"Jag designade min egen walk-in closet"

Kanapén är klädd i ett tyg från Colefax & Fowler, inköpt på Södersitsen. Lampan fick sin plats efter inspiration från Downton Abbey. Gardiner sydda i ett James Hare-siden från Södersitsen.

Foto: Michael Förster

1 av 12: Kanapén är klädd i ett tyg från Colefax & Fowler, inköpt på Södersitsen. Lampan fick sin plats efter inspiration från Downton Abbey. Gardiner sydda i ett James Hare-siden från Södersitsen.

Gardinen skyddar från insyn och är sydd i tyg från Spanska Equipo DRT från Södersitsen. I stället för blommor har Petra vackra fjädrar i vasen.

Foto: Michael Förster

2 av 12: Gardinen skyddar från insyn och är sydd i tyg från Spanska Equipo DRT från Södersitsen. I stället för blommor har Petra vackra fjädrar i vasen.

Petra samlar många av sina fina skor som dekoration i den öppna hyllan. Eftersom hon sällan använder dem vill hon ändå kunna titta på dem.

Foto: Michael Förster

3 av 12: Petra samlar många av sina fina skor som dekoration i den öppna hyllan. Eftersom hon sällan använder dem vill hon ändå kunna titta på dem.

Hyllan har målats vit och tapetseras med en rosa tapet. Här kan Petra  lätt hitta rätt smycken för dagen. Många av hennes smycken är inköpta på  resor runtom i världen.­ De matchande mönstrade askarna­ kommer från  Nordal.­

Foto: Michael Förster

4 av 12: Hyllan har målats vit och tapetseras med en rosa tapet. Här kan Petra lätt hitta rätt smycken för dagen. Många av hennes smycken är inköpta på resor runtom i världen.­ De matchande mönstrade askarna­ kommer från Nordal.­

En bra plats när man ska ta på skor och strumbyxor. Kanapén­ är klädd i Petras favorittyg­ från Colefax & Fowler och kommer från Södersitsen. Pläden är sydd av Södersitsen i sidensammet från James Brindley. Burk i fönstret inköpt på Living story.

Foto: Michael Förster

5 av 12: En bra plats när man ska ta på skor och strumbyxor. Kanapén­ är klädd i Petras favorittyg­ från Colefax & Fowler och kommer från Södersitsen. Pläden är sydd av Södersitsen i sidensammet från James Brindley. Burk i fönstret inköpt på Living story.

De glittriga klackskorna kommer aldrig att användas. När Petra kom hem från sin resa där hon köpt de vackra skorna visade det sig att hon fått med sig två olika storlekar.

Foto: Michael Förster

6 av 12: De glittriga klackskorna kommer aldrig att användas. När Petra kom hem från sin resa där hon köpt de vackra skorna visade det sig att hon fått med sig två olika storlekar.

Kanapén har klätts om i tyg från Colefax & Fowler och har även fått matchande tofsar.

Foto: Michael Förster

7 av 12: Kanapén har klätts om i tyg från Colefax & Fowler och har även fått matchande tofsar.

Doftflaskan har Petra köpt på en resa i Frankrike. Blommor­ är viktigt i familjens liv, de också driver ett företag som säljer trädgårdskläder.

Foto: Michael Förster

8 av 12: Doftflaskan har Petra köpt på en resa i Frankrike. Blommor­ är viktigt i familjens liv, de också driver ett företag som säljer trädgårdskläder.

Pigtittaren var den första presenten Petra fick av Johan. Han köpte den i butiken Larsbergs antik i Linköping.

Foto: Michael Förster

9 av 12: Pigtittaren var den första presenten Petra fick av Johan. Han köpte den i butiken Larsbergs antik i Linköping.

Smyckesträd med fåglar, fin dekoration. Smyckesträd från Nordal.

Foto: Michael Förster

10 av 12: Smyckesträd med fåglar, fin dekoration. Smyckesträd från Nordal.

Kinesiska doktorsfigurer som läkarna förr i tiden använde­ för att identifiera var på kroppen det gjorde ont. Eftersom kvinnor inte kunde visa sig nakna för läkaren­ fick de peka på figuren. Familjen­ har köpt dem på en antikmarknad­ i Shanghai.

Foto: Michael Förster

11 av 12: Kinesiska doktorsfigurer som läkarna förr i tiden använde­ för att identifiera var på kroppen det gjorde ont. Eftersom kvinnor inte kunde visa sig nakna för läkaren­ fick de peka på figuren. Familjen­ har köpt dem på en antikmarknad­ i Shanghai.

Petra är den som spenderar mest tid i dressingroomet som är prydligt och lättskött.

Foto: Michael Förster

12 av 12: Petra är den som spenderar mest tid i dressingroomet som är prydligt och lättskött.

Walk-in closet, eller ett helt rum för skönhet. En garderob fylld av minnen och inspiration från Downton Abbey.

Drömmen om ett eget dressingroom blev verklighet för Petra vid flytten till Norrköping.

Andra har också läst

Drömmen gick i uppfyllelse när familjen­ flyttade från Stockholm till Norrköping. Familjen­ bestämde sig att de skulle flytta till Östergötland när deras företag växte. De behövde­ komma närmare lager och resten av företaget.­

De drog lott och det blev Norrköping. Här hittade de en underbar lägenhet i centrala staden, nära till allt. Eftersom­ de aldrig haft ett dressingroom innan blev det en bonus i flytten. Ordning och reda.

Finskor som tittgodis

Johan är mycket inredningsintresserad, men det är ändå Petra som bestämt över garderoben. Här har hon kunnat uppfylla sina drömmar.

Det öppna skåpet har fyllts med Petras finskor och smycken, garderoberna har fyllts med familjens kläder. Snyggt, prydligt och lättskött.

– Eftersom jag inte använder dem så ofta är det kul att titta på dem ibland, säger Petra om sina finskor.

Skåpet kläddes med tapet

För att ge rummet karaktär har det öppna skåpet klätts med en cerise tapet. Smycken hänger framme så Petra lätt kan hitta matchande accessoarer till sina kläder.

– Jag har utgått från behovet att samla alla smycken, skor och kläder på ett överskådligt sätt som också är inspirerande,­ säger Petra.

Petra älskar smycken och skor men har svårt att göra sig av med saker hon gillar. Hon tycker det är personliga ting som ofta varit med vid betydelsefulla tillfällen i livet. Hon jämför samlingen smycken och skor med fotografier på en vägg – härliga minnen.

– Jag har kvar både smycken och skor jag hade på mig när Johan och jag gifte oss för 13 år sedan, säger Petra och ler.

Downton Abbey-lampa

Den överdådiga lampan har följt Petra och Johan­ länge. Johan köpte den innan han och Petra träffades och lät tillverka en lampskärm till den. När Petra kom in i bilden fick lampan flytta upp på vinden. Vid flytten­ till Norrköping gav de lampan till Johans mamma.

Men efter­ att ha tittat på ett avsnitt av Downton Abbey­ där de hade en liknande lampa i ett dressingroom bad Petra att få tillbaka­ den. En perfekt detalj bredvid kanapén.­

Pigtittaren­ var den första presenten Petra fick av Johan.­ Den hade han köpt i antikbutiken Larsbergs antik­ i Linköping.­

Hemma hos Petra & Johan

Här bor: Petra Maison, maken Johan Olsson och dottern Greta.

Gör: Petra är designer och delägare i Söder­sitsen á la Maison i Stockholm, som säljer­ tyger och tapeter.­ Tillsammans­ med Johan är hon även delägare­ i företaget Garden girl.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande