Marcus och Josefine byggde om sitt standardkök till ett nytt i lantlig retro-stil.

"Köket är hemmets hjärta"

För nästan exakt ett år sedan köpte Josefine och Marcus sin lägenhet. Nu har de renoverat både vardagsrum och kök. Det bästa med nya köket är köksön som blir en härlig samlingsplats när familj och vänner är på besök!

"Vår lägenhet ligger  i ett Boklok-hus som är ett samarbete mellan Ikea och Skanska. Vi flyttade in i november förra året. Efter årsskiftet började vi med att renovera vardagsrummet. Därefter var det kökets tur att fixas till. När vi flyttade in var allt standard med köksluckor i bok och bänkskivor i ek. Det kändes inte alls särskilt hemtrevligt. För att slippa riva ut hela köket behöll vi stommarna och bytte luckor. Vi valde vita luckor för en lantligare känsla. För att förstärka detta valde vi gammaldags handtag och ett vitt kakel med fasade kanter. 

Gjutna bänkskivor

 Vi satte in ny ugn och fläkt i retro-stil. Eftersom köket är relativt litet valde vi att bygga en köksö för att skapa mer förvaringsmöjligheter, arbetsyta och en härlig samlingsplats.

 För att bryta mot allt det vita tapetserade vi täckskivan med en färgglad tapet från Pip studio. Både på köksön och i köket valde vi att ha bänkskivor som Marcus göt i betong.  Man brukar ju säga att köket är hemmets hjärta och nu stämmer det verkligen hemma hos oss!"

Josefine och Marcus. 

FAKTA

"Vi trivs i vårt Boklok-hus"
Här bor: Josefine, 24, lågstadielärare och Marcus, 25, snickare.
Bor: I en Boklok-lägenhet, 74 kvadratmeter, i Halmstad, på Kärleken.

Vill du vara med i LEVA & BO?
Är du stolt över ditt hem och vill dela med dig? Ta några bilder och mejla till oss: leva&bo@expressen.se
Publicerade bidrag belönas med en fin present.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!