Anne-Charlotte Andersson lever på sin blogg Fyra årstider.

"Jag satsade och lärde mig allt längs vägen"

När Anne-Charlotte Andersson i Mjölby började blogga var det mest på skoj. Fem år senare har hennes blogg, Fyra årstider, förändrat hennes liv.

I dag försörjer hon sig som bloggare, stylist och fotograf.

Emmy Lundström

Varför började du blogga?

– Jag höll på att utbilda mig till lärare och hade tidigare jobbat i inredningsbutiker. Jag började längta tillbaka till att inspireras av inredning. Det var då jag upptäckte det här med bloggar. Nu har jag 3000 unika läsare om dagen och bloggar om inredning och mitt liv på landet.

Hur har vägen från hobby till företag sett ut?

– I början använde jag en liten kamera för 500 kronor. Jag har inte kunnat någonting, utan har lärt mig allt längs vägen. Efter att ha fått så mycket positiv feedback från mina läsare bestämde jag mig för att satsa. Så ett år senare startade jag mitt företag och gick ut och sa att jag var stylist och fotograf. På den vägen är det.

Vad har bloggen betytt för dig?

– Jag har fått en helt annan självkänsla, jättemånga go'a kompisar och jag har fått vara med om så många roliga saker. Helt plötsligt har jag fått ett nytt yrke som jag inte visste att jag kunde. Jag har aldrig haft några mål med mitt bloggande. Jag har bara följt med i hur bloggen har utvecklats.

Hur tjänar du pengar på din blogg?

– Jag har annonser och samarbeten med företag som hör av sig. När det är riktade inlägg är jag noga med att skriva det. Jag tjänar ungefär hälften av vad jag gjorde på förskolan på min blogg, jag brukar säga att det är min guldkant. Jag får också mina kunder genom bloggen och jag gör inredningsreportage till tidningar.

Här kan du läsa bloggen!