Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter.
Annons
EXPRESSEN.SE
Leva & bo>Inredning>Shopping

Publicerad 9 jun 2014 12:55

Så fyndar du kläder på outlet - expertens 5 råd

Emmas outletskola i fem steg hjälper dig fynda en snygg garderob i sommar - till outletpris!

Emmas outletskola i fem steg hjälper dig fynda en snygg garderob i sommar - till outletpris!

Foto: Christian Örnberg

Emmas outletskola - i fem steg

Expressens modeprofil Emma Danielsson ger sin bästa tips till dig som ska shoppa kläder och accessoarer på outlet i sommar.

1. Köp inte bara för att det är billigt. Det är lätt att bli exalterad över nedsatta prislappar men risken finns att du kommer hem med plagg du aldrig kommer att använda. Var kräsen och fråga dig själv om du hade köpt plagget till ordinarie pris. Försök vara selektiv och låta bli att handla om du inte hittar något du verkligen vill ha.

 

2. Passa på att handla dyrare plagg som du inte hade haft råd med annars. Det är nu du har möjlighet att handla designerväskor och märkesskor till bra priser. Satsa gärna på klassiska modeller i hög kvalitet som blir framtida garderobsfavoriter. Snabba trender kan du handla billigt hos kedjorna senare. Håll i stället utkik efter skinnväskor, klassiska skjortor och stickade tröjor.

 

3. Var kritisk. Det kan finnas en anledning till att plaggen säljs på outlet. Ibland finns gamla kollektioner till försäljning vilket innebär att vissa av plaggen redan kännas passé. Däremot är det ett perfekt tillfälle att handla plagg som inte ligger i säsong. Det är nu du exempelvis kan hitta en bra vinterjacka till budgetpris.

 

4. Var väl förberedd. Inventera garderoben innan du ger dig iväg så du vet vad du behöver uppdatera den med. En heldag med outletshopping kräver dessutom rätt kläder. Se till att ha på dig bekväma skor och plagg som går snabbt att ta på och av i provrummet. Se även till att välja rätt shoppingsällskap och glöm inte att göra några fikapauser så att hela dagen blir till en trevlig utflykt.

 

5. Har du inte vägarna förbi någon outlet i sommar så kan det vara bra att komma ihåg att det även går att göra bra outlet-fynd online. Nätbutiker som Yoox eller The Outnet säljer exempelvis kläder och accessoarer från lyxmärken till rabatterade priser. Dessutom slipper du trängsel och köer till provrum och kassa

 

Mer stiltips hittar du i Emmas modeblogg!