Bind vackra kransar i jul – enkelt och så fint!

1 av 4: Så här enkelt fixar du julkransen sjlälv

En krans hör julen till – och att binda en egen är enklare än du trot.

Foto: Emmy Lundström

2 av 4: En krans hör julen till – och att binda en egen är enklare än du trot.

Testa att binda din egen julkrans att dekorera dörren eller bordet med.

Foto: Emmy Lundström

3 av 4: Testa att binda din egen julkrans att dekorera dörren eller bordet med.

Varför inte binda en vackert julröd servettring?

Foto: Emmy Lundström

4 av 4: Varför inte binda en vackert julröd servettring?

En vacker julkrans är ett måste i varje hem när det lackar mot jul. Traditionell eller nyskapande – vi visar sex julkransar som du enkelt binder själv!

Andra har också läst

Kransar hör julen till och är ett av de allra vackraste julpynten. Varför inte testa att binda din egen julkrans? Det är enklare än vad man tror – och det blir så fint!

 

LÄS MER: Busenkelt att göra en julkrans – av en tumstock

Kvistar av pistage – hängande halvkrans

Foto: Emmy Lundström

Snygg och enkel – denna halvkrans är vacker hänga på dörren eller väggen. Böj ståltråd till en U-form och vira floratejp runt. Här har vi fäst skimmia och kvistar av pistage runt halvstommen, men det går lika bra att använda andra gröna växter. Knyt fast ett jutesnöre i ändarna och häng upp.

2. Duka med bär – julröd servettring

Foto: Emmy Lundström

En julkrans behöver varken vara stor eller tidskrävande att göra. Tänk utanför boxen! Denna söta servettring består av en ståltråd som vi har trätt röda bär på. Böj till ståltråden och linda runt servetten. Snyggt till julaftonslunchen och lätt som en plätt att tillverka!

Fin på bordet – klassisk julekrans

Foto: Emmy Lundström

Varför inte dekorera det dukade bordet med en vacker krans? Ställ gärna blockljus i mitten, men var noga med att släcka ljusen innan de brinner ner för långt. För att binda kransen kan du använda en färdig halmstomme som bas. Färdiga stommar finns att köpa i blomsteraffären eller på hobbybutiker. Klä stommen med enkvistar som du fäster med ståltråd. Pryd med röda bär, fäst dem med märlor som du böjer till av ståltråd.

LÄS MER: Ge bort rustika paket – så här slår du in vackert

Snöbär och vitmossa – vintervit och vild

Foto: Emmy Lundström

Sugen på att binda en annorlunda julkrans i år? Låt fantasin flöda! Vad du pryder din krans med går att variera i oändlighet. Välj det du tycker är fint – ut och plocka kottar, bär eller grenar. Här har vi använt en färdig halm­stomme som vi har klätt med vitmossa som vi har fäst med tunn ståltråd. Kransen är prydd med snöbär och mörkblå bär från viburnum inge. Dessa är fästa med märlor gjorda av böjd ståltråd.

Enkel och naturlig – halv krans

Ett enkelt sätt att göra en ny version av den klassiska julkransen är att endast linda gröna blad på halva kransstommen. Använd ståltråd som du böjer till en rund cirkel. Linda floratejp runt ståltråden, detta gör att växterna fäster bättre. Böj till grenar som du lindar runt stommen och fäster med tunn ståltråd. Klä därefter halva stommen med gröna blad. Här har vi använt idegran samt blad och fröställningar från eukalyptus.

Eukalyptuskvistar – spretig och grön

Foto: Emmy Lundström

En välkomnande krans på ytterdörren sprider härlig julstämning. Denna variant är klassisk med en twist. En färdig halmstomme utgör basen och stommen täcker du med kvistar av tallris som är fästa med tunn ståltråd. Fäst kvistar av eukalyptus i samma ståltråd som tallriset sitter fast med. Eukalyptuskvistarna får gärna vara lite spretiga och yviga för en mindre stram look. Pryd till sist kransen med kvistar av skimmia som du fäster med märlor av ståltråd. Den färdiga kransen hänger du upp med ett vackert tygband.

LÄS MERSå skapar du gammaldags julstämning med naturliga dekorationer

Av Nika Wahren

levabo@expressen.se

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande