1 av 3: Du känner kanske igen koppen? Den klassiska Ikea-koppen som bara kostar fyra kronor. Den har en hemlighet på undersidan. Bläddra vidare så får du se. Foto: Ikea
2 av 3: Ser du skåran? Har du undrat varför den egentligen finns där? Anledningen är oerhört smart och praktisk – skåran avleder nämligen vatten när den koppen står upp och ner i diskstället eller i diskmaskinen. Foto: imgur.com
3 av 3: Den här Ikea-koppen har flera skåror. Kan det vara av samma anledning? Foto: Ikea

Smarta hemligheten under Ikeas klassiska kopp

Vänd på Ikea-koppen. Ser du skåran?

Den är inget misstag, utan sitter där av en smart anledning.

Visste du om det?

Den klassiska Ikea-koppen Färgrik, tidigare Trofé, har en skåra i botten. Den är omdiskuterad. Varför sitter den egentligen där? På bildsajten Imgur.com spekuleras det i att skåren finns där för att undvika vakum, att det skulle vara en cigaretthållare eller att den avleder värme.

 

LÄS OCKSÅ: Så mycket billigare är det på Gekås i Ullared

Praktisk anledning bakom skåran

Nja, sanningen verkar vara någon annan. Skåran ska helt enkelt finnas på koppens undersida för att avleda vatten när den står upp och ner i diskmaskinen eller i diskstället. På så sätt slipper du bli alldeles blöt när du plockar ut den annars torra och rena disken ur maskinen eller stället.

Så praktiskt!

 

Källa: Finkammat, ohgizmo.com

 

LÄS OCKSÅ:

 Så blir ditt Ikea-besök så smidigt som möjligt
 

 Ikea-spegeln som ger dig komplimanger
 

 9 tips för att alltid ha ett välstädat hem
 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!