1 av 3: Om du bor trångt – låt inte sängen stå direkt på golvet. Det är verkligen jättedumt, för om det är någonstans du får extra utrymme är det under sängen. Se därför till att bygga upp den, som på bilden. Vill du inte ha den så högt kan du skaffa höga ben så att du får under förvaringslådor. Foto: Markus Linderoth
2 av 3: Bor du trångt ska du tänka på att ha möbler som kan göras om till en annan möbel. Säng och soffa kanske kan vara samma sak? Foto: Youtube
3 av 3: Ett annat misstag vi ofta gör är att tänka horisontellt. Vi ställer möbler på golvet och fyller på. Ett smart knep är att i stället tänka vertikalt – tänk höjd i stället för bredd när det gäller hyllor och annat. Utnyttja väggytorna uppåt. Foto: Markus Linderoth

7 vanliga misstag du som bor trångt gör

Att bo litet behöver inte betyda att bo trångt.

Allt handlar om möblering, färg och organisering.

Här är de 7 vanligaste misstagen du inte ska göra!

1. Tänka horisontellt i stället för vertikalt

Tänk höjd i stället för bredd när det gäller garderober, skåp och hyllor. Utnyttja väggytorna uppåt, och underskatta aldrig nyttan av en extra klädstång under den andra i garderoben.

 

LÄS OCKSÅ: Möbler för trångbodda – se supersmarta idén

 

2. Vika kläder i stället för att hänga dem

Använd en så kallad hängare där man hänger flera galgar på en och samma ”galge”. Där sparar du mycket utrymme. Tänk även på att hänga upp halsdukarna i stället för att vika dem.

 

Läs också: Så lätt trodde du inte att du kunde vika dra på-lakan

 

3. Skaffa möbler med bara en funktion

Sedan när blev ett bord bara ett bord? Och vem har bestämt att en säng bara måste fungera som en säng? Investera i möbler med dubbla funktioner som sängen som fälls upp och blir en soffa eller spegeln som när du snurrar på den har hyllor och krokar.

 

4. Låta sängen stå direkt på golvet

Detta är jättedumt, för är det någonstans du får ”gratis” utrymme att fylla vad helst på, som dessutom inte kommer att synas, är det just under sängen. Se till att skaffa ett par rejäla sängben så du får in förvaringslådor under sängen. Du kan också skaffa en säng med inbyggda lådor, eller så bygger du helt enkelt en loftsäng och frigör ytan helt.

 

5. Välja mörka färger och utsmyckningar

Ljusa färger skapar en illusion av mer yta, precis som speglar. Växla med flera nyanser av ljust för att få mer liv.

 

Läs också: 10 oväntade saker du kan köra i diskmaskinen

 

6. Fylla upp varenda låda till max

Visst är det både lätt hänt och frestande att bara kasta in allt huller om buller i lådorna? Ju mer du pressar ned desto mer utrymme tror du att du får. Det är fel. Dela av lådan med så kallade lådavdelare så får du både överblick, och faktiskt också mer utrymme.

 

7. Lära dig leva med röran

Att ha ett rörigt hem, speciellt om det är litet, kan faktiskt skapa mer inre stress hos dig än du anar. Gör det i stället till en vana att rensa bort allt som du inte använt under de senaste tre månaderna. Skänk till välgörenhet, sälj på annons eller loppis. Upptäck frihetskänslan efteråt!

 

Källa: Huffingtonpost.com

 

Läs också:

 27 smarta möbler för liten yta
Så fixar du det trendigt hemma till våren
Lyxigt vardagsrum till våren
Smartaste lägenheten – kolla in den här lilla ytan