Nu kommer den omtalade jättesängen till Sverige

Sängen som nyligen gjorde succé på nätet, den 365 centimeter stora familjesängen – dubbelt så stor som en vanlig säng.. Då fanns den bara i USA, men nu kommer den även till Sverige!

Foto: Ace collection

1 av 2: Sängen som nyligen gjorde succé på nätet, den 365 centimeter stora familjesängen – dubbelt så stor som en vanlig säng.. Då fanns den bara i USA, men nu kommer den även till Sverige!

Är det här en vanlig syn där hemma? Då kan kanske världens största säng vara något för er.

Foto: Getty Image

2 av 2: Är det här en vanlig syn där hemma? Då kan kanske världens största säng vara något för er.

För en vecka sedan kunde Leva & Bo berätta om den enorma familjesängen.

Världens största säng – två dubbelsängar i en, som säljs i USA.

Tack vare vår artikel kommer den nu även börja säljas i Sverige.

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Har du familj med mindre barn är du nog van vid att dubbelsängen oftast är fullbokad. Armar, ben och huvuden överallt, folk som ligger åt alla håll, och ibland också ovanpå varandra. Och det kan ju vara mysigt ibland, men trångt, varmt, och kan även störa sömnen. Eller så har du kanske en partner som gärna brer ut sig lite väl mycket. 

Då kan kanske den här sängen, "Ace Family Size", som vi skrev om för en vecka sedan, vara något för dig och er. Det är ett amerikanskt madrassföretag som heter Ace som har tagit fram en säng som är 365 centimeter bred, vilket är mer än två dubbelsängar ihop. Och fyra gånger så stor som en vanlig enkelsäng på 90 centimeter. 

Foto: / Getty Images / E+

LÄS OCKSÅ: Morgontrött? Här är sängen som bäddar sig helt själv 

Frun såg artikeln och han bestämde sig för att tillverka en egen

När vi skrev om den såldes den bara i USA men var viral på nätet. Och efter Leva & Bo:s artikel kommer den nu att göras även i Sverige. Det är företaget Go to Bed som börjar tillverka den ihop med Elite sängar i Kungsör och sälja den i sin butik i Kungens kurva utanför Stockholm. 

 – Det var faktiskt min fru Angelica som såg er artikel och sa att hon skulle vilja ha en sådan säng men att vi aldrig skulle få in den i vårt boende. I samma veva som jag sa att den ändå inte finns i Sverige kom jag på att jag ju faktiskt har ett sängföretag, jag kan ju tillverka en egen, säger Simon Glimtoft, en av ägarna på Go to Bed, och skrattar. 

LÄS OCKSÅ: Så äcklig blir din sköna bäddmadrass – år för år 

Man ska känna direkt att man vill hoppa i sängen

– Jag bestämde mig direkt, det var klockrent! Det är precis det här som fattas i vardagen, något som sätter pricken över i:et. Man ska när man ser den direkt känna att man vill hoppa i den. Så tack vare er artikel kan svenskarna beställa en 360 centimeter bred familjesäng redan nu. Vi kör svenska standardmått, och det är ju två gånger 180, säger Simon Glimtoft.

Foto: Ace collection

Så här ser sängen som säljs i USA ut.

Kommer att tillverkas i tre delar för att komma in i boendet

Vilka riktar sig sängen till i första hand?

– Framför allt barnfamiljer som vill kunna ha hela familjen i sängen och inte störas av av varandra.

För att lösa problematiken med att få in den i boendet kommer sängen att tillverkas i tre bottnar á 120 centimeter och mellandelen i två gånger 180 centimeter. Bäddmadrassen kommer dock att vara 360 centimeter. 

Man kan få olika liggzoner – totalpris 33 000 kronor

– Så med vår metod kommer den att gå in i alla boenden. Köper man den ingår dessutom både frakt och montering. Från det att man beställer den tar det fyra veckor innan den levereras, de tillverkas bara på beställning. Men det finns en provsäng om man vill testa i butiken. 

Sängen kommer finnas i 27 olika färger och priset ligger på 32 990 kronor.

LÄS OCKSÅ: Därför ska du genast sluta bädda sängen! 

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.

Läs mer