Behöver du lite inspiration till sovrummet? Då kanske Ikeas nya bok kan vara något för dig.
1 av 2: Behöver du lite inspiration till sovrummet? Då kanske Ikeas nya bok kan vara något för dig. Foto: Getty Images/iStockphoto
2 av 2

Ikea släpper Kama Sutra-bok med detaljerade bilder

Sugen på att lite nytänkande och inspiration i sovrummet? Kanske Ikeas nya Kama Sutra-bok med 20 detaljerade teckningar kan vara något?

Men den som förväntar sig något erotiskt kommer att bli besviken.

I USA släpper Ikea nu e-boken ”Kåma Sutra” som innehåller 20 detaljerande bilder med rubriker som ”Doggy style”, ”Widely open” och ”Double sided”. Men det är långt ifrån några erotiska bilder eller beskrivningar av sexställningar vi får ta del av. Nej, Ikea vill på ett roligt sätt visa upp och inspirera till olika inredningslösningar i sovrummet.

I ett pressmeddelande berättar Ikea att även om de flesta av oss associerar Kama Sutra till avancerade sexpositioner så har flera forskare tolkat den ursprungliga texten som guide till konsten att leva.

Foto: Ikea

– Vi tror att konsten att leva ett bättre vardagsliv börjar i sovrummet, det är ju där varje dag börja. Och den här handboken ger människor lite ökad stimulans att experimentera med och njuta av sina privata helgedomar, säger Sue Slominski, kundansvarig på Ikea USA.

Här är några av positionerna i Ikeas bok ”Kåma Sutra”:

Ikeas variant på ”Doggy Style”

Foto: Ikea

”Doggy Style” är en välkänd samlagsposition. I Ikeas bok får vi dock inte se något sexuellt, utan ett sovrum med plats för en fyrfota vän som sover på golvet.

”Busy hands” hos Ikea

Foto: Ikea

”Busy hands” betyder ungefär ”Händerna fulla” och det krävs inte speciellt mycket fantasi för att associera det till något snuskigt. Men Ikea vill i stället visa upp en flexibel sovrumslösning anpassad för någon med många järn i elden men liten boyta.

LÄS MER: Därför ska du aldrig dela täcke med din partner 

Här var det vidöppet i sovrummet

Foto: Ikea

”Widely Open” betyder ungefär ”vidöppen”, men lät inte tankarna skena i väg nu. I Ikeas värld betyder det bara att sovrummet har en öppen förvaringslösning. Såklart!

Inred sovrummet som en bodouir

Foto: Ikea

Det franska ordet bodouir beskriver ett litet, privat rum där en dam gör sig i ordning. Boudoirer är vanligt förekommande i erotisk litteratur, de är ju perfekta platser för hemliga sensuella möten. Och vem vet - att inreda sovrummet lite mer som en bodouir kanske ger en extra krydda till sexlivet?

En dubbelmacka i sovrummet

Foto: Ikea

Sexställningen ”Double sided” brukar på svenska kallas ”dubbelmackan” och kan bara utföras när man är fler än två i sänghalmen... Men Ikea menar så klart ett sovrum där en sida är inredd för henne och en för honom. Vad annars?

LÄS MER: Kvinnor är snuskigare än män i sängen – men inte som du tror 

LÄS MER: Så många delar du säng med varje natt 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 89 kr. Köp nu!