Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa leva i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Matpaket till Syrien kostar 77 kronor, räcker för en person i en månads tid. På Röda korsets webbshop finns möjlighet att båda köpa ett matpaket till en person eller till en familj på fem personer, och många fler gåvor som skänker medmänsklighet och omtanke till jul, redcross.se.Matpaket till Syrien kostar 77 kronor, räcker för en person i en månads tid. På Röda korsets webbshop finns möjlighet att båda köpa ett matpaket till en person eller till en familj på fem personer, och många fler gåvor som skänker medmänsklighet och omtanke till jul, redcross.se.Matpaket till Syrien kostar 77 kronor, räcker för en person i en månads tid. På Röda korsets webbshop finns möjlighet att båda köpa ett matpaket till en person eller till en familj på fem personer, och många fler gåvor som skänker medmänsklighet och omtanke till jul, redcross.se.
Söta kaniner i tryckt bomull eller fleece, från Chang Mai i norra Thailand. Djuren är skapade av två systrar som driver en textilverksamhet med 25 anställda och som ger ett hundratal kvinnor möjligheten att kombinera föräldraskap och försörjning då de har möjlighet att sy och brodera hemma. Stora kaniner, 149 kronor styck. De mindre säljs i 4-pack för 155 kronor, imfairtrade.se.Söta kaniner i tryckt bomull eller fleece, från Chang Mai i norra Thailand. Djuren är skapade av två systrar som driver en textilverksamhet med 25 anställda och som ger ett hundratal kvinnor möjligheten att kombinera föräldraskap och försörjning då de har möjlighet att sy och brodera hemma. Stora kaniner, 149 kronor styck. De mindre säljs i 4-pack för 155 kronor, imfairtrade.se.Söta kaniner i tryckt bomull eller fleece, från Chang Mai i norra Thailand. Djuren är skapade av två systrar som driver en textilverksamhet med 25 anställda och som ger ett hundratal kvinnor möjligheten att kombinera föräldraskap och försörjning då de har möjlighet att sy och brodera hemma. Stora kaniner, 149 kronor styck. De mindre säljs i 4-pack för 155 kronor, imfairtrade.se.
I dag är över 50 miljoner människor på flykt världen över. Flykten är speciellt svår för barnen. Många är i mycket dåligt skick när de kommer till UNHCR:s flyktingläger. Nötkräm ger undernärda barn en ny chans i livet. 24 påsar näringsberikad nötkräm, 240 konor i gåvoshopen på fnflykting.se.I dag är över 50 miljoner människor på flykt världen över. Flykten är speciellt svår för barnen. Många är i mycket dåligt skick när de kommer till UNHCR:s flyktingläger. Nötkräm ger undernärda barn en ny chans i livet. 24 påsar näringsberikad nötkräm, 240 konor i gåvoshopen på fnflykting.se.I dag är över 50 miljoner människor på flykt världen över. Flykten är speciellt svår för barnen. Många är i mycket dåligt skick när de kommer till UNHCR:s flyktingläger. Nötkräm ger undernärda barn en ny chans i livet. 24 påsar näringsberikad nötkräm, 240 konor i gåvoshopen på fnflykting.se.
För varje mjukdjur Ikea säljer till och med 4 januari skänker Ikea Foundation 1 euro till Unicef och Rädda Barnen. Gosedjur i form av en kattuggla, 60x233 cm, 59 kronor.För varje mjukdjur Ikea säljer till och med 4 januari skänker Ikea Foundation 1 euro till Unicef och Rädda Barnen. Gosedjur i form av en kattuggla, 60x233 cm, 59 kronor.För varje mjukdjur Ikea säljer till och med 4 januari skänker Ikea Foundation 1 euro till Unicef och Rädda Barnen. Gosedjur i form av en kattuggla, 60x233 cm, 59 kronor.
När du köper posters från Desenios julkollektion, går 50  procent försäljningen oavkortat till Operation Smile. Operation Smile utför med hjälp av volontärer cirka 18 000 operationer per år, och förbättrar livet för barn som föds med en ansiktsdeformitet. Posters från 29 kronor, desenio.se.När du köper posters från Desenios julkollektion, går 50  procent försäljningen oavkortat till Operation Smile. Operation Smile utför med hjälp av volontärer cirka 18 000 operationer per år, och förbättrar livet för barn som föds med en ansiktsdeformitet. Posters från 29 kronor, desenio.se.När du köper posters från Desenios julkollektion, går 50  procent försäljningen oavkortat till Operation Smile. Operation Smile utför med hjälp av volontärer cirka 18 000 operationer per år, och förbättrar livet för barn som föds med en ansiktsdeformitet. Posters från 29 kronor, desenio.se.
Stöd Unicefs verksamhet för barns rättigheter. Julkula med Karl-Bertil Jonsson på, 179 kronor, unicefbutiken.se.Stöd Unicefs verksamhet för barns rättigheter. Julkula med Karl-Bertil Jonsson på, 179 kronor, unicefbutiken.se.Stöd Unicefs verksamhet för barns rättigheter. Julkula med Karl-Bertil Jonsson på, 179 kronor, unicefbutiken.se.
Vackra handgjorda grytunderlägg av filtbollar i lammull. Underläggen designas i Finland och tillverkas i Nepal. Arbetet sysselsätter kvinnor på landsbygden och följer kriterierna för rättvis handel, Fair Trade. 18x18 centimeter, 245 kronor, medvetna.se.Vackra handgjorda grytunderlägg av filtbollar i lammull. Underläggen designas i Finland och tillverkas i Nepal. Arbetet sysselsätter kvinnor på landsbygden och följer kriterierna för rättvis handel, Fair Trade. 18x18 centimeter, 245 kronor, medvetna.se.Vackra handgjorda grytunderlägg av filtbollar i lammull. Underläggen designas i Finland och tillverkas i Nepal. Arbetet sysselsätter kvinnor på landsbygden och följer kriterierna för rättvis handel, Fair Trade. 18x18 centimeter, 245 kronor, medvetna.se.
Det svenska accessoarföretaget Syster P delar med sig av värmen och har initierat kampanjen "Ingen ska frysa" vilket innebär att för varje sjal som säljs fram till jul skänker de en sjal till Stockholms Stadsmission, som i sina sociala verksamheter kommer att dela ut sjalarna till de som behöver dem. Från 699 kronor, systerp.com/se/sjalar.Det svenska accessoarföretaget Syster P delar med sig av värmen och har initierat kampanjen "Ingen ska frysa" vilket innebär att för varje sjal som säljs fram till jul skänker de en sjal till Stockholms Stadsmission, som i sina sociala verksamheter kommer att dela ut sjalarna till de som behöver dem. Från 699 kronor, systerp.com/se/sjalar.Det svenska accessoarföretaget Syster P delar med sig av värmen och har initierat kampanjen "Ingen ska frysa" vilket innebär att för varje sjal som säljs fram till jul skänker de en sjal till Stockholms Stadsmission, som i sina sociala verksamheter kommer att dela ut sjalarna till de som behöver dem. Från 699 kronor, systerp.com/se/sjalar.
Vackra lyktor som säljs till förmån för Barncancerfonden. Lyktorna kostar från 169 kronor för ett set om två. 50 procent av intäkterna går till Barncancerfonden. Frakt tillkommer på 59 kronor, majascottage.com.Vackra lyktor som säljs till förmån för Barncancerfonden. Lyktorna kostar från 169 kronor för ett set om två. 50 procent av intäkterna går till Barncancerfonden. Frakt tillkommer på 59 kronor, majascottage.com.Vackra lyktor som säljs till förmån för Barncancerfonden. Lyktorna kostar från 169 kronor för ett set om två. 50 procent av intäkterna går till Barncancerfonden. Frakt tillkommer på 59 kronor, majascottage.com.
Ge bort ett färgsprakande kuddfodral i kraftig bomull i julklapp. Då stöder du även Maya-kvinnorna i Guatemala som vävt dem. Majoriteten av befolkningen i Guatemala lever i fattigdom och värst utsatt är ursprungsbefolkningen. We Effect stöder föreningen Tikonel som består av kvinnliga vävare från Maya-Kaqchilkwl-folket. Kuddfodralen kostar 249 kronor varav 100 kronor går till kvinnorna, weeffect.se.Ge bort ett färgsprakande kuddfodral i kraftig bomull i julklapp. Då stöder du även Maya-kvinnorna i Guatemala som vävt dem. Majoriteten av befolkningen i Guatemala lever i fattigdom och värst utsatt är ursprungsbefolkningen. We Effect stöder föreningen Tikonel som består av kvinnliga vävare från Maya-Kaqchilkwl-folket. Kuddfodralen kostar 249 kronor varav 100 kronor går till kvinnorna, weeffect.se.Ge bort ett färgsprakande kuddfodral i kraftig bomull i julklapp. Då stöder du även Maya-kvinnorna i Guatemala som vävt dem. Majoriteten av befolkningen i Guatemala lever i fattigdom och värst utsatt är ursprungsbefolkningen. We Effect stöder föreningen Tikonel som består av kvinnliga vävare från Maya-Kaqchilkwl-folket. Kuddfodralen kostar 249 kronor varav 100 kronor går till kvinnorna, weeffect.se.
Nu kan du baka lussebullar för en riktigt god sak. För varje saffranspåse som säljs bidrar Apotek Hjärtat med en krona till Unicef. Saffranet kommer från Spanien och är av högsta kvalitet, kategori 1 toppklass även kallad coupé, Vikt: 0,5 g, 30 kronor, apotekhjartat.se.Nu kan du baka lussebullar för en riktigt god sak. För varje saffranspåse som säljs bidrar Apotek Hjärtat med en krona till Unicef. Saffranet kommer från Spanien och är av högsta kvalitet, kategori 1 toppklass även kallad coupé, Vikt: 0,5 g, 30 kronor, apotekhjartat.se.Nu kan du baka lussebullar för en riktigt god sak. För varje saffranspåse som säljs bidrar Apotek Hjärtat med en krona till Unicef. Saffranet kommer från Spanien och är av högsta kvalitet, kategori 1 toppklass även kallad coupé, Vikt: 0,5 g, 30 kronor, apotekhjartat.se.
Genom att köpa tändsticksasken från SOS Barnbyar stöder du utsatta barn runtom i världen. Asken finns att köpa för 29 kronor på Apoteket AB, Hemtex och Specsavers. Alla intäkter går till SOS Barnbyar, sos-barnbyar.se.Genom att köpa tändsticksasken från SOS Barnbyar stöder du utsatta barn runtom i världen. Asken finns att köpa för 29 kronor på Apoteket AB, Hemtex och Specsavers. Alla intäkter går till SOS Barnbyar, sos-barnbyar.se.Genom att köpa tändsticksasken från SOS Barnbyar stöder du utsatta barn runtom i världen. Asken finns att köpa för 29 kronor på Apoteket AB, Hemtex och Specsavers. Alla intäkter går till SOS Barnbyar, sos-barnbyar.se.
1 AV 12
Matpaket till Syrien kostar 77 kronor, räcker för en person i en månads tid. På Röda korsets webbshop finns möjlighet att båda köpa ett matpaket till en person eller till en familj på fem personer, och många fler gåvor som skänker medmänsklighet och omtanke till jul, redcross.se.
Foto: Elin Strömberg
2 AV 12
Söta kaniner i tryckt bomull eller fleece, från Chang Mai i norra Thailand. Djuren är skapade av två systrar som driver en textilverksamhet med 25 anställda och som ger ett hundratal kvinnor möjligheten att kombinera föräldraskap och försörjning då de har möjlighet att sy och brodera hemma. Stora kaniner, 149 kronor styck. De mindre säljs i 4-pack för 155 kronor, imfairtrade.se.
3 AV 12
I dag är över 50 miljoner människor på flykt världen över. Flykten är speciellt svår för barnen. Många är i mycket dåligt skick när de kommer till UNHCR:s flyktingläger. Nötkräm ger undernärda barn en ny chans i livet. 24 påsar näringsberikad nötkräm, 240 konor i gåvoshopen på fnflykting.se.
4 AV 12
För varje mjukdjur Ikea säljer till och med 4 januari skänker Ikea Foundation 1 euro till Unicef och Rädda Barnen. Gosedjur i form av en kattuggla, 60x233 cm, 59 kronor.
Foto: Per Liedberg
5 AV 12
När du köper posters från Desenios julkollektion, går 50 procent försäljningen oavkortat till Operation Smile. Operation Smile utför med hjälp av volontärer cirka 18 000 operationer per år, och förbättrar livet för barn som föds med en ansiktsdeformitet. Posters från 29 kronor, desenio.se.
6 AV 12
Stöd Unicefs verksamhet för barns rättigheter. Julkula med Karl-Bertil Jonsson på, 179 kronor, unicefbutiken.se.
7 AV 12
Vackra handgjorda grytunderlägg av filtbollar i lammull. Underläggen designas i Finland och tillverkas i Nepal. Arbetet sysselsätter kvinnor på landsbygden och följer kriterierna för rättvis handel, Fair Trade. 18x18 centimeter, 245 kronor, medvetna.se.
8 AV 12
Det svenska accessoarföretaget Syster P delar med sig av värmen och har initierat kampanjen "Ingen ska frysa" vilket innebär att för varje sjal som säljs fram till jul skänker de en sjal till Stockholms Stadsmission, som i sina sociala verksamheter kommer att dela ut sjalarna till de som behöver dem. Från 699 kronor, systerp.com/se/sjalar.
9 AV 12
Vackra lyktor som säljs till förmån för Barncancerfonden. Lyktorna kostar från 169 kronor för ett set om två. 50 procent av intäkterna går till Barncancerfonden. Frakt tillkommer på 59 kronor, majascottage.com.
10 AV 12
Ge bort ett färgsprakande kuddfodral i kraftig bomull i julklapp. Då stöder du även Maya-kvinnorna i Guatemala som vävt dem. Majoriteten av befolkningen i Guatemala lever i fattigdom och värst utsatt är ursprungsbefolkningen. We Effect stöder föreningen Tikonel som består av kvinnliga vävare från Maya-Kaqchilkwl-folket. Kuddfodralen kostar 249 kronor varav 100 kronor går till kvinnorna, weeffect.se.
11 AV 12
Nu kan du baka lussebullar för en riktigt god sak. För varje saffranspåse som säljs bidrar Apotek Hjärtat med en krona till Unicef. Saffranet kommer från Spanien och är av högsta kvalitet, kategori 1 toppklass även kallad coupé, Vikt: 0,5 g, 30 kronor, apotekhjartat.se.
12 AV 12
Genom att köpa tändsticksasken från SOS Barnbyar stöder du utsatta barn runtom i världen. Asken finns att köpa för 29 kronor på Apoteket AB, Hemtex och Specsavers. Alla intäkter går till SOS Barnbyar, sos-barnbyar.se.

Julklappstips – här är 12 saker som gör nytta

Julklappstips 2014: Överraska med en julklapp som gör världen lite ljusare, där du samtidigt ger något till välgörenhet.

Ljuslyktor, saffran, tändstickor och gosedjur. Här är tolv goda gåvor!

Julklappar till välgörenhet. Om du är sugen på att köpa julklappar som betyder lite mer har vi massor av tips på smarta, fina och välbehövliga klappar.

I dag är över 50 miljoner människor på flykt världen över. Flykten är speciellt svår för barnen. Många är i dåligt skick när de kommer till flyktingläger, och nötkräm ger undernärda barn en ny chans i livet. Det är ett exempel på en god julklapp.

Bläddra genom bildspelet ovan för att få ännu fler tips.

 

Julklappstips – här hittar du många, många fler!