1 AV 3
Att köpa julklappar till sina nära och kära blir ofta dyrt. Men det går att fynda även julklappar!
Foto: Getty Images
2 AV 3
Vi har samlat 14 julklappar från sju butiker, alla som är kraftigt nedsatta i pris i jämförelse med andra ställen. Klapparna passar både barn och vuxna.
Foto: Getty Images
3 AV 3
Det går att handla smart, och till och med spara tusenlappar om man vet var man ska handla och inte är stressad. Se våra tips nedan på populära julklappar till billigare pris. Lägger du ned lite tid på att googla runt kan du hitta ännu mer.
Foto: Getty Images

Här hittar du de bästa julklapparna till fyndpris

Stressad över julklappsinköp och kanske ont om pengar?

Det går dock att handla smart bara man vet var man ska gå.

Här hittar du många fina julklappar till fyndpriser – du kan spara tusenlappar!

Vem vill inte fynda när det handlar om att hitta bra julklappar? Här har vi samlat prisvärda julklappar från bland andra Rusta, ÖoB, Clas Ohlson och Ikea – här kan du hittat oväntat bra och prisvärda julklappar som passar alla.

Foto: Getty Images

LÄS OCKSÅ: Julklappsleken – här är de rätta reglerna! 

1. Jula: Slowcooker och elbil

Slowcooker

Foto: Jula.se

Det här är årets kökspryl enligt många. Matnördarna säger att en slowcooker är ett måste då den gör vardagen och matlagningen så mycket enklare och roligare. Det är bara att lägga i kött, grönsaker, kryddor och vätska så står grytan klar när du kommer hem från jobbet. Du kan hitta dem för allt ifrån 500 kronor ända upp till 1 700 kronor. Men hos Jula kan du nu köpa en för bara 149 kronor.

Elbil barn

Foto: Jula.se

En elbil är många barns önskeklapp, men de kostar ju en slant. Handlar man den på Jula kommer man dock billigt undan. Tittar man på marknaden ligger elbilarna för barn mellan 1000 och 3000 kronor, sedan finns det värstingar för över 10 000 kronor också. Men då Jula har sänkt sin med halva priset kostar den nu bara 500 kronor. Elbil Jaguar F-type med inbyggda högtalare dessutom. Från 3 år.

2. Rusta: Lego och stektermometer

Lego Bionicle

Foto: Rusta.se

Har man barn som gillar Lego och önskar sig Lego Binonicle kan man göra stora fynd på Rusta. Just denna med ordinarie pris 200 kronor säljes nu för halva priset, 99,90 kronor, och finns i flera sorter. Rusta har även 100 kronor i rabatt på de större varianterna, flera olika sorter, för 149 kronor. Rekommenderad ålder 7-14 år.

Stektermometer

Foto: Rusta.se

Gillar man att tillaga mat i ugnen är en stektermometer ett måste. Enklare och godare kan knappast matlagning bli. Priserna brukar ligga på 200 och upp till runt 600 kronor. Så även på Rusta, men nu i december har de sänkt den till mer än halva priset så den kostar 79,90 kronor. Denna är dessutom en appstyrd modell med trådlös överföring via bluetooth. 

3. ÖoB (Överskottsbolaget): Kaffebryggare och terrassvärmare

Kaffebryggare

Foto: Öob.se

Kaffebryggare är väl något som finns i alla svenska hem, men de håller inte för evigt och blir också sämre med tiden. De går att finna i alla prisklasser, där de dyraste ligger på ett par tusenlappar, men priset på denna slår alla rekord om man vill spara pengar. Endast 149 kronor, Voltage, på ÖoB. Rymmer 1,5 liter och gör 12 koppar. Perfekt till den utflyttade studenten!

Terrassvärmare

Foto: ÖoB.se

Många tycker om att använda sin balkong eller annan uteplats även under den kalla årstiden. Och då är det ju skönt med lite värme. Terrassvärmare finns i alla storlekar och prisklasser, från 600 kronor upp till några tusenlappar. ÖoB säljer en variant, Heat it, för endast 349 kronor som kan ställas in för både 300 och 600 watt. En bordsmodell med rotation, finns i både svart och silver.

LÄS OCKSÅ: Årets färg – det här trendar nästa år, 2018 

4. Biltema: Tågbana i trä och kabinväska

Tågbana i trä

Foto: Biltema.se

Tågbana i trä är en riktig klassiker som alla barn uppskattar. Men ska man köpa en original av Brio får man betala över 1000 kronor för ett set liknande detta. På Biltema  får man en hel tågbana i trä med med både räls, broar, järnvägsövergång, byggnader lok, vagnar etc, totalt hela 70 delar, för bara 299 kronor.

Kabinväska

Foto: Biltema.se

Resväska är något som de allra  flesta av oss behöver, och de slits ju med tiden. Hårda kabinväskor som är riktigt inne nu är också väldigt dyra. Man får oftast ge minst 1 000 kronor, oftast mycket mer, för dem. På Biltema hittar vi snygga sådana i olika storlekar och färger. Resväskan är av ABS-plast, med fyra hjul som roterar 360° för enkel transport/hantering, och kombinationslås. Från 449 kronor.

5. Clas Ohlson: Stekpanna från Jamie Oliver och byggklossar

Stekpanna Jamie Oliver

Foto: Clasohlson.com/se

Stekpanna behöver man alltid, och då vill man ju ha en i bra kvalitet. Denna framtagen av kändiskocken Jamie Oliver finns till riktigt bra pris nu under jul. 299 kronor i stället för 500 kronor på Clas Ohlson. Tefal nonstickbeläggning och en unik värmeindikator som talar om när pannan har rätt temperatur dessutom.

Byggklossar rymdfärja

Foto: Clasohlson.com/se

Något för barn som gillar att bygga, rymdfärjan Discovery – en kreativ och utvecklande byggsats. Och det bästa är att byggklossarna passar till allt vanligt Lego. Utförlig och lättläst byggbeskrivning medföljer. Från sex år. Ordinarie pris är 399 kronor men på Clas Ohlson är den nedsatt hela december till 199 kronor.

LÄS OCKSÅ: Caroline fick årets finaste paketkalender av sin sambo

6. Ikea: Designlampa och fårskinn

Snygga designlampor

Foto: Ikea

Gillar man inredning finns mycket att välja på, och riktiga designsaker kostar ofta en mindre förmögenhet. Men det går att hitta minst lika fina grejer på Ikea till överkomligt pris. Och en årstid som denna vill man ju gärna ha mysig belysning. Dessa handgjorda lampor är relativt nyutkomna och finns i klart eller rökfärgat glas samt i två storlekar. Effektfullt att hänga i grupp. Klovan taklampskärm 129 kronor styck, Gothem upphäng 150 kronor styck, Lunnom led ljuskälla 29 kronor syckt.

Fårskinn

Foto: Ikea

Vem vill inte ha ett fårskinn den här årstiden? En uppskattat present som fyller sin funktion i såväl fåtölj, pall som soffa, eller på golvet framför brasan eller tv:n. Går man till ”fel” affär kan man få betala ganska mycket. På Ikea kostar den bara 249 kronor.

7. Dollarstore: Tomtedräkt till hunden och datorspel-set

Tomtedräkt till hunden

Foto: Dollarstore

Djuren betyder mycket för sina ägare. Och de ska också få ha det mysigt på julen. Varför inte ge till sin egen, eller någon annan som har hund, en söt liten tomtedräkt som värmer skönt? Denna på Dollarstore är i plysch, finns i tre storlekar och kostar 70 kronor.

Datorspel-set

Foto: Dollarstore

Spelande barn och ungdomar sliter fort ut sina tangentbord och hörlurar. Eller så ska de kanske precis börja och inga har. När det gäller sånt går det att betala nästan hur mycket som helst, där har företagen insett att det går att tjäna pengar. Men på Dollarstore hittar man ett speciellt spel-tangentbord för 130 kronor och spel-hörlurar för 120 kronor.

LÄS OCKSÅ: Så får du julstjärnan att hålla sig fin hela julen