Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Leva & bo i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
1 AV 2
Träningsarmbandet, eller aktivitetsarmbandet, rymmer både stegräknare, pulsklocka och kaloriförbärnnare.
Foto: Henrik Montgomery / Tt
2 AV 2
Det här armbandet mäter till exempel hur du rör dig under dagen coh hur många timmar du sovit. Sedan kan du dela med dig av det på sociala medier.
Foto: Henrik Montgomery / Tt

Årets julklapp 2014 – ett aktivitetsarmband

Årets julklapp 2014 är avslöjad!

Förra året var det råsaftcentrifugen.

Men i år är det ett aktivitetsarmband som är årets julklapp och förväntas bli en storsäljare i december.

– Det var en lågoddsare, många har gissat rätt i år, säger Fredrik Kolterjahn, försäljnigschef på HUI.

Årets julhandel väntas i vanlig ordning bli rekordstor. Och nu är årets julklapp avslöjad. Det blir aktivitetsarmbandet.

Ett aktivitetsarmband är den senaste hälsotrenden där du kan mäta din fysiska aktivitet och du bär det alltså runt handleden. Det är en slags hybrid mellan en stegräknare och en pulsklocka och kan till exempel mäta hur många kalorier du förbrukat, hur du rör dig under dagen eller hur många timmar du har sovit.

Kan dela med sig på sociala medier

Aktivitetsbanden kan man sedan koppla ihop med sin telefon och sin dator så att man kan dela sig dig av dina resultat med andra via sociala medier.

– Det är inte helt nytt, men i år har försäljningsboomen kommit, säger Fredrik Kolterjahn.

Anmälningarna till elit- och motionslopp slår rekord, vi är mer uppkopplade än tidigare och vi delar gärna med oss av vad som händer i vår vardag. Det gjorde aktivitetsarmbandet till årets julklapp.

För 27:e gången korar HUI Research den produkt som väntas bli storsäljare i julhandeln. Förra årets vinnare var råsaftcentrifugen.

Ännu ett rekord i julhandeln väntas

För att en produkt ska kunna bli utsedd till årets julklapp av HUI ska den enligt institutet uppfylla ett eller flera av följande kriterier: Den ska vara en nyhet eller ha fått ett nyväckt intresse för året. Den ska svara för ett högt försäljningsvärde eller säljas i ett stort antal samt representera den tid vi lever i.

December är handelns klart starkaste försäljningsmånad och HUI spår ännu ett rekord i årets julhandel. Julhandeln, alltså detaljhandelns försäljning i december, väntas öka med 2,5 procent till 68 miljarder kronor, ungefär 7 000 kronor per person.

Kolla in vårt test av årets julklapp – träningsarmbandet

Julklapptips? Här finns massor!