1 av 3: Vid vissa tillfällen finns det ingen anledning att handla nån annanstans än på Ikea. Här är listan då Ikea är bästa valet.
2 av 3: Ikea-kortet gäller inte bara på varuhuset. Foto: Shutterstock
3 av 3: Medlemmar kan annonsera gratis på Blocket med Ikea-kortet. Foto: Shutterstock

Så säljer du dina gamla prylar gratis på Blocket

Betalar du 30–50 kronor varje gång du ska sälja en pryl från Ikea på Blocket är du långt ifrån ensam. 

Men går du via möbeljättens sajt nästa gång i stället för köp- och säljsajten kan du faktiskt slippa kostnaden. 

Sökordet ”Billy” ger 148 resultat på Blocket just nu – bara i Stockholm. Söker du på annonser med ordet över hela landet tredubblas resultatet. 

Var och varannan svensk som annonserar på köp- och säljsajten vill sälja eller skänka bort en hylla, soffa, bord eller någon annan pryl de köpt hos möbeljätten. Men en del betalar inte för att lägga ut annonsen, andra gör det. 

LÄS MER: Ikea gör om sin klassiska blå kasse – igen! 

Annonsera Ikea-grejer gratis

Ikea och Blocket samarbetar, så om du går via möbeljättens sajt i stället för köp- och säljsajtens kan du slippa kostnaden för annonsen.

Hake? Du måste vara Ikea-medlem. Det kostar dock ingenting och du får ta del av extraerbjudanden nästa gång du är i varuhuset. 

När du blivit medlem lägger du in annonsen på nästan samma sätt som du gör på Blocket. Du väljer kategorier, laddar upp bilder och lägger in pris och beskrivning. Den enda skillnaden är att du uppger ditt Ikea Family nummer eller mejladressen/personnumret som är kopplat till medlemskapet, och att du är inne på en annan sajt. Annonsen granskas sedan av Blocket innan den kommer upp på båda sajterna. På Ikea hittar du annonserna under köp- och säljfliken. 

Annonsen är som vanligt uppe i två månader om du inte förnyar eller plockar ned den. Du kan ta bort annonsen direkt på Blocket eller på Ikea Köp & Sälj. 

LÄS MER: Döstäda: 8 saker du kan slänga nu – så dina barn slipper 

LÄS MER: 10 möbler och prylar där Ikea är HELT oslagbara 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 99 kr. Köp nu!