalsköks.
15 av 15: Vacker skiftning. Skiffer heter luckorna från Härjedalsköks.

Lantkök – 15 härliga kök att inspireras av

Mysiga lantkök kan man inte få nog av.

Ljust och romantiskt, färgglatt och tuff industristil.

Här hittar du lantkök i alla stilar!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!