Kändisarna avslöjar sina största julklappsmissar

Dominika Peczynski ska dyka med Anders Borg, Peter Siepen ha en ”dubbelmacka” och Lill-Babs gå ut och äta på hemligt ställe.

Vad våra kändisar ska göra och önskar sig i julklapp skiljer sig åt.

Det, liksom vad deras största julklappsmiss är, avslöjar de här!

Foto: Privat

1. Peter Siepen, 54, programledare, diskjockey

 

Vad önskar du dig i julklapp?

– Jag önskar mig låten ”All I want for christmas is you”. Och sedan, förutom skor, handväskor och ny bil vill jag inte ha någonting. Jag är trött på prylar, haha.

Vilken är den sämsta/bästa julklapp du har fått eller gett?

– Hm, jag gav bort en stor sten en gång. Ett stort och tungt paket till syrran, det var inte så populärt. Annars måste jag säga en låt igen, jullåten ”Julskinkan har rymt” är den sämsta julklapp jag någonsin har fått.

– Den bästa julklappen är också en låt. Det är årets jullåt ”Nu lagar vi julen” med Edward Blom. Han är underbar, hela hans koncept, att äta och dricka mycket och stå för det. Dessutom älskar jag människor som är extremt fjolliga och så är de ändå inte gay. Det är befriande!

Hur ska du fira jul i år?

– På julafton kommer vi att först fira hos pappa utanför Stockholm och sedan åka vidare till Nyköping och min tjejs föräldrar. Det blir en dubbelmacka kan man säga! I övrigt en traditionell och mysig jul.

 

Foto: Expressen

2. Dominika Peczynski, 46, PR-konsult, egen företagare, artist

 

Vad önskar du dig i julklapp?

– Jag önskar mig överraskningar. Jag har det mesta men gillar alltid att få överraskningar. Snyggt inslagna julklappar, gärna inslaget i flera förpackningar i samma paket, och mycket tejp och papper så det tar tid att öppna. 

Vilken är den sämsta/bästa julklapp du har fått eller gett?

– Den sämsta julklappen ever är hunden som jag köpte till mig och min dotter. Vi hade den bara i en och en halv månad innan vi lämnade tillbaka den eftersom den ville gå ut hela tiden. Min dotter hade lovat att ta hand om den men ingen av oss orkade gå ut med hunden, och just den vintern var det 20 minusgrader! Den har kommit till en bättre familj nu, men det är klart jag saknar den. Hade den bara hållit sig inne hade vi haft den kvar.

Hur ska du fira jul i år?

– Julafton firar vi hemma i vår nya våning på Östermalm, jag, Anders (Borg) och alla barnen. Min son Harrys pappa är jude så han firar inte jul vilket gör att min son Harry kan vara med oss. Min dotters pappa bor granne med oss så vi går fram och tillbaka och firar julen mellan våra boenden, mycket praktiskt. 

– Sedan på juldagen åker Anders, jag och alla våra fem barn till Guadalupe på semester. Jag ska ta dykcertifikat, liksom alla barn, förutom Harry, han är bara fem år. Anders har redan och vi vill kunna dyka tillsammans. 

 

Foto: Cornelia Nordström

3. Barbro ”Lill-babs” Svensson, 78, artist

 

Vad önskar du dig i julklapp?

– Jag och mina barn och barnbarn ska åka bort efter jul och det är min julklapp till mig själv. Annars önskar jag mig alltid fotografier på barn och barnbarn, det är det bästa jag vet. Och riktiga fotoalbum! Jag byter ut foton på väggar och bord hela tiden och album älskar jag att sitta och bläddra i.

Vilken är den sämsta/bästa julklapp du har fått eller gett?

– Bästa julklappen jag fått är just fotografier på min familj. Jag älskar det! Och album så klart. Det är så tråkigt med digitala bilder tycker jag, riktiga foton ska det vara!

Hur ska du fira jul i år?

– Den ska jag fira i Stockholm med min stora familj, vi kommer att gå ut och äta på hemligt ställe eftersom vi inte kan köpa hem så mycket julmat då vi reser bort dagen därpå. Men vi kommer också att vara hemma och mysa med lite julmat. Sedan vet jag att det är lite överraskningar på gång som barnen har hittat på. 

 

 

Foto: Olle Sporrong

4. Danny Saucedo, 30, artist

 

Vad önskar du dig i julklapp?

– Jag önskar mig ingenting alls eftersom jag har precis allt jag behöver. Men självklart fred på jorden, och om någon absolut vill köpa julklapp till mig tycker jag de ska köpa något från någon välgörenhetsorganisation som gör världen lite bättre.

Vilken är den sämsta/bästa julklapp du har fått eller gett?

– Den sämsta julklappen? Jag kan inte svara på det. Eftersom vi hade det väldigt knapert när jag växte upp så uppskattade jag precis allting jag fick. Därmed var allting det bästa också.

Hur ska du fira jul i år?

– Jag kommer att fira julen här i Stockholm med mamma och brorsan. Vi ska käka massor av god julmat och kolla på ”Ivanhoe” på tv, det är tradition. Vi kommer att laga julmaten ihop och mysa.

 

 

Foto: Pontus Lundahl / TT NYHETSBYRÅN

5. Tilde de Paula, 44, programledare

 

Vad önskar du dig i julklapp?

– Jag önskar mig att världen ska bli lite bättre för alla. I övrigt önskar jag mig bara lugn. Och Toni Morrisons senaste bok!   

Vilken är den sämsta/bästa julklapp du har fått eller gett?

– Jag tycker egentligen inte att någon julklapp jag fått har varit dålig, för de är ju ett tecken på kärlek och omtanke. Men ibland kan jag känna att en julklapp kan kännas onödig. Vi konsumerar så mycket i onödan och ska jag vara helt ärlig så skulle jag uppskatta till exempel en egenskriven dikt eller en liten slant till välgörenhet mer än det mesta i prylväg.

– Det bästa jag har fått i julklapp måste vara när min man friade till mig efter julnattsmässan för sex år sedan! Svårslaget!  

Hur ska du fira jul i år?

– Jag firar jul som vanligt, med öppet hus, nära, kära, bekanta, vänner, familj, mycket mat och mycket kärlek. Inga måsten och alkoholfritt!

 

Foto: Cornelia Nordström

6. Malena Ernman, 46, sångerska

 

Vad önskar du dig i julklapp?

Jag önskar mig glada barn och lite lugn och ro. 

Vilken är den sämsta/bästa julklapp du har fått eller gett?

– Jag och min syster fick var sitt marsvin, de hette Piff och Puff. Inget kommer nog slå det. Sämsta julklappen vet jag inte… vi köper ju så fruktansvärt mycket saker som vi inte behöver. Det är toppen för handeln, ekonomin och tillväxten, men en katastrof för miljön… 

Hur ska du fira jul i år?

– Hemma på Kungsholmen. Vi håller oss hemma själva och försöker  ta det så lugnt som det går. Vi brukar sprida ut julen så att det inte blir så intensivt. Idealet är att den varar fram till nyår.