Alla blir glada av en adventskalender – och det finns riktigt många roliga för vuxna. Foto: Istock

Adventskalendrar 2020: Här hittar du julens bästa

Räkna ner dagarna till jul med en mysig, god eller lyxig adventskalender.

En julkalender fylld med te, kaffe, lakrits, smink, böcker, doftljus eller karameller gör december så mycket härligare.

Vi har listat 12 extra fina kalendrar för julen 2020.

Adventskalendrar är inte bara till för barn längre. En kalender med en lucka för varje dag fram till julafton har fått ett rejält uppsving de senaste åren. Numera finns en hel uppsjö av vackra, lyxiga och stämningsfulla kalendrar med saker i – ja, härliga julkalendrar som innehåller allt annat än en liten tomte i ljus mjölkchoklad. Vi listar 2020 års finaste kalendrar för vuxna. Här är julkalendrar med te, kaffe, noveller, doftljus, skönhetslyx, mörk choklad och lakrits. Nu väntar vi bara på december...

1. Adventskalender med doftljus från Yankee Candle

Doftljuskalendern från populära Yankee Candle består av 24 luckor juldoft – här finns doftljus från hela julsortimentet. Annons: Köp kalendern här (länk till Åhléns)

2. Kaffeadventskalender från Nabo

Kaffeadventskalendern består av 24 luckor bryggmalet kaffe som varierar i rostning, ursprung och karaktär. Några av årets sorter är smaksatt kaffe med smaker som kardemumma och smörkola. Kaffet fungerar utmärkt i en vanlig kaffebryggare men det går också bra att brygga som droppkaffe eller i presskanna. Annons: Köp kaffekalendern här (länk till Designtorget)

3. Skönhetslyx och doftljus från Rituals

Räkna ned dagarna till jul med en lyxig kalender fylld av Rituals-produkter och doftljus speciellt skapade för advent. Annons: Köp skönhetskalendern här (länk till Åhléns)

4. Lakritskalender från Lakrids by Bülow

Tillbringa december med lakrits från Lakrids by Bülows Här snackar vi krispiga överraskningar, glimrande kulor och söta frestelser. Det gömmer sig två godbitar bakom varje lucka. Annons: Köp lakritskalendern här (länk till Adlibris)

5. Karamellkalender från Karamelleriet

Vad sägs om en kalender fylld med syrliga, hårda, chokladöverdragna karameller? Det gömmer sig två karameller bakom varje lucka. Annons: Köp karamellkalendern här (länk till Bagaren och Kocken)

6. Tekalender från Pukka

Viker du ut den fina kalendern bildar den en julgran fylld med örtte, fruktte och grönt te från Pukka. En ny värmande smak varje dag i december, lyckan är gjord för teälskaren! Annons: Köp tekalendern här (länk till Åhléns)

7. Teadventskalender från Nabo

24 sorters ekologiska lösviktsteer, både grönt, svart och vitt te, liksom örtte och rooibos. Smaksättningarna varierar från kryddigt till blommigt och friskt. Varje påse är lagom till två koppar te. Annons: Köp tekalendern här (länk till Designtorget)

8. Kolakalender från Pärlans konfektyr

24 bitar fruktiga, kryddiga, salta, söta, klassiska, udda, vuxna och barnsliga kolabitar. Var dag bjuds du på en kola i choklad från Pärlans konfektyr. Annons: Köp kolakalendern här (länk till Designtorget)

9. Bokkalender från Bonnier

En adventskalender för litteraturälskande vuxna med en boköverraskning om dagen från första advent hela vägen till julafton. Annons: Köp bokkalendern här (länk till Adlibris)

10. Skönhets- och hudvårdskalender från Lumene

Julkalendern innehåller 24 guldkorn från finska skönhetsmärket Lumene, varav 17 stycken är hudvård och 7 stycken makeup-produkter. Annons: Köp hudvårdskalendern här (länk till Åhléns) 

11. Chokladkalender från Lindt

En chokladkalender är väl julkalendrarnas klassiker! Den här adventskalendern från Lindt är för chokladfinsmakaren. Innehåller 24 st blandade praliner. Annons: Köp chokladkalendern här (länk till Åhléns)

12. Novelladventskalender med te från Novellix

För den som tycker att det är lite mycket att öppna en lucka varje dag kanske den här kalendern passar bättre. Novellix har gjort en adventskalender där man öppnar ett kuvert varje söndag i advent. Novellerna är skrivna av H.C. Andersen, Selma Lagerlöf, Dan Andersson och Viktor Rydberg – och dessutom bjuder varje lucka även på te. Annons: Köp novelladventskalendern här (länk till Designtorget)

LÄS MER: Skapa magi för barnen med en nissedörr! Här är 24 roliga nissebus

LÄS MER: Paketkalender – alla tips för att göra en egen julkalender 

LÄS MER: Enkelt och fint julpyssel du kan göra själv 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!