1 AV 2
Foto: Ikeas katalogsläpp har kommit att bli en världsnyhet och den 9 augusti är väntan äntligen över.
2 AV 2
Det här är 2019 års trendfavoriter – enligt Ikea.
Foto: Christian Örnberg

Nya Ikea-katalogen på väg: Det här är trenderna 2019

Ikeas katalogsläpp har kommit att bli en världsnyhet och den 9 augusti är väntan äntligen över. 

Då kommer vi återigen kunna sitta med katalogen i knät och drömma oss bort. 

Här är några av nästa års mest hajpade trender – om vi ska tro Ikea.

Lovisa Dahlström

Så frågan är, vad blir nästa års stora grej enligt möbeljätten Ikea? Här listar vi fem favoriter – som garanterat kommer gå hem i stugorna. 

1. Storblommigt

Blommigt är en trend vi fått se mycket av i modevärlden under våren och sommaren. Och det är tydligt att Ikea inte är sena med att hoppa på tåget och ta trenden vidare in i inredningsvärlden. Det handlar om stora blommor i pastell, men det syns även mycket småblommigt för den som föredrar det. Ektorp – den klassiska soffserien har exempelvis fått sitt eget blommiga överdragstyg. 

Foto: Ikea

2. Matcha, matcha – matcha  

Monokromatisk styling innebär att det är en färg som ensam får regera i ett rum. Det här är något som Ikea lekt med i nästa års katalog och det ser riktigt häftigt ut. Effekten blir lite som att allt smälter samman till ett. Vill du testa hemma? Då rekommenderas att du väljer en lugnande färg. Som den havsblåa som bilden visar. Använd samma färgskala på både soffa, tapet, kuddar och dekoration. Det kan inte bli för mycket.  

LÄS OCKSÅ: Spana in Ikeas spännande höstnyheter 2018 

Foto: Ikea

3. Regelbundenhet ett minne blott 

Om man tolkar stilen utifrån Ikeas katalog är det inte längre perfekt runt eller raka kanter som gäller. Istället läggs fokus på det lite oväntade och inte så fullkomliga. Exempelvis känns prickmönstret på mattan lite slumpmässigt gjort och det finns kuddar med mönster föreställande osymmetriska prickar. Visst är det skönt att inte allt behöver vara så stelt? 

Foto: Ikea

4. Mörkgrått är det nya svarta 

Det är inte lika mörkt som svart, men inte desto mindre spännande. Den mörkgråa färgen har varit ett återkommande tema under flera år och verkar även inför 2019 vara ett säkert kort när det gäller färgval. Det handlar om allt från färgsättning i badrummet till soffan i vardagsrummet. 

LÄS OCKSÅ: 10 ikeamöbler som kommer förändra ditt liv 

Foto: Ikea

5. Fyll väggen med icke-konst 

Under några år har färgsprakande tavelväggar varit en het trend. Men det som Ikea nu visar upp är något helt annat. Som inspiration ser vi exempelvis tavelramar utan motiv, vissa matchade med färgen på väggen. Perfekt för den som aldrig kan bestämma sig över vad som ska upp. 2019 ger utrymme för att experimentera! 

Foto: Ikea