”Mio ska bli störst i Sverige på möbler senast 2022, större än Ikea”, säger vd Björn Lindblad.
1 av 5: ”Mio ska bli störst i Sverige på möbler senast 2022, större än Ikea”, säger vd Björn Lindblad. Foto: Mio
Här är en av många designkopior som Mio tagit fram; Klong-vasen.
2 av 5: Här är en av många designkopior som Mio tagit fram; Klong-vasen. Foto: Mio
I dag säljer Mio all sorts inredning till hemmen, har börjar producera massor av kopior på designklassiker som de säljer billigare, och slår upp nya butiker på löpande band.
3 av 5: I dag säljer Mio all sorts inredning till hemmen, har börjar producera massor av kopior på designklassiker som de säljer billigare, och slår upp nya butiker på löpande band. Foto: Mio
Möbelföretaget Mio har funnits i Sverige i 50 år men sålde från början bara soffor och blev kända för att ha ganska höga priser.
4 av 5: Möbelföretaget Mio har funnits i Sverige i 50 år men sålde från början bara soffor och blev kända för att ha ganska höga priser. Foto: Mio
”Vad gäller sängar är vi i stort sett lika stora som Ikea, enligt en undersökning från 2016. Så vi ligger redan före vår plan”, säger Mios vd Björn Lindblad.
5 av 5: ”Vad gäller sängar är vi i stort sett lika stora som Ikea, enligt en undersökning från 2016. Så vi ligger redan före vår plan”, säger Mios vd Björn Lindblad. Foto: Mio

Så ska Mio bli större än Ikea

Mios vd kallar sitt företag för ”Sveriges bäst bevarade hemlighet”.

Målmedvetet har de sänkt priserna och jobbar mycket med designkopior.

Om fem år är Mio större än Ikea, menar Mios vd Björn Lindblad självsäkert.

Möbelföretaget Mio har funnits i Sverige i 50 år men sålde från början bara soffor och blev kända för att ha ganska höga priser. I dag säljer de all sorts inredning till hemmen, har börjar producera massor av kopior på designklassiker, som de säljer billigare, och slår upp nya butiker på löpande band.

 

LÄS OCKSÅ: Ser du skillnad på designklassikerna och Mio-kopiorna? 

Har en dyrhetsstämpel kvar sedan tidigare

– Vi är Sveriges bäst bevarade hemlighet, säger Mios vd Björn Lindblad. Vi har en dyrhetsstämpel kvar sedan tidigare, men det är verkligen inte så längre. De som har handlat hos oss de senaste fem åren känner till det, men var det tio år sedan man handlade hos oss tror man något annat. 

– Vi har successivt sänkt priserna under närmare tio års tid. Och vi säljer långt ifrån bara soffor numera. Hos oss ska du kunna hitta allt till hemmet, även textilier.

Ska bli störst på möbler i hela Sverige

Björn berättar att Mio 2011 hade 59 butiker i Sverige, i dag är det 71 stycken och att 2022 ska det vara närmare 90 stycken. Deras senaste förvärv är en fastighet på 6 000 kvadratmeter i Ingelsta handelsområde i Norrköping som beräknas öppna i början av 2018.

– Vi växer för fullt och vi växer fort, även på det som inte är möbler. Vår utgångspunkt är att 2022 vara störst på möbler i hela Sverige. Någonstans mellan 20-25 nya butiker räknar vi med att addera för att nå målet.

Du menar att ni ska bli större än Ikea alltså?

– Ja, svarar Björn.

 

LÄS OCKSÅ: Mio gör kopia av populära Klong-vasen 

 

”Vi ligger redan före vår plan”

Kommer ni att klara det?

– Vi har flera år i rad passerat våra högt uppsatta mål och vi är faktiskt störst på soffor redan idag. Vad gäller sängar är vi i stort sett lika stora som Ikea, enligt en undersökning från 2016. Så vi ligger redan före vår plan. 

 

LÄS OCKSÅ:

13 favoriter från Ikeas nya vårkollektion 

Mio svarar på kritiken om designkopiorna 

Här är 10 favoriter från nya Mio-katalogen 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande