1 av 2: Ett enkelt och fint pyssel i juletid
2 av 2: Julen närmar sig – och det finns en mängd olika adventskalendrar att välja bland i år. En kaffekalender är klassisk. Denna kommer från Nabo, som också har tekalender.

Adventskalendrar 2021: Här är julens bästa kalendrar

Räkna ner dagarna till jul med en mysig, god eller lyxig adventskalender.

En julkalender fylld med te, kaffe, lakrits, smink, böcker, doftljus eller karameller gör december så mycket härligare.

Vi har listat 14 extra fina kalendrar för julen 2021.

Adventskalendrar är absolut inte bara till för barn. En kalender med en lucka för varje dag fram till julafton har fått ett rejält uppsving de senaste åren och numera finns en hel uppsjö av vackra, lyxiga och stämningsfulla kalendrar med saker i. Vi snackar härliga julkalendrar som innehåller allt annat än en liten tomte i ljus choklad.

Vi listar 2021 års finaste kalendrar för vuxna. Här är julkalendrar med te, kaffe, noveller, doftljus, skönhetslyx, mörk choklad och lakrits. Nu väntar vi bara på december...

LÄS MER: 10 bästa julmarknaderna i Sverige 2021 

1. Lyxig adventskalender från Rituals

Räkna ned dagarna till jul med en lyxig kalender fylld av 24 Rituals-överraskningar med produkter och doftljus speciellt skapade för advent. Adventskalendern levereras inslagen i en vacker ask ombunden med ett rött band.

2. Kaffekalender från Nabo

Kaffeadventskalendern består av 24 luckor bryggmalet kaffe som varierar i rostning, ursprung och karaktär. Några av årets sorter är smaksatt kaffe – i år är smakerna mintchoklad, apelsin, kokos och blåbär. Kaffet fungerar utmärkt i en vanlig kaffebryggare men det går också bra att brygga som droppkaffe eller i presskanna.

3. Adventskalender med doftljus från Yankee Candle

Doftljuskalendern från populära Yankee Candle består av 24 luckor juldoft – här finns doftljus från hela julsortimentet. Kalendern innehåller 12 votivljus och 12 tea lights, liksom en glaslykta med fint motiv.

4. Teadventskalender från English Tea Shop

Mysig adventskalender för teälskaren – här finns teer i svart, rött, grönt och vitt med roobios och örtte, något för alla med andra ord. Bakom varje lucka gömmer sig pyramidpåsar med ekologiskt te i juliga smaker som granatäpple, hibiskus och ingefära med tranbär.

5. Lakritskalender från Lakrids by Bülow

Tillbringa december med lakrits från Lakrids by Bülow! Här snackar vi krispiga överraskningar, glimrande kulor och söta frestelser. I år firar företaget 10-årsjubileium och de klassiska favoriterna är blandade med helt nya smaker. Lådan är dessutom helt återvinningsbar.

6. Adventskalender från The Body Shop

The Body Shop har tre olika adventskalendrar i år, Big, Ultimate och Exclusive. Det här är Ultimate där varje låda gömmer en skönhetsprodukt och ett tips på en handling för att sprida kärlek och glädje. Kalendern som är smart och fin med lådor kan senare användas till förvaring av smycken, smink eller andra småsaker.

7. Adventskalender med popcorn

Den som älskar popcorn kan inte vara utan den här kalendern. Här gömmer sig en påse med popvorn bakom varje lucka, och det är gourmetpopcorn i smaker som karamell och havssalt, jordnössmör, choklad och hallon. Popcornkalendern från brittiska Popcorn Shed innehåller bara naturliga ingredienser.

8. Skönhetskalender från Goodiebox

En tjusig adventskalender med lådor som lätt kan återanvändas när december är slut. Den innehåller härliga skönhetsprodukter av hög kvalitet, med varumärken som Ecooking, Mario Badescu och Elemis.

9. Tekalender från Nabo

24 sorters ekologiska lösviktsteer, både grönt, svart och vitt te, liksom örtte och rooibos. Smaksättningarna varierar från kryddigt till blommigt och friskt. Varje påse är lagom till två koppar te.

10. Novelladventskalender med te från Novellix

Novellix har två adventskalendrar där den ena passar bra för den som nöjer sig med att öppna en lucka varje adventssöndag. Här får man nämligen en novell och en kopp te att njuta av varje söndag fram till jul.

Den stora kalendern innehåller 24 böcker att läsa, en bok om dagen fram till julafton.

11. Klassisk chockladkalender från Malmö chokladfabrik

En chokladkalender är sällan fel. Den här från Malmö chokladfabrik är fylld med smarrig choklad i 13 olika smaker. Kalendern innehåller 27 chokladbitar och alla är fria från nötter, gluten och soja.

12. Ekologisk skönhetskalender från Maria Åkerberg

Maria Åkerbergs Christmas Calender är fyllt av hudvårdsprodukter. Här hittar man fem lådor (en för varje adventssöndag, plus en extra julklappslåda) fyllda med naturlig ansiktsvård, kroppsvård och hårvård.  Produkterna är ekologiska, svensktillverkade och förpackningen är gjord av återvinningsbar bioplast.

13. Vegansk adventskalender från Pralinhuset

Pralinhuset har en nyhet – en helt vegansk kalender som innehåller riktigt god choklad. Här gömmer sig veganska chokladpraliner i olika smaker.

14. Haupt lakritskalender

I årets lakritskalender finns nya smaker varje dag. Bakom varje lucka gömmer sig en till fyra bitar och det är både sött, salt, stubbar, praliner, båtar, karameller och choklad – men allt med lakrits. Adventskalendern innehåller 23 smaker och en överraskning.  Kalendern levereras dessutom i en snygg kasse.

LÄS MER: Alla tips du behöver för att göra en egen paketkalender

LÄS MER: 24 tips på roliga nissebuss till årets nissedörr 

LÄS MER: Julpyssel för barn! Roliga tips för alla åldrar