1 av 3: Lagom till att det blir mörkare ute lanserar Ikea en ljus nyhet. Serien Smart belysning består av LED-lampor, ljuspaneler och ljusdörrar. Foto: Ikea
2 av 3: De nya lamporna styrs via fjärrkontroll och inga nya eldragningar behövs göras för att få dem att fungera. Foto: Ikea
3 av 3: Alla har inbyggd teknik för trådlös dimring och val mellan tre olika färgtemperaturer – från kallt till varmt ljus. Foto: Ikea

Ikea lanserar ljus nyhet lagom till hösten

Lagom till att det blir mörkare ute lanserar Ikea en ljus nyhet. Den nya smarta belysningsserien är en del i varuhusets satsning på det smarta hemmet.

Linnea Bjärle Quiding

Ikea Smart belysning har världspremiär i oktober 2016, och består av LED-lampor, LED-ljuspaneler och LED-ljusdörrar som ska kunna anpassas enkelt efter olika situationer i vardagen.

 

LÄS OCKSÅ:  Nu kommer julen till Ikea – tjuvkika på årets nyheter  

Styrs via fjärrkontroll

Foto: Ikea

De nya lamporna styrs via fjärrkontroll och inga nya eldragningar behövs göras för att få dem att fungera. Alla har inbyggd teknik för trådlös dimring och val mellan tre olika färgtemperaturer – från kallt till varmt ljus.

Den nya tekniken är inte ny. Men enligt Ikeas underöskningar är det få som har den hemma:

 – Befintlig teknik har uppfattats som alltför dyr och krånglig. Med detta i åtanke ville vi göra Trådfri set för dimning lätt att använda ge den ett överkomligt i pris, säger Björn Block, sortimentschef för belysning och IKEA Home Smart.

En del i satsningen på det smarta hemmet

Belysningsserien är en del i varuhusets satsning på det smarta uppkopplade hemmet, där möbler för trådlös laddning för smartphones ingår. 

Den nya belysningsserien lanseras endast på den svenska marknaden samt på tre andra platser i världen. Kanske har Ikea tänkt på att vi i Sverige kan behöva lite extra ljus under den här årstiden?

 

LÄS OCKSÅ: 

*  Ikea-nostalgi! Minns du Ikea-klassikerna?  

*  Ikea visar upp sina oktobernyheter – tjuvkika här! 

*  Nästan hela sydspetsen på Gotland till salu  

Aktuellt just nu