Nu kan du handla Birgitte Söndergaards tavlor i vår webbutik!

Populära Birgitte Söndergaard målar färgstarkt och expressivt – och hennes härliga hem är som en stor färgexplosion.

Foto: Cornelia Nordström

1 av 4: Populära Birgitte Söndergaard målar färgstarkt och expressivt – och hennes härliga hem är som en stor färgexplosion.

Visste du att du kan handla inredning i LEVA&BO:s nya webbutik? Klicka enkelt på plustecknet i bilden. Välkommen till LEVA&BO Shopping!

Foto: Cornelia Nordström

2 av 4: Visste du att du kan handla inredning i LEVA&BO:s nya webbutik? Klicka enkelt på plustecknet i bilden. Välkommen till LEVA&BO Shopping!

<p>Tavlan Kärlekens dans – exklusivt framtagen för LEVA&amp;BO i begränsad upplaga – finns att köpa inramad eller utan ram. Klicka på plustecknet för att handla. <br></p>

Foto: Cornelia Nordström

3 av 4: <p>Tavlan Kärlekens dans – exklusivt framtagen för LEVA&amp;BO i begränsad upplaga – finns att köpa inramad eller utan ram. Klicka på plustecknet för att handla. <br></p>

<p>Birgitte Söndergaard använder specialfärger framtagna av Nordsjö färg. "Det är en helt annan konsistens så jag har gått lös alldeles överjävligt. Jag hatar att stå och klämma ur tuberna och så kommer det bara slattar. Oljefärg ska komma i hinkar så man bara kan frossa!"<br></p>

Foto: Cornelia Nordström

4 av 4: <p>Birgitte Söndergaard använder specialfärger framtagna av Nordsjö färg. "Det är en helt annan konsistens så jag har gått lös alldeles överjävligt. Jag hatar att stå och klämma ur tuberna och så kommer det bara slattar. Oljefärg ska komma i hinkar så man bara kan frossa!"<br></p>

Skådespelaren och programledaren är numera konstnär på heltid. Birgitte Söndergaard ställer ut över hela världen och finns hos många samlare.
Nu kan du handla tavlorna direkt i LEVA&BO:s webbutik! Välkommen till LEVA&BO Shopping!

Andra har också läst

 

Att komma hem till Birgitte Söndergaard, 59, är som att kliva in i en av hennes tavlor, i en flottare salong. Stilleben, mycket färg, mycket av allt, men det är genomtänkt, inget är ditsatt av en slump. Det är mysigt och ombonat. Man vill lägga sig i soffan med Josef Frank-klädsel, titta upp på stuckaturerna i taket och bara lyssna på ljudet från brasan i den maffiga kakelugnen.

 

Foto: Cornelia Nordström

Tavlan Passion – exklusivt framtagen för LEVA&BO i begränsad upplaga – finns att köpa inramad eller utan ram. Klicka på plustecknet i bilden för att handla.

 

LEVA&BO Shopping: HÄR kan du köpa Birgitte Söndergaards tavlor

"Jag kan inte begränsa mig"

Minimalism, raka linjer och vitt, svart och grått är inte Birgittes melodi. Det förstår man direkt när man besöker hennes spatiösa våning på Östermalm i Stockholm.

– För de flesta handlar det nog bara om att det ska vara funktionellt och snyggt. Det är väl något slags grundfundament, speciellt i dessa oroliga tider. Därför ser man så mycket vitt och "Solsidan"-hem, och det är fint och fräscht men jag skulle aldrig kunna ha det så själv. Jag skulle fylla på, jag kan nämligen inte begränsa mig, säger hon.

Mixar dyrt med billigt

För Birgitte är det viktigt att saken eller möbeln är vacker i hennes ögon. Och det ska passa ihop med det övriga, skapa en balans. Hon älskar att arrangera stilleben och jämför det med att måla en tavla. Men var hittar hon alla vackra och speciella saker?

– Mycket second hand, gärna Myrorna, små antik-bodar och kuriosabutiker. Och på resor. När jag går in på Myrornas kommer jägaren i mig fram. Men det gäller att veta vad man är ute efter, jag älskar att blanda dyrt med billigt.

 

LEVA&BO Shopping: Se massor av prints i vår nya webbutik HÄR

 

Gå direkt till LEVA&BO:s konstgalleri

Född: 1957.

Gör: Konstnär och skådespelare.

Bor: Stockholm.

Aktuell med: Säljer sina tavlor i LEVA&BO:s konstgalleri.

Instagram: @birgittesondergaard.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande