Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 31 aug 2017 10:50

Konstnären Marie Plosjö hyllar kvinnor med nya målningar

Marie posar med sin "Changing" i galleriet Slice of life. Klicka på plusset i bilden för att handla i LEVA&BO:s webbutik.

Marie posar med sin "Changing" i galleriet Slice of life. Klicka på plusset i bilden för att handla i LEVA&BO:s webbutik.

1/3

"Free your soul". Klicka på plusset i bilden för att handla i LEVA&BO:s webbutik.

"Free your soul". Klicka på plusset i bilden för att handla i LEVA&BO:s webbutik.

2/3

"Bowie". Klicka på plusset i bilden för att handla i LEVA&BO:s webbutik.

"Bowie". Klicka på plusset i bilden för att handla i LEVA&BO:s webbutik.

3/3

Marie Plosjö är känd för sin sensuella och färgstarka konst. Nu släpper hon en kvartett med målningar föreställande kvinnokroppar.

– Jag älskar att måla kvinnor och jag vill verkligen förmedla vår styrka och frihet, säger hon.

13 motiv! Här kan du köpa tavlor av Marie Plosjö

 

Berätta om kvartetten!

– Jag kallar den för frihetskvartetten. Den nakna kvinnokroppen är vacker och människan ska vara fri att göra som hon vill med sin kropp och sitt liv. Vingar är en tydlig symbol för frihet. Två av kropparna har änglavingar, de är lugnande och beskyddande, medan de andra två har fjärilsvingar och är mer lekfulla. Det är som en kvinna omvandlas från larv, till puppa, till en vacker fjäril.

LÄS OCKSÅ: Titta in hemma hos konstnären Marie Plosjö 


"Flight of fantasy". Klicka på plusset i bilden för att handla i LEVA&BO:s webbutik.

 

Varifrån får du inspiration?

– Överallt! Jag tittar vart än jag är och vad än jag gör. Sedan tar jag till mig det bästa och gör det till mitt eget. Jag är inspirerad av boken "The Secret" som handlar om att om att visualisera och tro på en positiv framtid. Jag drömde om att ställa ut på Caesars Palace, jobbade för det och så slog drömmen in!

LÄS OCKSÅ: Nu släpper Marie Plosjö exklusiv kollektion! 

Planerar du innan vad du ska måla?

– Jag går nästan helt på känsla. Jag skissar lite i huvudet, men sedan blir jag otålig och vill komma i gång och måla. När jag målar glömmer bort tid och rum. När jag inte gör det mår jag sämre, det är som om något inte stämmer. Målningen är mitt ett kall.

Hur kommer det sig att du är konstnär?

– När jag var fem år gick jag en konstkurs tillsammans med mamma och jag har älskat att måla sedan dess. Både mamma och pappa är konstnärligt lagda så det kreativa och konstnärliga fanns alltid hemma och steget att bli konstnär och arbeta med det på heltid har inte varit så stort.

 

"When feathers are near, angels are near". Klicka på plusset i bilden för att handla i LEVA&BO:s webbutik.

 

Vad får du för reaktioner?

– Människor säger att målningarna är vackra och att det är modigt att måla nakna kroppar och ställa ut. Sedan vill jag gärna ha kontakt med dem jag säljer originalmålningar till. Jag har lagt ner så mycket tid och känslor i målningarna och att då få se bilder på hur de hänger hemma hos människor – det är otroligt häftigt!

Begränsad upplaga och fri frakt

Hos LEVA&BO Shopping kan du nu köpa tavlor av Marie Plosjö, samtliga numrerade och signerade av konstnären. Motiven är tryckta på syrafritt ålderbeständigt fine art papper i 100 procent bomull. Det förmånliga priset är 2 200–2 500 kronor per verk. Frakten är fri! Passa på – upplagan är begränsad till 300 signerade och numrerade exemplar per verk!

LEVA&BO:s konstgalleri: Se alla tavlor av Marie Plosjö här 

Gå direkt till LEVA&BO:s konstgalleri