1 av 10: En favorit i 2016 års Ikea-katalog är bordet Möckelby. Rustikt köksbord av massiv ek, 235x100 centimeter, 4 995 kronor, Ikea.
2 av 10: En annan favorit är glaslamporna Sinnerlig av frostat glas med fot av kork. Designade av Ilse Crawford. Finns i tre storlekar, 299, 449 och 599 kronor, Ikea. Foto: Susanne Ellingsworth
3 av 10: Trendig värre är taklampan Joxtorp. Kaxig i formen och storleken. Mörkblå taklampskärm, 82 centimeter i diameter, 49 kronor, Ikea.
4 av 10: Pallar i industristil. Nya pallen Råskog finns i färgerna beige och blått och i två höjder, 199 och 299 kronor styck, Ikea. Foto: Susanne Ellingsworth
5 av 10: Fin form och färg. Soffan Norsborg i ljusblå klädsel med ben av björk. Här tvåsitssoffa med två schäslonger, 8 295 kronor, Ikea.
6 av 10: Snyggt för hemmakontoret. Lisabo skrivbord, 1 295 kronor. Kul detalj är lådans "handtag" i form av ett lås.
7 av 10: Elegant i sin enkelhet, modern naturstil med knorr. Klädhängare Tjusig av svartlackat trä, 78 cm hög. 99 kronor styck.
8 av 10: Nätt, lättplacerad och i naturmaterialet rotting. Räkna med att se fåtöljen Rådviken i många inredningsreportage. 1 495 kronor, Ikea.
9 av 10: Fint till köket är glasserien Ikea 365+. En avskalad och elegant stil som lär hålla över tid. Tillbringare med korklock, 1,5 liter, 79 kronor.
10 av 10: Mörk och dramatisk inredning är en het trend. Lägg till detaljer i guld och du är hemma med den lyxiga stilen. Passar till stilen gör svarta byrån Undredal, 2 295 kronor, Ikea. Foto: Johan Rydén

Titta på 10 favoriter i nya Ikea-katalogen

Ikea-katalogen 2016 är här.

Fokus ligger på köket, men vi har lusläst alla sidor i jakt på de roligaste nyheterna.

LEVA & BO:s inredningsexpert Susanne Ellingsworth har valt 10 favoriter – se bilderna!

Många inredningsintresserades favoritlektyr, den årliga tegelstenen från Ikea har nu börjat landa i brevlådorna.

 

LÄS OCKSÅ: Så här ser nya Ikea-katalogen ut

Ikea fokuserar på kök 2016

I 2016 års Ikea-katalog handlar en tredjedel om livet i och omkring köket, och här hittas också en hel del fina nyheter. Som gedigna köksbordet Möckelby i massiv ek och det nätta bordet Lisabo med tydlig träkänsla. Bägge är bord som andas hållbarhet, vilket ligger i tiden. Överlag har Ikeas utbud av köksbord fått sig ett lyft.

 

LÄS OCKSÅ: Tjuvtitta på höstens trender – så här ska vi inreda

Sinnerlig av llse Crawford en favorit

Annat fint till köket glasserien Ikea 365+. En avskalad och elegant stil som lär hålla över tid. Men minus för att glasen på fot påminner väldigt mycket om glasen Lempi från Iittala i design av Matti Klenell.

Tillbringaren och karaffen till Ikea 365+ har trendiga korklock, vilket också är en fin detalj på en av mina verkliga favoriter, lamporna Sinnerlig i design av Ilse Crawford. De är vackra bordslampor med frostat glas och fot av kork.

 

LÄS OCKSÅ: Formex – det här händer på inredningsmässan i augusti

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!