Skapa en mysig stund på uteplatsen i sommar. Färgmatcha kuddar och prylar med de befintliga färgerna i miljön så att det inte blir rörigt. Foto: MICHAEL FÖRSTER

Skapa sommarens mysigaste uteplats – 5 tips från inredaren

Omge dig med vackra växter och inred verandan i färger som matchar huset. Vi valde ockragult, grönt och vitt som utgångspunkt och adderade blekrosa i olika toner. Resultatet blev en underbar plats att mysa på med snickarglädjen som fin inramning.

Så skapar du stilen!

Färgmatcha kuddar och prylar med de befintliga färgerna i miljön så att det inte blir rörigt. Här utgick vi från ockragult, vitt och grönt. Lägg till en eller flera färger som bryter av mot den lugna grunden så blir det extra vackert.

Gör det mysigt genom att rama in verandan med tunna, skira gardiner som dessutom håller undan vinddrag.

Använd piedestaler så att vissa krukor och växter kommer upp från golvet och bildar en fin fond till miljön.

På kvällskvisten blir det stämningsfullt att tända levande ljus och en fotogenlampa som lyser lagom starkt. Komplettera med solcellslampor.

Bara för att verandan är gammal behöver du inte använda enbart gamla saker när du inreder den. Geometriska former på kuddarna bryter fint till den snirkliga snickarglädjen precis som keramiken på bordet.

Framdukat för fruktstund 

Foto: MICHAEL FÖRSTER

Assietter Daisy i keramik, 150 kr st, Potteryjo. Dricksglas Marocko, 39 kr st, Oscar & Clothilde. Blomspruta, 389 kr, Zetas. Tillbringare Fåglar i keramik, 799 kr, Oscar & Clothilde. Ljusstakar i keramik, 139 kr st, Zetas.

Solkatter på trappan 

Foto: MICHAEL FÖRSTER

Mysig stund i vandrande sol och skugga. Stor kruka Emilia i keramik med repslinga, 321 kr, Bergs Potter. Kuddfodral Nagra Taupe i linne, 750 kr, Chhatwal & Jonsson. Rottingsoffa nr 219, 25 980 kr, Larsson Korgmakare AB. Gardiner Dalsland i linne, 1 230 kr st, Himla.

Varmt gyllene ljus 

Foto: MICHAEL FÖRSTER

Lys upp sommarkvällar med fotogen. Fotogenlampa Lyckeby, 1 995 kr, Karlskrona lampfabrik Affären i Gamla stan.

Foto: MICHAEL FÖRSTER

Kuddmys i soffan. Gul yllepläd Java, 840 kr, Klippan Yllefabrik. Mönstrade kuddfodral i linne, 750 kr st, Chhatwal & Jonsson. Ljusgrått kuddfodral i linne, 499 kr, Himla.

Foto: MICHAEL FÖRSTER

Underbar blomsterprakt. Glaskruka, 400 kr, Evensen Antik. I buketten: dahlia, alströmeria, astransia, hypericum, amaranthus, morotsblomma, zinnia, craspedia, prydnadsgräs, kaveldun, grönt plumosus och pittosporum.

Inred på höjden

Foto: MICHAEL FÖRSTER

Med piedestaler kan du placera växter på olika höjder. Krukor Copenhagen i keramik, svart med fat, 217 kr, och terrakottafärgad med fat, 320 kr, Bergs potter. Keramikkruka med reliefrand och fat, 550 kr, Fide fajans. Piedestal i rotting, 499 kr, Indiska. Piedestal i trä, 400 kr, Evensen Antik.

Smått & gott

Foto: MICHAEL FÖRSTER

Ha bra lektyr nära tillhands. Förvaringskorg Bahar i vattenhyacint, 199 kr, Indiska. Stormlykta i metall/glas, 329 kr, fotogenlampor.se.

Foto: MICHAEL FÖRSTER

Klä in ett peacetecken av metall med murgröna. Det blir som en tavla på en dörr eller vägg. Peacemärke i stål, 50 cm i diameter.

Foto: MICHAEL FÖRSTER

Servera godsaker till våra bevingade vänner. Fågelmatare Tube och Nest i keramik, 149 kr, Jotex. 

Foto: MICHAEL FÖRSTER

Fruktfat med nyttiga vitaminer. Fat i keramik, 1 300 kr, Fide Fajans. Vas Bari i keramik, 440 kr, Lindform.

Duka upp för somrig fika

Foto: MICHAEL FÖRSTER

Njut av te, sylt och små bröd i skuggan. Skålar i keramik, 225 kr st, Fide fajans. Koppar med fat i räfflat glas, 79 kr st, och turkos assiett 129 kr st, Hay. Tesked Amelia, 2 514 kr 16 delar, Lene Bjerre. Tårtfat Daisy i keramik, 500 kr, Potteryjo.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!