1 av 2: Visste du att kvinnor är snuskigare i sängen än män? Foto: Getty Images
2 av 2: Förvånande resultat efter ny undersökning i England... Foto: Getty Images

Kvinnor är snuskigare än män i sängen – men inte som du tror

Visste du att kvinnor är snuskigare i sängen än män?

Förvånande resultat efter ny undersökning i England. 

Intressant enligt forskarna. Men – det är inte som du tror. 

Att män och kvinnor har olika vanor när det kommer till vad som sker mellan lakanen är något som diskuteras ofta. Enligt en ny undersökning som handlar om våra hemliga badrumsvanor är renlighet heller inget undantag. Men, nu har det visat sig att kvinnor är mycket snuskigare i sängen än vad män är...

Foto: Getty Images

Forskarna hitta mycket intressanta saker om våra sovrumsvanor

Ergoflex heter undersökningsföretaget som har intervjuat fler än 2 000 vuxna i England mellan 18 och 35 år för att ta reda på vad som egentligen försiggår i våra sovrum, och de hittade flera intressanta saker. Bland annat kom man fram till att män tvättar sina lakan varannan vecka medan kvinnor bara gör det en gång i månaden...

LÄS MER: Så ofta borde du egentligen tvätta dina lakan, handdukar, soffkuddar och annat i hemmet

Foto: Getty Images/iStockphoto

Endast en av tio har tvättat sitt täcke – någonsin

Man fick också reda på att bara en av tio engelsmän har tvättat sitt täcke, någonsin. En talesperson för företaget säger: ”Vi finner det intressant att män verkar vara mycket mer hygieniska när det kommer till sängen än kvinnor, speciellt om man jämför med tidigare information”.

Även om det här med att byta sängkläder är lite meckigt rekommenderar experterna att man ska byta åtminstone varannan vecka, särskilt om det är varmt, men att en gång i veckan är det allra bästa. 

LÄS MER: Så får du bättre sexliv – med hjälp av städning 

Foto: Getty Images

Kvinnor mer benägna än män att sova nakna

Man kom också fram till att fler än två tredjedelar av oss sover nakna och att kvinnor är mer benägna att göra det än män. När man frågade hur ofta vi tvättar våra sovkläder visade det sig också att män är renligare än kvinnor. De tvättar dem efter tre användningar medan kvinnor gör det efter fem. 

LÄS MER: Så får du lakanen kritvita igen – på helt naturlig väg 

LÄS MER: Därför ska du dammsuga med en toarulle 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!