Se den fantastiskt julpyntade lägenheten

Kan det här vara Sveriges mest julpyntade hem?

Tusen stjärnor som tindrar och glitter så långt vi ser.

LEVA & BO hälsade på hemma hos julfantasterna Pehr och Richard Hante i Stockholm som förmodligen har Sverige-rekordet i julpynt.

– Vi har 32 granar och minst 50 lådor med julpynt!

Susanne Ellingsworth

Pehr och Richard Hante börjar julpynta sin trerummare i Stockholm redan i oktober. Det blir många sena kvällar för att allt ska bli klart till deras glöggparty i mitten på december.

 

LÄS OCKSÅ: Kolla in huset som fixat en riktig julshow

Överdos av jul

Efter åtta veckors hårt arbete bjuds gästerna på en storslagen "överdos" av jul i form av julgodis och julpynt i alla dess former.

Trean på 75 kvadratmeter har då dekorerats med över 50 flyttlådor med julpynt. 32 granar och 6 julträd finns också i lägenheten i år.

Pehr Hante började med sina grandiosa julfester redan 1988 och när han träffade Richard visade det sig att han också var tokig i julen.

Tusentals lampor

Alla granar har olika teman eller färger och massor av ljus. Några blinkar och en av granarna har massor av Disneyfigurer och över 3000 lampor.

Detta kan mycket väl vara Sveriges juligaste hem och att här bor några som vet hur man julpyntar förstår man när man kikar in i sovrummet som är helt dekorerat i vitt och silver. Känslan är lite som i en snögrotta.

De andra rummen är också som en drömvärld med tomtar, guldblänk och ett överdåd av bling bling!

Till och med i badrummet är det värsta glitterfesten med 150 bländande discokulor.

Vad brukar ni få för reaktioner av folk som kommer hit?

– Allt från att vi är helt crazy till att det är helt fantastiskt och underbart.

När tar julen slut?

– Några veckor efter nyår brukar vi tröttna. Det tar 3 dagar att plocka bort allt, i år kanske det tar fyra, säger Richard Hante och skrattar.

 

LÄS OCKSÅ: 10 saker du inte visste om julfirandet