Inredningstips 2015 – så ser trenderna ut i år<br />

Sjöjungfrur, tatueringsmotiv och gröna växter på piedestaler. Det är några inredningstrender som trendexperten Stefan Nilsson ser 2015.

På Stora trenddagen i Stockholm presenterade han fem huvudteman för kommande inredningssäsong.

Se bildspelet för att se alla trenderna!

Hipsters kommer ersätta skogshuggar-looken med marina ränder och tatueringsmotiv med sjöjungfrur. Det spår trendexperten Stefan Nilsson, som kallar sig Trendstefan, i sin trendspaning som han presenterade på Stora trenddagen.

Inredningstrenden där hipsters kan hitta inspiration kallar Stefan Nilsson för "Marint naivt". Den är en av de fem huvudtrender som han ser 2015.


Här är Trendstefans inredningstrender för 2015:

  • Semester med Picasso
  • Marint naivt
  • Flowers on pedestal
  • New simplicity
  • Shimmer shammer

 

Dovare färger, 60-tal, tjock keramik, svarta streck, blått

"Semester med Picasso"

"Tati, Bardot och Picasso. Sandstrand och semester med blicken mot på 50- och 60-talen. Allt var nytt, oskuldsfullt och enkelt. Picknick med låga glas och stearinljus i bastflaskor. Elvis och Serge Gainsbourg var spännande. I trenden längtar vi efter det enkla semesterlivet, en sorts 'downsizing' med fokus på badbollar, enkel laserad keramik och salade nicoise. Sandslott och medelhavsreferenser. Cykel och bilsemester. Samla souvenirer. Picassos afrikanskinspirerade teckningar och keramik. Gio Ponti-symmetriskt, hundtandsmönstrat och turkost med inslag av korallrött. St Tropez, Mykonos, Mallorca. Ett ord som gäller för 2015 är 'festival'. Allt från spansk fiesta till Woodstock firas. Ta med en flaska vin så går vi ner till stranden."

 

Hipster, rustikt, fiskereferenser

"Marint naivt"

"Blå toner i alla dess slag finns i trenden, tillsammans med en hel undervattensvärld. Fiskar, maneter och en massa koraller. Korallrött, korallrött och korallrött. Blåvitt porslin, batik i indigo och flytande akvareller. Vattenreferenser som vackra kannor och flaskor får stå framme. För de odlingsintresserade så är årets 'måste' att skaffa en karpdamm. Nautiska motiv, sjöjungfru och tatueringar. Sjömansrandigt. Badrummets betydelse i hemmet. Knopar, nautiska kartor. Det enkla livet vid en sjö..."

 

Blommor och växter, amplar, hälsosamt

"Flowers on pedestal"

"Odlingstrenden håller i sig. Vi nördar ner i kunskapsträsket. Odlandet som ger mat. Vi odlar och lagar egenodlat och grönt i köket. Alla restauranger odlar egna kryddor. Superfoods och mat som ger något extra. Vi ser maten som om den vore på en piedestal. Så även blommorna. Blommorna åker upp i luften och hänger i amplar. Terrakottakrukor och odlingsbänkar i inredningen. Blommor som hälsa, hälsoträdgårdar. Förra året inredde vi trädgården, i år belyser vi den. Vi vill stanna längre i trädgården. Självhushållning kittlar. Närproducerat och ekomat är viktigt."

 

Minimalism, exklusivt, terrakotta

"New simplicity"

"Nyenkelheten handlar så klart om en återkomst för minimalismen men i lika hög grad om 'downsizing'. I dag är det dyrare och mer exklusivt att åka på semester utan 'all-inclusive'. Det exklusiva, utvalda. En bricka i kork skuren i ett stycke. Inga komplicerade detaljer utan enkelt och utvalt i bra material. Återhållen färgskala med naturmaterial. Shakerinfluenser så klart. Antikonsumtion och miljöfrågan är viktig. Terrakotta, trä och tidningen Kinfolk är detaljer i trendiga hem."

 

Skimrande, 70-tal, krockar, konstigt

"Shimmer shammer"

"En utveckling av den gula metallen men där vi nu ser närmst oljeliknande ytstruktur. I trenden ingår också vår fixering vid speglar och bilden av oss själva. Självporträtt och selfies. Petrol rainbow. Ljusspel och plast. Tydlig motsats till industriellt och patinerat. Det finns en nyfikenhet i denna trend – vem är nästa generations stora designer? Festivaltemat fortsätter. Woodstock inspirerar modevärlden i allt från fransar, mönster, lappade kläder och färger. Löst och långhårigt."

 

Här är bilderna på inredningstrenderna!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande