Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa leva i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
December närmar sig – och vad är inte mysigare än att ha en adventskalender för att räkna ner till julafton? Det finns många att välja på! Här är kaffeadventskalender och teadventskalender från Nabo.
December närmar sig – och vad är inte mysigare än att ha en adventskalender för att räkna ner till julafton? Det finns många att välja på! Här är kaffeadventskalender och teadventskalender från Nabo.
December närmar sig – och vad är inte mysigare än att ha en adventskalender för att räkna ner till julafton? Det finns många att välja på! Här är kaffeadventskalender och teadventskalender från Nabo.
1 AV 2
Ett enkelt och fint pyssel i juletid
2 AV 2
December närmar sig – och vad är inte mysigare än att ha en adventskalender för att räkna ner till julafton? Det finns många att välja på! Här är kaffeadventskalender och teadventskalender från Nabo.

Adventskalendrar 2022: Här är julens bästa kalendrar för vuxna

En adventskalender har nästan blivit ett måste för att räkna ner dagarna till jul.

Att varje dag få öppna en lucka i en julkalender fylld med te, kaffe, lakrits, smink, doftljus, noveller eller choklad gör december ännu härligare.

Vi har samlat 12 fina adventskalendrar för julen 2022.

Det är förstås inget fel på den klassiska adventskalendern med en liten chokladbit bakom varje lucka – men den som vill sätta lite mer guldkant på december har många fler val. Antingen väljer man en chokladkalender av en lyxigare variant, eller något helt annat. De senaste åren har det blivit allt mer populärt med en adventskalender även för vuxna och det finns en hel uppsjö av lyxiga och stämningsfulla kalendrar med saker i – och då menar vi mer än en liten chokladbit.

Här listar vi 2022 års finaste, bästa och godaste kalendrar för vuxna, som är en perfekt present till själv eller någon du tycker om och vill överraska och skämma bort. Här är julkalendrar med te, kaffe, skönhetsprodukter, smink, lakrits, choklad, doftljus och noveller.

Hur kom adventskalendrar till?

Varför finns adventskalendrar och hur länge har de egentligen funnits?

Den första adventskalendern trycktes i början av 1900-talet i Tyskland. På 1920-talet skapades en version med luckor att öppna med en bild innanför. I Sverige spreds den under 1930-talet och riktades till barn. Den allra första svenska adventskalendern gavs ut av Sveriges Flickors Scoutförbund 1934.

Syftet med adventskalendern är att underlätta väntan på julen, inte minst för barn som lätt kan räkna ner med hjälp av luckorna.

1. Kaffekalender från Nabo

Kaffeadventskalendern kommer i en rutig förpackning som för tankarna till en klassisk julduk, och består av 24 luckor bryggmalet kaffe. Kaffet varierar i rostning, ursprung och karaktär. Kalendern varieras från år till år, i både utseende och innehåll. I år har bildkonstnären Cecilia Pettersson tagit fram det rutiga mönstret till kalendern. Några av årets sorter är smaksatt kaffe, med smaker som apelsinchoklad och kokos. Kaffet fungerar utmärkt i en vanlig kaffebryggare men det går också bra att brygga som droppkaffe eller i presskanna.

2. Lyxig adventskalender från Rituals

Rituals har tre olika adventskalendrar i år fullproppade med skönhetsprodukter: 2D Advent Calendar, 3D Advent Calendar och Premium Advent Calendar. De två dyrare varianterna har ljusslingor som lyser upp och bland de blinkande grenarna hänger vackra dekorationer. Samtliga har lyxig känsla och 24 presentaskar med fina gåvor. Adventskalendern kommer inslagen med ett vackert sidenband.

3. Adventskalender med doftljus från Yankee Candles

Den som gillar doftljus gillar förmodligen Yankee Candles lite extra mycket. I den här adventskalendern får man åtta olika dofter som passar för säsongen, alltså tre ljus av varje doft. Dessutom får man med en hållare för ljusen, som är i tealight-storlek.

4. Chokladkalender med handgjord choklad från Van Ufford

Det här är en adventskalender för chokladälskaren, en riktigt lyxig chokladkalender som kommer i en svensk genuin träask med gravering, ”24 days of chocolate until Christmas”. I asken finns 23 olika chokladbitar i 20 gram och en 80 gram chokladkaka för julafton. Den vackra asken innehåller både mörk choklad, mjölkchoklad och vit choklad – allt med olika smaker, handgjort och ekologiskt.

5. Glossybox adventskalender

Glossyboxs adventskalender är känd för att vara lyxig och värd mycket pengar. Den innehåller smink, hudprodukter och hårvård och har ett värde på över 5 000 kronor. Den har inte 24, utan 25 luckor med totalt 26 produkter varav 17 är fullstora.

6. Lumene skönhetskalender

En lyxig adventskalender med skönhetsprodukter från Lumene. Bakom varje lucka hittar du antingen en hudvårds- eller en sminkprodukt. Innehåller allt från ansiktsmask och ögongel till nattkräm och mascara.

7. Lakritskalender från Lakrids by Bülow

Tillbringa december med lakrits från Lakrids by Bülow! Här snackar vi krispiga överraskningar, glimrande kulor och söta frestelser, varje dag fram till jul. Här finns favoriter liksom nya spännande smaker. Bakom varje lucka finns två bitar – vilket gör kalendern perfekt att dela med någon. Lådan är helt återvinningsbar.

8. Adventskalendrar från The Body Shop

The Body Shop har tre olika adventskalendrar i år, ”Box of Wishes”, den lite större ”Box of Wonders Big” och den största ”Box of Wishes & Wonders Ultimate”. Varje låda gömmer en skönhetsprodukt, ju lyxigare saker desto lyxigare adventskalender man valt förstås, och ett tips på en handling för att sprida kärlek och glädje. Alla kalendrar har pop up-design som går att återanvända som julklappsetiketter. Även boxarna som är smarta med lådor kan senare användas till förvaring av smycken, smink eller andra småsaker.

9. Tekalender från Nabo

Årets tekalender från Nabo kommer i en vacker förpackning som pryds av många av de naturmaterial och blommor som gärna får pryda det dukade julbordet, som julnötter, grankvistar, kottar, amaryllis och hyacint. I kalendern finns 24 sorters ekologiska lösviktsteer, både grönt, svart och vitt te, liksom örtte och rooibos. Smaksättningarna varierar från kryddigt till blommigt och friskt. Varje påse är lagom till två koppar te.

10. Stunder i advent – te och noveller från Novellix och Nabo

Här är en adventskalender som bara öppnas på adventssöndagarna. Fyra paket, alltså. Varje advent får man en novell och en tepåse som räcker till fyra koppar te. Läsningen är noveller från Charles Dickens, Selma Lagerlöf, Johannes V. Jensen och Elisabeth Beskow. Tesorterna kommer passa utmärkt i advent – smakerna kallas nämligen pepparkakshus, julros, vintervila och iteliensk sockerkaka.

11. Teadventskalender från English Tea Shop

Mysig adventskalender för teälskaren – här finns teer i svart, rött, grönt och vitt med roobios och örtte, något för alla med andra ord. Bakom varje lucka gömmer sig pyramidpåsar med ekologiskt te i juliga smaker som granatäpple, hibiskus och ingefära med tranbär.

12. Pukka teadventskalender

Pukkas adventskalender är 24 luckor med tepåsar. Bakom varje lucka finns en ny teblandning varje dag fram till jul. Smakerna är bland annat lemon & ginger, peppermint & licorice, supreme matcha green, blackcurrant beauty, vanilla & manuka honey och wild apple & cinnamon.

Se även: