10 häftigaste minihusen du sett

Minihus och små lägenheter är spännande att titta in i.

Hemnet finns flera härliga hus, och utomlands finns det massor av roliga små hem att titta in i.

Här har vi samlat några fantastiskt smarta små hus.

Bläddra dig vidare och titta in i dem!

Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling/Kronfoto

1. Sött minimalt hus i Stockholm

 

Ett unikt boende med egen gård. Det här huset är unikt tack vare att det ligger mitt i centrala Stockholm – det är inte alla som har ett litet hus med egen ingång och gård här. I vintras såldes det här minihuset. Utgångspriset var 2,5 miljoner kronor – för 28 kvadratmeter. Huset blev snabbt en klickraket på Hemnet.

 

Se mer av bostaden här.

 

Foto: http://tinyhousebuild.com

2. Sålde allt för att bygga hus på 19 kvadrat

 

Andrew och Gabriella Morrison tröttnade på sitt hus och leverne och ville börja om. Målet var ett enklare och mindre stressigt liv. Allt slutade med att de byggde sitt eget hem, ett hus på endast 19 kvadratmeter, vilket kan låta litet för många men faktiskt innehåller allt ett par behöver för att klara sig och vara lyckliga. I dag bor paret i det här huset på 19 kvadratmeter.

 

Se mer av bostaden här.

 

Foto: Thomas Pitter

3. Häftigt ufo-hus

 

Redan utifrån ser huset ut som något du aldrig sett förut. Den spejsade alpstugan påminner snarare om ett ufo. Det spektakulära huset kallas "Ufogel" och är designat av Peter Jungmann. Från början var det tänkt att en familj skulle ha huset som sommarstuga, men nu går det att hyra av vem som helst. Insidan är helt fantastisk!

 

Du måste titta in i huset. Så här ser det ut på insidan.

 

Foto: Erik Olsson Fastighetsförmedling

4. Unikt gårdshus mitt i stan

 

Tre rum och kök – för 6 250 000 kronor (i utgångspris). Men det alldeles unika med det här lilla gårdshuset är att det ligger mitt i de centralaste delarna av Stockholm. Huset byggdes 1884 och ligger oerhört gulligt på Kungsholmen i Stockholm. Det har tidigare ägts av deckarförfattaren Sofie Sarenbrandt, som köpte det som sophus och byggde om det till det fina gårdshuset som det är i dag.

 

Se mer av bostaden här.

Så här såg det ut innan deckarförfattaren köpte det.

 

Foto: Youtube

5. Byggde ministuga i bergen

 

Han hade allt; pengar, berömmelse och lyxhus. I dag bor han på 20 kvadratmeter, mitt ute i skogen. "Jag lever min barndomsdröm", säger snowboardproffset Mike Basich, som tröttnade på vardagen och bestämde sig för att testa något nytt. Han började bygga den här stugan, som är på 20 kvadratmeter och av sten, glas och trä och ligger mitt i skogen med en fantastisk utsikt.

 

Se mer av huset här.

 

Foto: Jendela Di Bali

6. Gulligt trevåningshus

 

Tänk att ha det här huset som sommarhus. Här är huset som kallas "Vita elefanten". Det är en 70 kvadratmeter liten villa med en öppen planlösning och högt till tak. Huset här verkligen hur gulligt som helst. Trots sina tre våningar ser det väldigt litet ut från utsidan – men vänta till du får se insidan.

 

Här kan du titta in i huset.

 

Foto: http://tinygreencabins.com

7. Färgglatt hus som liknar leksakshus

 

Här är ett rullande hus som ser ut att vara taget från leksakslådan. Huset har varit med i det amerikanska tv-programmet "Tiny House Hunters". På insidan ser det ut som vilken trästuga som helst, men utsidan ser verkligen ut som ett leksakshus.

I USA har mäklarna märkt av en ny trend. Det handlar om pyttesmå boenden, bara 46 kvadratmeter eller till och med mindre.

 

Se mer av huset här.

 

Foto: Tiffany Kirchner Dixon

8. Rostig husvagn blev rena drömmen

 

Här är husvagnen som köptes gammal, sliten och rostig. Sedan rustades den upp och blev en rosa dröm. Husvagnen består av roliga vintagefynd som en bowlingväska från 50-talet där ägaren Tiffany förvarar roliga strandhanddukar och asiatiska tyger. Många detaljer i husvagnen är fortfarande original, som isskåpet i emalj, det gråspräckliga golvet från 1950 och bänkskivorna.

 

Vill du titta in i husvagnen? Gör det här.

 

Foto: Fastighetsbyrån Östermalm

9. 15 kvadrat för 1,7 miljoner

 

Här snackar vi compact living. I vintras såldes den här lilla ettan på Östermalm i Stockholm. Lägenheten är bara 15 kvadratmeter och såldes för 1,7 miljoner kronor. Trots det höga priset för så få kvadrat var det mest studenter som var intresserade.

 

Se mer av bostaden här.

 

Foto: Markus Linderoth

10. Smart minilägenhet

 

Sovrum, vardagsrum, kök och badrum – på 16 kvadratmeter. Här är minilägenheten i Lund som nyligen såldes. Säljaren hade verkligen ordnat 16 smarta kvadratmeter. De få kvadratmetrarna är väldigt välplanerade. Sängen är en loftsäng som inte tar särskilt mycket från takhöjden och under sängen får fortfarande både soffa, hyllor och tavlor plats.

 

Se mer av lägenheten här.