Annons
X
EXPRESSEN.SE

Rösta och vinn med Houzz!

5 dec 2017 18:50

Jo men visst! Snudd på ett år tog det att få igång bloggen igen! Allsköns tekniska och tidsmässiga problem gjorde bloggen nedlagd och nästa begraven. Men. Skam den som bara ger upp! Aldrig!

Nu är jag igång igen och tänkte att jag kickstartar med en tävling! Jag har under året samarbetat med Houzz genom mina Bomässor jag medverkat på. Det vet ni inte men jag har rest land och rike runt och föreläst på Bomässans samtliga 17 mässor. Jag har lärt mig SJ:s sträckningar både kors och tvärs längs vårt avlååånga land! Många priopoäng blev det… Plus att jag har spelat in 12 avsnitt av Arga Snickaren även de ute i vårt vackra Svedala. Inte varit hemma mycket detta år.

Så till tävlingen i samarbetet med Houzz. De bad mig och 4 andra infuencers att spå 2018 års trend. Jag är inte mycket för trender överlag då jag tror att trender kan fräta ut ens egen stil samt bidra till ökad konsumtion. Så min trendspaning handlar mycket om hållbarhet, miljö och lantliv. Tävlingen går ut på att rösta fram din favorittrend inför nästa år och då kan du vinna en julsäck fylld med inredningsprylar. Följ länken här nedan för att medverka!

Julklappstävling med Houzz.

Foto: Magnus Ragnvid.

@alltihemmet, fotograf: @fotografforster och styling @camillafurst.

Inlägget Rösta och vinn med Houzz! dök först upp på Inredningsbloggen - Heminredning Leva Bo Allt för.

Jag ska göra Arga Snickaren

27 jan 2017 16:48

Då var det offentligt äntligen. I vår skall jag kuska land och rike runt tillsammans med Adam Alsing och Magnus Kvaernå för att spela in en helt ny tappning av Arga Snickaren! Vi har redan gjort två episoder klart och har sju kvar att spela in. Superkul att vara igång med inspelningar igen! Programmet börjar sändas den 15 februari.

Arga snickaren med Adam Alsing
Kanal 5
På bilden: Magnus ”Mange” Kvaernå, Adam Alsing och Maria Celin.
Foto: Magnus Ragnvid/Kanal 5
Prod. år: 2017

Inlägget Jag ska göra Arga Snickaren dök först upp på Inredningsbloggen - Heminredning Leva Bo Allt för.

Bendt Wingestolar

4 jan 2017 18:11

Var på Myrorna i Skärholmen för ett av mina projekt och kammade hem storpotten. Jag såg dem redan på långt håll. Munnen vattnades såsom det gör när man hoppas på att fynda(ni som vet ni vet). Nio stycken Bendt Winge-stolar från 60-talet. Instant love. Äh säkert svindyra här i Stockholm, tänkte jag. De vet att ta betalt i Stockholm med omnejd. 100 kr styck. På redigt! Inte nog med det. Butiksbiträdet kommer fram och berättar att de stått där en vecka utan att någon visat intresse. En vecka! Herregud! Folk! ”-Jag tar dem”!

Så nu är de mina. Måste fundera på vad jag skall göra med dem. Sälja dem? Putta in dem i något av mina projekt?

Inlägget Bendt Wingestolar dök först upp på Inredningsbloggen - Heminredning Leva Bo Allt för.

Nina Hemmingsson

29 dec 2016 17:11

Underbar seriestrip av Nina Hemmingsson. Finns att köpa hos Seriegalleriet.

 

Inlägget Nina Hemmingsson dök först upp på Inredningsbloggen - Heminredning Leva Bo Allt för.

Gör servettringar av toarullar

20 dec 2016 17:48

4 dagar till julafton! Herrejisses. Men jag är lugn. Som en filbunke faktiskt. Allt löser sig. Är inte så himla stressad över julen längre. Bara vi får vara tillsammans och får något i magen så blir det bra.

Men att duka långbordet är alltid roligt. Kolla in min tutorial hur du kan göra unika och personliga servettringar av gamla toarullar!

Inlägget Gör servettringar av toarullar dök först upp på Inredningsbloggen - Heminredning Leva Bo Allt för.

Bomässan 2017

15 dec 2016 15:57

I veckan seglades ett superroligt uppdrag för 2017 i hamn. Bomässan kontaktade mig för några veckor sedan och frågade om jag var intresserad av att haka på deras mäss-cirkus under 2017. 17 orter i Sverige, 17 föredrag om inredning, 17 lördagar. Och självklart sa jag ja! Jag har ju en stor förkärlek för att turnera, när vi är ute och spelar in tv är det ett evigt flackande och det passar min rastlösa själ. Förutom att jag skall hålla föredrag skall jag även hålla i en loppisverkstad dit besökarna får ta med sig möbler och föremål hemifrån som behöver fixas till och fräschas upp. Det kan vara en stol som behöver nytt tyg, en byrå som behöver nya knoppar eller ett gammalt teakbord som behöver oljas om. I verkstaden kommer det finnas tyger, färger, hjul, knoppar och annat roligt som man kan förädla gamla möbler med. För är det något jag brinner för är det att ta till vara på saker som redan finns. Jag skall nog passa på att be familj och vänner om ursäkt för mitt bortavarande redan nu. 17 helger av 52 blir en del. Men jag älskar´t!

 

Inlägget Bomässan 2017 dök först upp på Inredningsbloggen - Heminredning Leva Bo Allt för.

Gör en egen kalender. Tutorial på bloggen

25 nov 2016 15:29

När kidsen var små kämpade jag med ”varje-dag-julklappar” i en kalender. Små, små klappar för lite pengar. Det tog typ två månader att få ihop 48 paket. Inte lätt. Jag har en annan idé nu. Slå in små meddelanden med goda gärningar och så var femte dag kan det vara en grej. En god gärning kan tex vara ”Le mot en okänd människa”, ”Håll upp dörren åt en som är äldre än du”. Eller varva med löfte om att läsa en bok. Eller slå in böcker som man redan har. Som var ett tag sedan ni läste.

Kolla in den här filmen om hur du enkelt och billigt kan göra en upphängning för paketen.

Inlägget Gör en egen kalender. Tutorial på bloggen dök först upp på Inredningsbloggen - Heminredning Leva Bo Allt för.

Gör en egen adventsljusstake. Tutorial här på bloggen.

22 nov 2016 09:47

Det lackar mot första advent. Har du rotat runt i källaren efter adventljusstaken ännu? Är den mystiskt uppslukad? Trodde det. Som vanligt. Strunt i det. Gör en egen, av återvinning! Kolla in filmen hur man gör.

 

Inlägget Gör en egen adventsljusstake. Tutorial här på bloggen. dök först upp på Inredningsbloggen - Heminredning Leva Bo Allt för.

Pusselbitar och vintage

21 nov 2016 11:29

Ungefär 100 år sedan jag bloggade. Jag ber om ursäkt för det. Det har varit lite mycket runtomkring. Men skam den som ger upp. Eller så ger man upp och kommer igen. Det är egentligen ingen skamligt att ge upp. Bara man lär sig något av det. Tror det är vad det här året har lärt mig. Vissa perioder är bättre och vissa sämre. Ur många olika perspektiv och jag tycker inte alls att det är fel att likna livet vid ett pussel. Det har ju gått inflation i ordet livspussel men jag tycker liknelsen ändå är bra. Det kan ju saknas bitar, vissa bitar kanske inte passar för man råkade lägga dem i fel kartong när man samlade ihop det senast. Vissa pussel har så tråkigt motiv att man blir besviken när man väl pusslat färdigt det. Andra pussel är så omöjliga att man ger upp när man lagt färdigt ramen. Samtliga pussel är alltid i vägen på matbordet när man ska duka. Men. Det måste pusslas.

Web-shoppen rullar på i stadig takt och jag jagar nya gamla saker. Det är ett så roligt arbete! Sakleta är min grej. Längtar till islossning och vår så jag kan dra till Tyskland igen. Här två Berlinerfynd som jag verkligen tycker om. En kulram och en signalröd kanna.

Inlägget Pusselbitar och vintage dök först upp på Inredningsbloggen - Heminredning Leva Bo Allt för.

Återvunnen textil från Classic Textiles of Sweden

27 okt 2016 13:33

Ni vet ju att jag är en sucker för återbruk och återvinning. Är ju helt övertygad om att det kommer vara den enda vägen att vandra. Som väl är finns det företag som förstått detta. Till exempel Classic Textiles of Sweden.

Classic Textiles of Sweden satsar på hållbar tillverkning av bomullsprodukter för kök, bad och sovrum. Konceptet, tillika kollektionen, går under namnet RECYCLING och är ett enormt steg mot en hållbar bomullsanvändning.

Textilierna i Recycling-kollektionen består av till 99 procent återvunnen bomull och polyester. Genom att köpa upp lokala restlager av spilltextilier undviks både långa transporter och nya bomullsodlingar. Tygerna färgsorteras och mals sönder till en textilmassa som sedan skickas till spinnerier för ny garntillverkning vilket i slutändan ger helt nya textilier utan vare sig tillsatser eller odlingar. Att slippa bruka ny jord frigör dessutom stora ytor mark som istället kan användas för lokal spannmålsproduktion.

”Genom att undvika både odling och infärgning av bomull kan vi halvera vattenförbrukningen” Ytterligare en viktig del av hållbarhets-aspekten är avståndstagande till lim i produkter. Tidiga produkter tillverkade av återvunna textilier har ofta fått lim tillsatt för att de ska hålla ihop. Detta gjorde att även om bomullen var insamlad så påverkades ändå miljön och arbetsförhållandena för de anställda i fabrik. I produktionen av Classic Texiles of Swedens Recycle-kollektion har de utvecklat en metod som säkrar kvalitén, utan att tillsätta lim.

”Utmaningar som den bomullsdominerade textilbranschen möter handlar både om att undvika kemikalier i infärgningen, men framförallt att minska den miljöpåverkan som bomullsodlingarna själva står. Detta löser vi med Recycle-kollektionen,” avslutar VD Jan Frank.

Inlägget Återvunnen textil från Classic Textiles of Sweden dök först upp på Inredningsbloggen - Heminredning Leva Bo Allt för.

Maria Celins inredningsblogg

Maria Celin

Jag är inredare, stylist och programledare. Mitt jobb är världens bästa för att det är så omväxlande! Ena dagen stylar jag visningslägenheter och bär och skruvar möbler, andra dagen spelar jag in inrednings-tv. Och där emellan sköter jag mitt företag med allt vad det innebär, går på pressvisningar och inreder miljöer av olika de slag, både offentliga och privata.
  • Jag bloggar egentligen om allt som rör sig i mitt huvud, inredning, livet, färg och form.
  • Har ju såklart en stil jag gillar (50-tal) men låter mig inspireras av allt!
  • Just nu inspireras jag av resor. Drivs av rastlöshet och nyfikenhet.
  • Vägrar acceptera "det går inte". Om ingen hade gjort något annorlunda hade vi fortfarande varit grottmänniskor.