Kolla in trendexperten Stefan Nilssons inredningstrender

Ska du inreda med porrtrenden 2016?

Science fiction, präriereferenser från USA eller porrigt med rött, medaljongtapeter och sammet.

Kolla in TV-klippet med trendexperten Stefan Nilssons fem inredningstrender för 2016.

Industritrenden är fortfarande en stor inredningstrend, men kanske går den på sista varvet. De nya inredningstrenderna blickar både framåt och bakåt. Inspiration kommer från Art Deco, 70-talet och från rymdskepp och Science fiction.

 

LÄS OCKSÅ: Inredningstrender 2016 – det här hittar du i butikerna i vår!

"Porrtrend" med mycket rött och sammet

På Stora Trenddagen i Stockholm presenterade i dag trendexperten Stefan Nilsson fem inredningstrender för 2016.

En av trenderna heter Hedonism, eller "porrtrenden" som Stefan Nilsson även kallar den.

– Här blir det mycket rött med tunga draperier, fransar och sammet. Medaljongtapeter och stormönstrat med 70-talsreferenser kommer nu och njutningen är i fokus. Det är en motreaktion mot hälsotrenden, nu vill vi äta gott och mycket, säger Stefan Nilsson.

De andra trenderna heter Santa Fè, Maskinellt, Astro och Makers & Fixers.

 

Santa Fé är trenden med kaktusar och präriereferenser från USA. Symmetriska och geometriska mönster med mycket färg gäller. Gula toner, aprikos och mintigt blått med trä och naturfärgat skinn hör hit.

Maskinellt är fortsättningen på industritrenden. Grått, beige, metaller, vitt kakel, rostiga lampor och bestick med verktygsskaft ingår.

Astro är en ljus framtidstrend med mycket optimism och nyfikenhet. Science fiction i vitt och transparent. Nya material och nya metoder. Tapeter med stjärnhimlar, framtidsodlande och herbarium hittas här.

Makers & Fixers är en antikonsumtionstrend, en anti-trend-trend med miljöfokus och en längtan efter att få göra något viktigt. Engagemang och involverande är nyckeln. Återbruk, DIY, hantverk och låna i stället för att köpa gäller.

 

LÄS OCKSÅ: Inred mer skärp! Här är 8 fina saker du kan göra med skärpen du tröttnat på

Aktuellt just nu