Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE

Publicerad 8 apr 2018 15:00

Kikki Danielsson om sin okända besatthet – och kärleken

Kikki Danielsson är en av våra mest folkkära artister. Men inte många vet att hon är lite besatt av Blocket. Här är hennes senaste köp – en elcykel.

Kikki Danielsson är en av våra mest folkkära artister. Men inte många vet att hon är lite besatt av Blocket. Här är hennes senaste köp – en elcykel.

1/2

Foto: Blocket

Kikki deltog i årets Melodifestival. Läs vår exklusiva intervju med henne om kärlek, besatthet, snålhet, prylsamlande och mycket annat.

Kikki deltog i årets Melodifestival. Läs vår exklusiva intervju med henne om kärlek, besatthet, snålhet, prylsamlande och mycket annat.

2/2

Foto: SVEN LINDWALL

Kikki Danielsson är mer aktuell än någonsin och har fått en riktigt stor comeback.

Den folkkära artisten säger att 2017 var hennes bästa år och att hon nu är på ”en riktigt bra plats” i sitt liv.

Exklusivt för Leva & Bo berättar hon om sin okända besatthet, kärleken och varför hon aldrig tar hem någon.

Kikki Danielsson, 65, är en av våra mest folkkära och omtyckta artister i Sverige och också en av dem som hållit på längst i branschen. Efter många år i lite skymundan gjorde hon storstilad comeback i ”Så mycket bättre”, TV4, förra året för att sedan delta i Melodifestivalen i år – det var 11 år sedan sist. Svenska countrylåten "Osby Tennessee" som var väldigt personlig kallade hon själv för ”min biografi på tre minuter” och där man fick reda på en hel del om hennes liv.

Kikki under årets Melodifestival i Karlstad tillsammans med vännen och artistkollegan Sulo Karlsson.

Foto: SIMONE SYVERSSON/STELLA PICTURES

Men något som de flesta nog inte vet om är att Kikki är aningen besatt av att köpa och sälja prylar och annat på nätet. Eller bara surfa runt och ”Blocket-knarka” som det heter.

Katterna är Kikkis kompisar – köpte den senaste på Blocket

– Jag är nog lite besatt, har hållit på med Blocket i minst tio års tid, säger Kikki. Jag har till och med köpt två av mina katter där och det har varit väldigt lyckat. Den senaste som jag köpte i september betalade jag 3 500 kronor för eftersom det var en raskatt vilket jag egentligen inte bryr mig om – jag har tidigare haft hittekatter från katthem. Jag älskar katter och har alltid gjort, de var mina kompisar när jag var barn. 

På Blocket går det allra mesta att köpa i dag, även bostäder, vilket Kikki gillar. Hon säger det är lätt att hitta på sidan och att enda nackdelen är att många är dåliga på att skriva ut mått. 

Kikkis senaste inköp blev en elcykel.

Foto: Blocket

”Jag är ganska snål men kan också betala hur mycket som helst”

– Jag tittar en hel del på både lägenheter och hus men än så länge har det inte blivit något sådant köp. Det går att hitta riktiga pärlor där. Vi får se om jag flyttar någon dag, säger Kikki som i dag bor i parhus i Bollnäs.

Förutom trädgårdsgrejer är Kikki väldigt nöjd med en fågelbur som hon köpt på Blocket. 

– Den har jag på altanen och hänger blommor i. Men den fick jag slåss för, det var många som ville ha den. Trots det blev det ändå ett ganska bra pris tycker jag. Egentligen är jag ganska snål, men är det något jag har bestämt mig för och verkligen vill ha då får det å andra sidan kosta nästan vad som helst. 

Melodifestivalen 2018 i Karlstad.

Foto: Sven Lindwall/Expressen

Fascinerades under en resa av onyx-prylar och samlar på dem

Själv har Kikki sålt både en infrabastu, marmorbord, sin egen brudklänning, en onyxtelefon och mycket mer. Kläder säljer hon mest på Tradera. 

– Jag samlade på onyx-grejer ett tag efter att ha blivit helt betagen av det under en kompisresa till Rhodos. Onyxen fascinerade mig och jag köpte på mig allt möjligt som pennställ, brevställ och askfat – fastän jag inte ens röker. 

Kikki Danielsson är en av våra mest erfarna och folkkära artister i dag. Här från ett uppträdande 1985.

Foto: Expressen

”Jag har hur mycket grejer som helst, alldeles för mycket prylar”

När Leva & Bo pratar med Kikki är hon hemma i Bollnäs och vilar upp sig några dagar från sin stora Sverigeturné. 

– Jag har fått en nytändning på Blocket nu och kommer så fort turnén är över att börja gräva och rensa i mina förråd och sälja av. Jag har hur mycket grejer som helst, alldeles för mycket prylar egentligen. Två stora förråd, en walk-in closet och ett uthus som alla är proppfulla. Men förmodligen kommer jag att hitta nya grejer på att köpa i stället, säger hon och skrattar.

Hamnade i sorg och höll på att bli lurad på ett hundköp

Från inspelningen av ”Så mycket bättre”, TV4, på Gotland där Kikki deltog.

Foto: Olle Sporrong/Expressen

Alla som handlar och säljer på nätet har någon gång stött på konstiga människor och en del har till och med blivit lurade. Du har aldrig råkat ut för något?

– Jo, en gång. 2012 dog både min hund och katt och jag var i stor sorg. Eftersom jag alltid hade sagt att den dagen det sker kommer jag att genast skaffa mig en ny, så jag slängde mig på Blocket och hittade då den där bedårande hunden... Det var en tjej som skrev att hon hade flyttat till London och ville sälja sin hund då hon inte längre kunde ha den kvar.

Kikki och tjejen startade en mailkonversation och tjejen lovade se till att hunden fraktades ända fram till Kikkis dörr redan dagen efter, bara hon fick pengarna först. 

”Befann mig i ett konstigt tillstånd och var inte riktigt mig själv”

Kikki är en stor djurvän och har haft många katter genom sitt liv. ”De är mina vänner”.

Foto: SUNE HERBERTSON / OKÄND

– Jag var desperat och knäckt av sorg, och bara tanken på att ha hunden på min trappa inom några dagar fick mig att se lite ljus. Hon ville att jag skulle sätta in pengar först via något bolag som när jag luskade lite om inte verkade vara helt hundra. 

– Trots att jag befann mig i ett konstigt tillstånd, och inte riktigt var mig själv, så betalade jag aldrig någonting tack och lov. Jag skrev till henne om min oro men då svarade hon inte mer. Så det var tur att jag inte gick på det. 

Berättar aldrig vem hon är eller tar hem någon till sitt hem

Men hur går det att vara så känd och både sälja och köpa på Blocket? 

– Jag berättar ju aldrig vem jag är och tar aldrig hem någon till mig utan ser till att mötas på stan, eller så får jag hjälp av grannen eller någon vän om jag säljer något själv. Den vanligaste reaktionen om vi möts är oftast bara ”jaha, var det du som ville köpa den”. Men jag handlar ju mest i närområdet och här är de vana att se mig ändå. 

Om några dagar fortsätter turnén som pågår till och med den sista april, något som Kikki ser mycket fram emot. 

Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

”Jag känner att jag är på en väldigt bra plats i mitt liv just nu”

– Det är en riktig nostalgitripp att sätta sig i turnébussen igen. Förutom en liten och kort grej 2016 är detta första riktiga turnén jag gör på så många år att jag inte ens kommer ihåg när det var senast. 

Kikki som fått en riktig comeback berättar att 2017 var hennes absolut bästa år. 

– Jag känner att jag är på en väldigt bra plats i mitt liv just nu. Jag älskar att och vill vara ute och träffa mina fans, de som gjort och gör det möjligt för mig att leva och hålla på med musiken som är mitt liv.

Kikkis senaste inköp är en elcykel. Filmen när hon köper den kan du se längre ned.

Foto: Blocket

Nya uppträdanden, alzheimer, kärleken, Blocket och nya filmen

Till sommaren blir det uppträdanden på festivaler och stadsfester, sedan säger Kikki att hon ska njuta av ålderns höst. 

– Jag försöker numera att inte planera så mycket för morgondagen när jag är ledig, jag tar den som den kommer. Det får man göra i min ålder, och jag vill leva livet på mitt sätt innan man kanske får alzheimer, säger hon och skrattar. Det skulle vara kul att resa men jag har ingen att resa med och att resa ensam går inte i min situation. 

Hur står det till med kärleken nu för tiden?

– Den är bortblåst, säger Kikki och skrattar. Jag har inte tid med sånt. Jag har kärleken i  mina katter, barn och barnbarn och musiken. Nä, hörru, nu ska jag surfa ut på Blocket och kolla läget, säger Kikki innan vi säger hej då och avslutar intervjun. 

Här kan du kolla in Kikkis senaste Blocket-köp:

https://www.youtube.com/watch?v=KO4ZwRDPSbI