Namn: Annaleena Karlsson. Ålder: 34. Familj: Fyra barn. Gift med Jonas. Bor: På landet utanför Varberg. Huset har Annaleena ritat själv tillsammans med sin man som byggde huset. Gör: Stylist och inredare för tidningar och privatpersoner. Blogg: www.annaleenashem.blogspot.com.

"Jag är en loppistjej"

Finlandsfödda stylisten Annaleena faller för det stilrena och grafiska, sedan slänger hon in något bohemiskt för att lätta upp stämningen. Återvinning är hennes motto och hon inreder efter uttrycket less is more. 

Danielle Deasismont
Jeans-vaggan från 70-talet är en favorit.
Drömstol. Till köket drömmer Annaleena om stolar från Tolix, 1 950 kronor, broarne.se

Var kommer passionen för inredning från?

- Jag är uppvuxen i konstnärs- familj, så jag har det i blodet. Eftersom jag är från Finland så gillar jag det stilrena och ganska strikta. Det tillsammans med grafiska detaljer och lite bohema inslag är snyggt!

 

Var hittar du inspiration?

 - Jag har mina favoritbloggar som inspirerar. Och andra stylister såklart! Jag var nyss i London och det är en jätteinspirerande stad. Där vågar man verkligen tro på det man gillar och blanda dyrt och billigt även i inredningsbutikerna.

 

Var shoppar du helst inredning?

 - Jag har alltid varit en loppistjej, det finns mycket loppis i Finland. Jag gillar att blanda gammalt och nytt. När jag började köpa saker till hemmet var jag student - då är loppis perfekt! Nu blandar jag loppis, design och Ikea.

 

Och var finns din favoritloppis?

 - I Melleryd är de helt grymma på loppis!

 

Vad är ditt bästa fynd?

 - En jeansvagga från 70-talet. Den köpte jag på loppis när jag var höggravid och min man undrade vad jag hade dragit hem för skräp. Men den har använts mycket!

 Något särskilt du är på jakt efter just nu?

 - Gamla trästolar i olika modeller. Eller stolarna från Tolix. Fast jag återanvänder mycket och har faktiskt sluta köpa nytt.

 

Helt och hållet?

 - Ja, nästan. Det ligger i tiden, jag jagar inte nya saker längre utan börjar uppskatta det jag har och återanvända det.

 Pysslar du själv?

 - Ja! Jag målar akvareller. Dessutom har jag börjat fotografera, det är mitt nya intresse.

 Vilken känsla vill du förmedla med ditt hem?

 - Jag vill inte förmedla något till andra, utan mer till mig själv. Andra tycker nog att vi har det lite skralt hemma med stora vita väggar och fönster. Men jag lever lite efter less is more.

 

Vad har du på väggarna?

 - Inte så mycket, jag kan ha en liten ram på en jättestor vägg. Men det blir aldrig färdigt. Hemmet är ju också min arbetsplats så väggarna ser inte likadana ut varje vecka.

 Favoritsak i hemmet?

 - Kaffekokaren! Min Moccamaster. Köket måste kunna användas, man måste kunna har saker i köket även om det inte är det snyggaste.

 

Och hur såg din första lägenhet ut?

 - Den var hemsk! Jag bodde i ett studentkollektiv i Tammerfors med min bror och hans kompis. Det var inte så märkvärdigt.

Aktuellt just nu