Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa leva i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
En fototapet gör att du kan få en känsla av att befinna dig någon helt annanstans. Här är en häftig tapet framför matbordet.En fototapet gör att du kan få en känsla av att befinna dig någon helt annanstans. Här är en häftig tapet framför matbordet.En fototapet gör att du kan få en känsla av att befinna dig någon helt annanstans. Här är en häftig tapet framför matbordet.
Ett vardagsrum på 6th Avenue i New York, kanske?Ett vardagsrum på 6th Avenue i New York, kanske?Ett vardagsrum på 6th Avenue i New York, kanske?
Isande. Photowall samarbetade med Icehotel och fick ett spännande motiv med soluppgång över Torneälven.Isande. Photowall samarbetade med Icehotel och fick ett spännande motiv med soluppgång över Torneälven.Isande. Photowall samarbetade med Icehotel och fick ett spännande motiv med soluppgång över Torneälven.
En lugn, men ändå spännande, känsla i vardagsrummet.En lugn, men ändå spännande, känsla i vardagsrummet.En lugn, men ändå spännande, känsla i vardagsrummet.
Varför inte ett San Fransisco-motiv i vardagsrummet?Varför inte ett San Fransisco-motiv i vardagsrummet?Varför inte ett San Fransisco-motiv i vardagsrummet?
Ha roligt med Toy Story i barnrummet? Livlig och rolig fototapet.Ha roligt med Toy Story i barnrummet? Livlig och rolig fototapet.Ha roligt med Toy Story i barnrummet? Livlig och rolig fototapet.
Varför inte tapetsera med en världskarta? Här hittar du fler roliga inredningsdetaljer med kartor.Varför inte tapetsera med en världskarta? Här hittar du fler roliga inredningsdetaljer med kartor.Varför inte tapetsera med en världskarta? Här hittar du fler roliga inredningsdetaljer med kartor.
1 AV 7
En fototapet gör att du kan få en känsla av att befinna dig någon helt annanstans. Här är en häftig tapet framför matbordet.
Foto: photowall.se
2 AV 7
Ett vardagsrum på 6th Avenue i New York, kanske?
Foto: photowall.se
3 AV 7
Isande. Photowall samarbetade med Icehotel och fick ett spännande motiv med soluppgång över Torneälven.
Foto: photowall.se
4 AV 7
En lugn, men ändå spännande, känsla i vardagsrummet.
Foto: photowall.se
5 AV 7
Varför inte ett San Fransisco-motiv i vardagsrummet?
Foto: photowall.se
6 AV 7
Ha roligt med Toy Story i barnrummet? Livlig och rolig fototapet.
Foto: photowall.se
7 AV 7
Varför inte tapetsera med en världskarta? Här hittar du fler roliga inredningsdetaljer med kartor.
Foto: photowall.se

Fototapet – så funkar bilder på tapeten

Fototapeten har blivit på tapeten igen.

Tapeten är ett stort motiv, som ett foto, som täcker en hel vägg.

Men hur funkar den? Här får du veta mer om den speciella tapetformen.

Fototapetens motiv

En fototapet är ett stort motiv som täcker en hel vägg. Motiven kan vara allt mellan himmel och jord, hav och rymd. Ofta färgstarka.

 

Fototapet finns hos nästan alla tapetleverantörer

Fototapeten var mycket populär på 1970-talet för att närapå försvinna helt på 80- och 90-talen. Numera finns ett stort urval av fototapeter. Nästan varenda tapetleverantör har någon form av fototapet i sitt sortiment.

 

Eget foto på tapeten

Nutidens fototapet trycks digitalt vilket innebär att du kan använda en egen bild och skapa en helt unik tapet. Priset för en sådan tapet ligger på cirka 300 kronor kvadratmetern.

 

Hög upplösning på bilden

Ladda alltid upp i högsta möjliga upplösning. Som lägsta upplösning krävs i regel att din bild är 3000 px bred och 2000 px hög.

 

Fototapeter i papper beller i Non-wowen

Färdiga fototapeter kostar mellan cirka 400 och 4000 kronor. Billigast är fototapeter i papper. Dyrare är tapeter tillverkade i det formstabila och slitstarka materialet Non-wowen.

 

Köpa fototapet

Det finns en stor mängd sajter där det går att beställa färdiga fototapeter eller få dem gjorda utifrån egna bilder. Bland andra happywall.se, tapetstore. se, tapetshopen.se, photowall.se.