Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa leva i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Vacker vy (mobilbilden)Från sängen i sovrummet syns en platsbygd bokhylla där böcker och annat får samsas. "Där hänger också min brudklänning som får vara framme som ett minne", säger Johanna.Vacker vy (mobilbilden)Från sängen i sovrummet syns en platsbygd bokhylla där böcker och annat får samsas. "Där hänger också min brudklänning som får vara framme som ett minne", säger Johanna.Vacker vy (mobilbilden)Från sängen i sovrummet syns en platsbygd bokhylla där böcker och annat får samsas. "Där hänger också min brudklänning som får vara framme som ett minne", säger Johanna.
Vägglampan Lampe Gras 214, en fransk klassiker i nyproduktion, står högt upp på Johannas önskelista, 4 950 kronor, Länna möbler.Vägglampan Lampe Gras 214, en fransk klassiker i nyproduktion, står högt upp på Johannas önskelista, 4 950 kronor, Länna möbler.Vägglampan Lampe Gras 214, en fransk klassiker i nyproduktion, står högt upp på Johannas önskelista, 4 950 kronor, Länna möbler.
Johanna älskar Göteborg och vill aldrig bo någon annanstans. Göteborgskartan från TGIOC, 50 × 70 centimeter, 250 kronor, Artilleriet.Johanna älskar Göteborg och vill aldrig bo någon annanstans. Göteborgskartan från TGIOC, 50 × 70 centimeter, 250 kronor, Artilleriet.Johanna älskar Göteborg och vill aldrig bo någon annanstans. Göteborgskartan från TGIOC, 50 × 70 centimeter, 250 kronor, Artilleriet.
Den perfekta prydnadskudden, tycker Johanna om kuddarna Luni, från 750 kronor, Norrgavel.Den perfekta prydnadskudden, tycker Johanna om kuddarna Luni, från 750 kronor, Norrgavel.Den perfekta prydnadskudden, tycker Johanna om kuddarna Luni, från 750 kronor, Norrgavel.
1 AV 4
Vacker vy (mobilbilden)Från sängen i sovrummet syns en platsbygd bokhylla där böcker och annat får samsas. "Där hänger också min brudklänning som får vara framme som ett minne", säger Johanna.
2 AV 4
Vägglampan Lampe Gras 214, en fransk klassiker i nyproduktion, står högt upp på Johannas önskelista, 4 950 kronor, Länna möbler.
3 AV 4
Johanna älskar Göteborg och vill aldrig bo någon annanstans. Göteborgskartan från TGIOC, 50 × 70 centimeter, 250 kronor, Artilleriet.
Foto: Jörgen Forssling
4 AV 4
Den perfekta prydnadskudden, tycker Johanna om kuddarna Luni, från 750 kronor, Norrgavel.
Foto: Markus Linderoth

"Jag är väldigt trött på det ljusa och fräscha"

Inredningsbloggaren Johanna Bradford inspireras av klassisk fransk inredning. Hon tror att det plastiga och ljusa är på väg bort.

– Vi investerar lite mer i våra hem, säger hon.

Johannas tips för hemmet

  • Ha minst en bokhylla i hemmet och låt annat än bara böcker rymmas där.
  • Skapa små stilleben. Bunta ihop det du gillar i fönster, eller på byråer.
  • Sprid ut belysningen i ditt hem.

Inredningsstylist

Namn: Johanna Bradford.

Ålder: 25.

Familj: Gift med Adam.

Gör: Frilansande inredningsstylist samt grundare av sajten lovelylife.se där Johanna även driver bloggen Tant Johanna.

Bor: I Göteborg.

Vad är det bästa med inredningsvärlden på nätet?

– Att det är så direkt inspiration. Man slipper lång pressläggning och kan faktiskt skapa ett inlägg och publicera i samma sekund. Och så finns det ju så mycket! Man väljer ut sina favoriter, följer dem och inspireras.

Hur skulle du beskriva din egen stil?

– Det är det svåraste frågan jag vet! Jag älskar dels den nordiska avskalade stilen med naturmaterial och ljusa träslag men så är jag halvengelsk och min anglofila ådra gör sig påmind genom att jag älskar ombonade miljöer, stora mattor och mönstrade tapeter. Och så inspireras jag av den klassiska franska stilen väldigt mycket. Sedan är jag en prylälskare av rang så jag blir helt enkelt för kär i saker för att kunna ha det avskalat hemma.

Vad är viktigast i ett hem för dig?

– Trivselfaktorn! Det spelar ingen roll om man har köpt till sig alla de rätta sakerna och renoverat enligt konstens alla regler om det inte infinner sig en trivselkänsla när man kliver in genom dörren.

Har du någon favoritmöbel just nu?

– Oj så svårt! Allt jag har är mina favoriter. Utan att låta alltför trött måste jag nog ändå säga vår säng. Vi har nyligen köpt en ny som är så skön och så har vi ett ganska stort sovrum så det känns lika lyxigt varje kväll när jag ska gå och lägga mig.

När trivs du som bäst hemma?

– På fredagskvällen. Då är hemmet städat, var sak är på sin plats, fredagsbuketten är inhandlad och de livsviktiga fredagsräkorna med alla tillbehör är framdukade. Då är vårt hem och livet så härligt!

Vilka trender gillar du just nu?

– Att vi går mot mörkare tider. Det ljusa och fräscha är på väg bort och byts ut mot mörkare färger på väggarna, mer naturmaterial i stället för högblank plast och att vi investerar lite mer i våra hem. Prylarna får kosta lite mer men då ska de även hålla lite längre.

Och vilken är du trött på?

– Jag är väldigt trött på det ljusa, fräscha och plastiga.

Vilket är ditt drömprojekt?

– Att få inreda ett kafé eller en restaurang.