1 AV 8
Det lilla röda torpet kan nu bli ditt!
Foto: Bo Hellemar
2 AV 8
Det charmiga köket har ursprungliga, pärlspontade väggar och tak.
Foto: Bo Hellemar
3 AV 8
Ljus och rymlig matsal.
Foto: Bo Hellemar
4 AV 8
Husets hjärta är det stora vardagsrummet, som i dag är kombinerad matsal.
Foto: Bo Hellemar
5 AV 8
Njut av sköna stunder på den inglasade verandan.
Foto: Bo Hellemar
6 AV 8
Dörrar ut mot den grönskande trädgården.
Foto: Bo Hellemar
7 AV 8
Hemtrevligt kök med fungerande kamin.
Foto: Bo Hellemar
8 AV 8
Trappa till övervåningen.
Foto: Bo Hellemar

Köp bedårande villa - för under en miljon

En riktigt idyllisk pärla till sommarhus finns nu på Hemnet.

Kakelugnar, kaminer, glasveranda och handsmidda spikar.

Dessutom, det vackra rödvita torpet kostar mindre än en miljon!

Oavsett du är på jakt efter ett fritidhus eller villa har du nu chansen att göra ett riktigt klipp. I annonsen benämns det röda huset med vita knutar från 1840 som ett paradis på jorden, och vi är benägna att hålla med. Hit kan du fly från stadens brus, sitta på glasverandan och njuta av utsikten, eller bara ligga i hängmattan. Dessutom till det överkomliga priset av mindre än en miljon kronor.

 

LÄS OCKSÅ: Här är de 10 mest klickade villorna på Hemnet just nu! 

En trädgård för den med gröna fingrar

Gästared Slättåker heter den här lantliga idyllen som ligger 16 kilometer från Ulricehamn och 46 kilometer från Jönköping. Via en skogsväg, kantad av björkar, kommer man fram till den här oasen som omges av ängar och skogmark. Huset som kallas torp kan användas till både fritidshus och att bo i permanent i, då det finns sex rum och har en yta på 170 kvadratmeter. Dessutom en trädgård är på 1064 kvadrat som innehåller både äppelträd, rönn, björkar och vinbärsbuskar, men även bondsyrén, aklejor, löjtnanshjärtan, pioner och gullvivor. För de yngre finns det också en lekstuga på tomten.

- Det är ett fantastiskt fint torp med ursprung från mitten av 1800 talet, säger mäklaren Erica Sundqvist från Mäklarhuset. Det lantliga läget, flera gamla detaljer och den vackra glasverandan är bara några av de saker som fångade min uppmärksamhet från första början.

 

LÄS OCKSÅ: 10 fantastiska sommarhus du drömmer om 

Vardagsrummet är husets hjärta

Det charmiga köket har ursprungliga, pärlspontade väggar och tak, ett vackert gammalt brädgolv och en gammal fungerande kamin. Utöver det finns tre sovrum och en stor och ljus glasveranda, med spröjsade fönster, som rymmer både sittgrupp och matplats. Härifrån tar man sig också ut till trädgården via en glasdörr. Husets hjärta är det stora vardagsrummet, som i dag är kombinerad matsal, där taket består av originalbrädor med handsmidda spikar, samt en oerhört pampig kakelugn i brunrött som inte bara är vacker att titta på utan också håller värmen.

Förutom ett allrum med kamin hittar vi en pigkammare, och ett stort sovrum med kakelugn, på nedre plan. En trappa upp finns ytterligare allrum med takhöjd till nock, med en kamin, samt ytterligare ett sovrum. Delar av ovanvåningen är oinredd men det har påbörjats isolering och golvinläggning som man kan fortsätta på och därmed få ytterligare rum.