Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Leva & bo i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator
1 AV 2
Det finns riktigt många sorters julpynt där ute, vissa finare än andra.
Foto: Shutterstock
2 AV 2
Det skulle inte vara skitkul att gå in på denna toalett, känner vi.
Foto: cdon.com

Är det här julpyntet som absolut INGEN vill ha?

Färgade plastgranar och dansande robotjultomtar i all ära. 

Men att klä upp toaletten i tomtekläder måste ändå vara den mest smaklösa form av julpyntning vi sett. 

Ja, den och några till...

Alla får så klart pynta precis som de vill inför jul. Eller inte pynta alls om man hellre vill det. En granne till en på redaktionen verkar gilla julen så mycket att hen till och med har uppe julstjärnorna i fönstren året runt. Kul för henne känner vi! 

Men det kan vara riktigt underhållande att titta runt på julpyntet som finns i utbudet numera, för några är riktigt tacky. Vad sägs exempelvis om de här tomtedekorationerna för vinflaskan. Inte så att man skrattar ihjäl sig direkt... Här är några grejer man undrar vem som vill ha. Och du, glöm inte att läsa med glimten i ögat!

”Tomtedräkt till vinflaska” 59 kronor. Foto: cdon.com

... eller den här tomten – på vespa (?!) ska det vara roligt? Gulligt? Knäppt? Vi förstår i alla fall inte.

”Jultomte Affe på vespa” 35 kronor. Foto: Dimoda.se

Det här med tomtegardiner är också lite svårt. Är det inte till ett barnrum – där det kan vara rätt gulligt –  finns det ingen anledning att äga gardiner med ”roliga tomtar på”. Om du själv inte älskar det så klart, det är okej alla tycker ju olika.

Textilgallerian 752 kronor Foto: Textilgallerian

Inte heller en kärleksgåva till sin älskade i form av en julkula med deras namn i känns särskilt drömmigt? Tro oss, det finns bättre sätt att visa att du gillar någon – kanske genom att ha gjort en egen adventskalender? 

”Julgranskula Röd Kjell” 199 kronor. Foto: Från: Fyndiq.se

Toalettomten tar priset

Men pyntet som ändå tar priset måste nästan vara denna tomtekostym till toaletten. Ja du läste rätt: Tomtekostym till toaletten! Det är alltså en tomteluva att sätta på vattentanken (med utrymme för en toarulle), ett tomtehuvud med skägg att trä runt toalettsitsen och en tomtedräkt att lägga nedanför toaletten som en matta. 

I beskrivningen av setet som heter ”Juldekoration till toan” börjar med orden ”För dig som vill ta julpyntet till nästa nivå”. Ja, det är minst sagt en annan nivå, men vi har svårt att se att det är en nivå uppåt.

”God Jul På Toa - Underbart set i 3 delar - Tomte” 299 kronor. Foto: Cdon.com

 

Skulle du ändå tycka pyntet är fint, eller kanske vill jävlas med sambon finns setet att klicka hem på Cdon, Fyndiq och Let's deal för runt 300 kronor.  

LÄS MER: Julpyntet som är helt ute – 10 prylar du borde göra dig av med