Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa leva i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Foto: Colourbox
2 AV 2

Det här kan bli årets julklapp 2015

Årets julklapp 2015 avslöjas den 24 november.

Förra året var det ett aktivitetsarmband som utsågs som årets julklapp.

Men vad blir det i år?

Årets julhandel väntas i vanlig ordning bli rekordstor, enligt HUI Researchs prognos. Tillväxten förväntas bli 5 procent vilket innebär en omsättning på närmare 75 miljarder kronor.

 

LÄS OCKSÅ: Årets julklapp genom tiderna – minns du alla?

Vad blir årets julklapp 2015?

Men om det blir årets julklapp som hushållen lägger mycket pengar på är ännu oklart. Först den 24 november utses vilken som blir årets julklapp 2015.

Än så länge är det mest spekulationer. Sajten hittajulklappar.nu har utsett några heta kandidater till att få titeln årets julklapp 2015, och spelbolaget Paf sätter årligen odds på vilken som blir årets julklapp. Vi har samlat sju möjliga årets julklapp. Vilken tror du? Rösta till höger om artikeln!

Drönare

Priset för en professionell drönare kan ligga runt 10 000 kronor, men det finns drönare för bara några hundra kronor också. Intresset för drönare var svalt i handen förra året, men har ökat massor i år. Kanske räcker det för att bli årets julklalpp?

Donation till välgörenhet

Det här var på tapeten redan förra året, men i år är det lägst odds hos Pafatt årets julklapp blir en donation till välgörenhet. Med årets händelser och svenskarnas givmildhet verkar det ligga i tiden att skänka pengar.

Mini-actionkameror

Actionkameratillverkaren GoPro har under året släppt en mini-variant av sin populära actionkamera. Den har fått namnet GoPro HERO4 Session och är väldigt, väldigt liten.

3D-skrivare och 3D-skor

Det här tror hittajulklappar.nu på – eftersom 3D-skrivare börjar bli lite billigare och går att få tag på för några tusenlappar. Skotillverkaren Nike har dessutom en vision om att kunder ska kunna köpa en designfil i butiken och sedan gå hem och mata in filen i skrivaren och få skorna utskrivna. Kunder ska också kunna designa sina skor online. Tekniken är dock inte färdig än, så oddsen för att det blir årets juklapp är nog ganska höga...

De nya sedlarna

Förutsatt att sedlarna inte hunnit bli allt för vanliga i handeln fram till jul kan det här bli en populär julklapp, tror hittajulklappar.nu. Ja, kanske, folk verkar ju gilla att hålla i den nya sedlarna.

Smart watch

Paf tror att det är stor sannolikhet att en smart watch kan bli årets julklapp 2015. Även om smarta klockor funnits på marknade i ett par år så är det först i samband med Apples lansering av sin Apple watch som de datoriserade armbandsuren på allvar slår igenom i Sverige.

Kolsyremaskin

Försäljningen av 80-talsklassikern akolsyremaskinen fortstäter att öka och vattnet har nästan blivit en folklig svensk måltidsdryck. Det återstår att se om den blivit så populär att den kvalar in som årets julklapp.

 

LÄS OCKSÅ: Här hittar du massor av julklappstips!