Foto: FREDRIK NILSSON / TV4

Annorlunda ”Jul med Ernst” i år – då börjar programmet

Snart börjar en ny säsong av ”Jul med Ernst”. Och precis som förra året spelas det in på Julita gård i Sörmland.

– Det kommer bli ett mer personligt program än vanligt, säger Ernst Kirchsteiger i ett pressmeddelande.

Många längtar efter ”Jul med Ernst” och programmet har blivit en återkommande och uppskattad tradition på TV4. Även i år intar Ernst Kirchsteiger tv-rutan i december och kanske behövs värmen från mys-Ernst lite extra mycket det här märkliga året. Och precis som man kan förvänta sig bjuder Ernst på både pyssel, matlagning och en hel del kloka ord.

– Jag vill visa svenska folket hur jag bjuder in julen och skapar en traditionell och nästan lite magisk högtid, säger Ernst Kirchsteiger i pressmeddelandet.

”Det kommer bli ett mer personligt program än vanligt”, säger Ernst Kirchsteiger. Foto: FREDRIK NILSSON / TV4

”Jag tror julen betyder mer än någonsin i dessa tider”

Ernst Kirchsteiger utlovar ett lite annorlunda program där han kommer vara mer personlig än tidigare säsonger. Den här säsongen kommer han bland annat att göra eget julgodis, binda en vacker julkrans och visa hur man kan skapa den ultimata julkänslan hemma – med små medel.

– Trots att jag är 63 år blir jag fortfarande lika förtjust och förtrollad av julen som jag blev när jag var barn. Och jag tror att julen betyder mer än någonsin i dessa tider. I årets program kommer jag att visa en jul full av traditioner och ritualer, fast med en liten twist. Jag tror att jag kommer att visa upp en lite mer personlig sida av mig själv och mina tankar kring julen. Under fyra avsnitt kommer jag att göra mitt bästa för att visa hur jag gör för att få till den magiska julkänslan och jag hoppas av hela mitt hjärta att tittarna kanske kan bli inspirerade, säger Ernst.

Julita gård är en speciell plats med mycket historia. Foto: Peter Segemark / Nordiska museet

”Jul med Ernst” tillbaka på Julita gård

Precis som ifjol befinner spelas årets säsong in på Julita gård utanför Katrineholm i Sörmland, en plats som ligger programledaren varmt om hjärtat.

– Det är en så speciell plats, nästan lite mystisk. Det finns både rester av ett gammalt medeltida kloster och av vikingatiden, så det är en väldigt laddad plats. Det är som ett koncentrat av svensk historia och det är nästan så vi får lite kreativ panik av att det finns så många fina platser att filma på. Som ett ymnighetshorn av kreativitet, sa Ernst Kirchsteiger till LEVA&BO förra året.

När börjar ”Jul med Ernst” 2020?

Jul med Ernst har premiär 1 december klockan 20.00 och sänds på TV4, TV4 Play och C More. Sista avsnittet sänds 22 december.

LÄS MER: Så bor Ernst Kirchsteiger i gården från 1600-talet

LÄS MER: Fram med adventsmyset! Så lätt fixar du stämningen 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday Rea - 70% rabatt på Leva & Bo! Se erbjudande