Krympt kläderna? Så här lätt räddar du dem<br />

Tvättmaskinen har krympt din favorittröja.

Frustrationen vet inga gränser.

Men lugn! Du kan rädda tröjan. Kolla bara det här klippet.

Vi har nog alla gjort det någon gång – krympt ett favoritplagg av misstag. Nu kommer den fantastiska nyheten: du kan få det ogjort. Allt du behöver är lite varmt vatten och babyschampo.

 

LÄS OCKSÅ: 10 oslagbara husmorstips du kommer älska

 

Tips för krympta käder:

  • Häll upp lite varmt vatten i ett handfat eller en balja. Fyll en kork med babyschampo och blanda i det i vattnet.
  • Lägg plagget i baljan/handfatet. Nu kommer tyget "slappna av" och bli möjligt att sträcka ut. Se till att schampot verkligen kommer in i tyget bara, för det är det som kommer hjälpa dig att sträcka ut plagget till sin vanliga form.
  • När plagget är genomblött, pressa ut så mycket vatten du kan från det. Skölj inte, utan låt schampot vara kvar i tyget.
  • Ha två torra handdukar redo. Lägg ut den ena på ett bord och lägg plagget utsträckt ovanpå handduken. Rulla in plagget i handduken för att få bort lite av det blöta.
  • Rulla upp och lägg plagget på nästa torra handduk. Börja nu dra och sträcka i tyget. Gör det försiktigt, så att det inte blir större än du vill ha det. Gör det till du känner dig nöjd med storleken.
  • Låt klädesplagget torka. När det är torrt, prova och bli förvånad över att det aldrig verkar ha krympt.

 

Se videon längst upp i artikeln för mer instruktioner.

 

LÄS OCKSÅ: Trött på strumpor som försvinner? Här är lösningen

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 89 kr. Köp nu!