1 AV 5
Grått och grafiskt. Vitt, svart och alla nyanser av grått gäller i den trendiga gråzonen. Det är stilrent men ändå inte, eftersom rena rama mönsterfesten råder. Bild från Jysk.
2 AV 5
Pasteller och ljusa träslag. De populära pastellerna hittar vi på inredningsprylar även i vår. Gärna tillsammans med grått. Här inspiration från Hemtex.
3 AV 5
Blått och blött. Den som vill kan bada i blått 2015. Det blir blåvitt porslin, kuddar med vattenfärgskänsla och undervattensmönster med fiskar och koraller. Bild från Broste Copenhagen.
Foto: Line Klein
4 AV 5
Vinrött och korall. Korallrött är den nya röda färgen och vinrött har utsetts till 2015 års trendfärg. Men fler röda nyanser slåss om uppmärksamheten. Bild från Nordsjö färg. Överst på väggen syns deras trendfärg för 2015, Copper orange.
Foto: J Chielens
5 AV 5
Grönt och naturligt. Intresset för odling växer sig starkare och vi vill plocka in naturen i hemmen. Det ska vara grönt och frodigt med en känsla av klorofyll. I trenden hittar vi bäddtextilier i linne. Här sängkläder från Dirty linen i nya färgen Dark ash.

Inredningstips 2015 – så här ska du inreda!

Inredningstips 2015? Det nya inredningsårets färgskala går i grått, blått och grönt.

Räkna även med röda toner och en klick gult.

Här är vår inredningsexperts guide till de största trenderna 2015.

Susanne Ellingsworth

Trenden med grafiska och etniska mönster håller sig kvar. Men det är naturen som är den starkaste inspirationskällan både när det gäller mönster och material.

Det blir gröna blad, exotiska fiskar och blomsterinvasion på mönstersidan.

De hetaste materialen är marmor, mässing, ljusa träslag och matt keramik.

Pasteller och ljusa träslag

De populära pastellerna hittar vi på inredningsprylar även i vår. Gärna tillsammans med grått och blanka metaller. Lägg till ljusa träslag, vit marmor och lampor av glas och origami.

Grått och grafiskt

Vitt, svart och alla nyanser av grått gäller i den trendiga gråzonen. Det är stilrent men ändå inte eftersom rena mönsterfesten råder. Trä, papper och grafiska mönster kännetecknar stilen.

Blått och blött

2015 kan den som vill bada i blått. Vi hittar blå nyanser på allt från möbler till tapeter. Det blir blåvitt porslin, kuddar med vattenfärgskänsla och undervattensmönster med fiskar och koraller. I trenden ser vi också afrikanska mönster på ett nytt modernare sätt.

Vinrött och korall

Korallrött är den nya röda färgen och vinrött har utsetts till 2015 års trendfärg.

Men fler röda nyanser slåss om uppmärksamheten. Det blir orange, hallonrött och soluppgångssrosa. Och blominvasion i mönster har utlovats. Räkna med rosor!

Grönt och naturligt

Intresset för odling växer sig starkare och vi vill plocka in naturen i hemmen. Det ska vara grönt och frodigt med en känsla av klorofyll.

Ös på med gröna växter och textilier med mönster inspirerade av djur och djungelväxter.