<strong>POOLDÄCK. </strong>Poolen har använts flitigt under sommaren. Men den ska vara varm! Alltid uppvärmd till minst 30 grader, enligt John. "Man åker ju inte så gärna i väg när man har det så här", konstaterar han.
1 av 17: <strong>POOLDÄCK. </strong>Poolen har använts flitigt under sommaren. Men den ska vara varm! Alltid uppvärmd till minst 30 grader, enligt John. "Man åker ju inte så gärna i väg när man har det så här", konstaterar han. Foto: Mikael Sjöberg
<strong>BAKSIDAN</strong>. Nej, det finns inga baksidor med 11-rumsvillan, som familjen Houdi flyttade in i sommaren 2007. Bara runt hörnet har de till exempel skola, två matbutiker OCH Systembolaget.
2 av 17: <strong>BAKSIDAN</strong>. Nej, det finns inga baksidor med 11-rumsvillan, som familjen Houdi flyttade in i sommaren 2007. Bara runt hörnet har de till exempel skola, två matbutiker OCH Systembolaget. Foto: Mikael Sjöberg
<strong>PÅ SIN VAKT. </strong>Inredningsstilen som gäller hos makarna Houdi är en blandning av Ikea och lite mer udda, exklusiva prylar, förklarar John. Hmm, som riddarrustningen i hallen alltså?
3 av 17: <strong>PÅ SIN VAKT. </strong>Inredningsstilen som gäller hos makarna Houdi är en blandning av Ikea och lite mer udda, exklusiva prylar, förklarar John. Hmm, som riddarrustningen i hallen alltså? Foto: Mikael Sjöberg
<strong>VARDAGSRUMMET. </strong>Här sitter John och Jeanette gärna och myser kvällstid, när de inte tittar på tv. På vintrarna eldar de ofta i öppna spisen.
4 av 17: <strong>VARDAGSRUMMET. </strong>Här sitter John och Jeanette gärna och myser kvällstid, när de inte tittar på tv. På vintrarna eldar de ofta i öppna spisen. Foto: Mikael Sjöberg
5 av 17 Foto: Mikael Sjöberg
<strong>KATT 1 AV 9</strong>. Mio heter den här lilla sötnosen som tar sig en middagslur.
6 av 17: <strong>KATT 1 AV 9</strong>. Mio heter den här lilla sötnosen som tar sig en middagslur. Foto: Mikael Sjöberg
<strong>INSPIRATION</strong>. Att bläddra i vackra magiböcker inspirerar John Houdi till stordåd!
7 av 17: <strong>INSPIRATION</strong>. Att bläddra i vackra magiböcker inspirerar John Houdi till stordåd! Foto: Mikael Sjöberg
<strong>LÄSHÖRNAN</strong>. Med 2,65 i takhöjd behövdes några bastanta bokhyllor för att fylla ut. Och då kunde man väl lika gärna slå till på en rejäl läsfåtölj?
8 av 17: <strong>LÄSHÖRNAN</strong>. Med 2,65 i takhöjd behövdes några bastanta bokhyllor för att fylla ut. Och då kunde man väl lika gärna slå till på en rejäl läsfåtölj? Foto: Mikael Sjöberg
<strong>FILMMYS</strong>. Hela familjen Houdi är mycket nöjda med den halvmåneformade soffan. Där får alla plats framför 65-tums-tv:n.
9 av 17: <strong>FILMMYS</strong>. Hela familjen Houdi är mycket nöjda med den halvmåneformade soffan. Där får alla plats framför 65-tums-tv:n. Foto: Mikael Sjöberg
<strong>GÄSTTOALETTEN. </strong>Toaletten på bottenplan är det nästan bara John som använder. Han gillar att ligga i badet och titta på en film när han har tid.
10 av 17: <strong>GÄSTTOALETTEN. </strong>Toaletten på bottenplan är det nästan bara John som använder. Han gillar att ligga i badet och titta på en film när han har tid. Foto: Mikael Sjöberg
<strong>SAMLAROBJEKT</strong>. John samlar på gamla showbiz-minnessaker, som han köper via nätauktioner. Det här svärdet användes av filmstjärnan Antonio Banderas när han var Zorro.
11 av 17: <strong>SAMLAROBJEKT</strong>. John samlar på gamla showbiz-minnessaker, som han köper via nätauktioner. Det här svärdet användes av filmstjärnan Antonio Banderas när han var Zorro. Foto: Mikael Sjöberg
<strong>BIBLIOTEKET</strong>. Här finns allt du behöver veta om trollerikonst: uppslagsböcker, memorabilia och buktalardockor. Behöver vi säga att detta är Johns lekrum?
12 av 17: <strong>BIBLIOTEKET</strong>. Här finns allt du behöver veta om trollerikonst: uppslagsböcker, memorabilia och buktalardockor. Behöver vi säga att detta är Johns lekrum? Foto: Mikael Sjöberg
<strong>FÖR VILA</strong>. "Sovrummet ska vara ro­givande. Enkelt och mörkt", säger John Houdi om det leopardsmyckade krypinet.
13 av 17: <strong>FÖR VILA</strong>. "Sovrummet ska vara ro­givande. Enkelt och mörkt", säger John Houdi om det leopardsmyckade krypinet. Foto: Mikael Sjöberg
<strong>POPPIGT. </strong>Popcornmaskinen i "biosalongen" har blivit populär på ungarnas discon, berättar John. (Och erkänner sekunden senare att det framför allt är han som älskar popcorn!)
14 av 17: <strong>POPPIGT. </strong>Popcornmaskinen i "biosalongen" har blivit populär på ungarnas discon, berättar John. (Och erkänner sekunden senare att det framför allt är han som älskar popcorn!) Foto: Mikael Sjöberg
<strong>DOCKORNA</strong>. Blondinen i mitten har med­verkat i ett avsnitt av SVT-serien "Playa del sol". Cred!
15 av 17: <strong>DOCKORNA</strong>. Blondinen i mitten har med­verkat i ett avsnitt av SVT-serien "Playa del sol". Cred! Foto: Mikael Sjöberg
<strong>RUNDA BORDET</strong>. Det är ett jäkla sjå när man ska skicka tacostillbehören, men i övrigt är både John och Jeanette mycket förtjusta i det breda bordet i matsalen.
16 av 17: <strong>RUNDA BORDET</strong>. Det är ett jäkla sjå när man ska skicka tacostillbehören, men i övrigt är både John och Jeanette mycket förtjusta i det breda bordet i matsalen. Foto: Mikael Sjöberg
<strong>SNART NYTT. </strong>John älskar att laga mat - och är särskilt galen i kyckling! Under hösten ska köket renoveras.<br>
17 av 17: <strong>SNART NYTT. </strong>John älskar att laga mat - och är särskilt galen i kyckling! Under hösten ska köket renoveras.<br> Foto: Mikael Sjöberg

John Houdis flytt från stan blev rena magin

De bytte villan i Djursholm mot en gård i Östervåla. Flytten från Stockholm till en liten "håla" i Uppland har bara gjort livet bättre för och hans familj. Här finns allt han behöver - till och med svärföräldrarna har inrymts på tomten.

- Det är väldigt rogivande, säger trollkonstnären till EXTRA.

Det var inte meningen att det skulle bli så här. Men med facit i hand är trollkonstnären John Houdi, 48, mycket nöjd att han tog med sig hustrun ­Jeanette, 43, och körde de 13 milen från Djursholm på hala vintervägar i februari 2007.

Makarna var sugna på att uppgradera sitt boende, men insåg att en herrgård med stor tomt skulle bli svårt att komma över i Stockholms­­området.

Så när en annons på ett gammalt 1700-talshus i utkanten av Östervåla dök upp bestämde de sig för att åka dit och titta.

"Helt fel årstid"

- Ju närmare vi kom desto mer kände vi att vi borde vända. Landskapet verkade så ensligt och övergivet, det var ju helt fel årstid, berättar John Houdi när Extra hälsar på sex år senare.

De vände inte.

När de väl var framme blev paret Houdi överförtjusta i den 360 kvadratmeter stora kåken, som under några år på 80-talet tjänstgjort som gästgiveri.

På gården fanns dessutom en tillhörande flygelbyggnad, som ju skulle passa perfekt för Johns svärföräldrar.

- De flyttade hit kort senare, och det har varit både praktiskt och fantastiskt, inte minst för våra döttrar. Att ha mormor och morfar utanför dörren. Vilken grej!

Mycket vänligare

John Houdi minns hur grannarna tisslade och tasslade när de fick veta att Hof gård hade övertagits av en trollkonstnär känd från tv. Men enbart på ett positivt sätt, invånarna i den lilla orten har med åren visat sig vara mycket vänligare och hjälpsammare än villa­ägarna i Djursholm, säger han.

Och för John blev det nya hemmet snabbt en trygg och harmonisk bas, där han tillbringar så mycket tid han kan när han inte flänger runt och showar i Sverige och Europa.

- På 90-talet gjorde jag 250 föreställningar per år, men nu försöker jag hålla ner. Sedan jag fick barn jobbar jag aldrig under juli, jul och övriga "aftnar" längre. Jag tycker familjen är viktig, så jag får se till att ta bra betalt, säger han och skrattar.

Nio katter

John och Jeanette Houdi har två döttrar: Michelle, 16, och Denise, 11. Dessutom omfattar familjen nio (ja NIO!) katter, av raserna sibirier och helig birma.

Det är Jeanette som rår om kissarna mest, eftersom hon ställer ut dem som en hobby vid sidan av bokföringsjobbet i Johns firma.

- Det började med EN katt... Man förstår ju vem det är som bestämmer här, säger John och blinkar.

Gifte sig i Vegas

Han och hustrun träffades en valborgsmässoafton i hemstaden Skellefteå, dit Jeanette flyttat från Eskilstuna.

1996 gifte de sig i Las Vegas, dit de lurat med sig sina respektive föräldrar.

John bara skrattar när jag frågar om de delade intresset för magi redan i yngre år, och skakar sedan på huvudet:

- Det är väl ingen normal människa som är intresserad av det här! Men hon är med i matchen. Och vi har haft mycket kul.

John och Jeanette har aldrig ångrat att de flyttade till en gård på "landet", även om de är öppna för andra boendetyper längre fram, när barnen har övergett dem.

En avskild oas

Sedan husköpet har de fått renovera väggarna, måla om och elsäkra, men i övrigt har de kunnat njuta av en avskild oas, med ytor som de inte kunde drömma om förr.

- Det är jättekul att ha ett stort hus, tills man ska dammsuga, säger John Houdi och fyrar av ett brett smil.

- Nej, men vi trivs som fisken i vatten. Det är väldigt rogivande att bo så här.

JOHN HOUDI

Ålder: 48.

Yrke: Komiker, buktalare och trollkonstnär. Använder själv titeln "entertainer". Har uppträtt med shower som "Stjärnklart" och "A magic night", samt synts i tv-program som "Allsång på Skansen" och "Solsidan".

Bor: I ett 400 kvadratmeter stort 1700-talshus i Östervåla, 5 mil norr om Uppsala. Kommer ursprungligen från Skellefteå.

Familj: Hustrun Jeanette, 43, samt döttrarna Michelle, 16, och Denise, 11.

Aktuell: Medverkar framåt vintern i flera olika julgalor.

Johns tre favoriter

1. DEN 15 ÅR GAMLA LOUIS VUITTON-VÄSKAN
"Den har jag alltid med mig när jag är ute och reser i jobbet. Jag brukar säga att den är mitt liv, för i den ryms hela min show."

 

2. KORTLEKEN
"Det ligger kortlekar precis överallt i mitt hem, för att jag ska kunna träna. Det ska vara bra kvalitet, inte sådana som man köper på bensin­mackar."

 

3 SAMMY DAVIS JR:S SCENKOSTYM
"Den köpte jag på en auktion för 10-15 år sedan. Jag blir inspirerad av att titta på den. Sammy Davis är min absoluta favorit-entertainer."

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!