1 AV 2
Inget för den diskrete. Picky livings kök är helt klart extravagant.
Foto: Picky living/Triss
2 AV 2
Picky living rekommenderar att man matchar de guldiga fronterna med svart granitskiva för ett balanserat helhetsintryck.
Foto: Picky living/Triss

Nu kan du skaffa ett Ikea-kök med 24 karat guld

Sugen på att sätta guldkant på vardagen? Nu kan du förgylla ditt vanliga Ikeakök med äkta guld.
”Guldkant” är ett kök med knoppar och ben i 24 karat guld som tagits fram av Picky living i samarbete med lotten ”Triss”.

Angelica Israelsson

Trendigast just nu är gråa kök, men den som vill sticka ut satsar så klart på ett i guld. Det här köket känns minst sagt läckert, annorlunda och lyxigt. Knopparna och benen är pläterade med äkta 24 karat guld, men allt är inte guld som glimmar – själva luckorna och lådfronterna är bara inklädda i guldfärgad rostfri metall.

LÄS MER: 10 nya favoriter från Ikeas vårkatalog

Idén kommer från Svenska Spel – och köket är ett samarbete mellan lotten ”Triss” och det svenska designföretaget Picky living.

– Vi pratar ju med alla Trissvinnare som vinner över en miljon och de flesta vill ju använda pengarna till att sätta guldkant på vardagen. Förvånansvärt många vill renovera hemma för vinsten och det är vanligt att man vill piffa upp just köket. Därför kom vi på den här grejen med att sätta guldkant på sitt Ikeakök, säger Johan Svensson, PR-ansvarig på Svenska Spel.

Vill skapa världens exklusivaste Ikeakök

Designkollektionen heter ”Guldkant” och kommer att kunna beställas från och med måndag 4 mars 2019. Precis som övriga köksfronter från Picky living är dessa tillverkade för att passa på Ikeas köksstommar ”Metod”. Luckorna finns även att beställa till Ikeas sideboard ”Bestå”.

– Det folkliga i Ikea möter extravagans i form av äkta guld. Ambitionen är att skapa världens mest exklusiva Ikeakök. Resultatet är fronter som sticker ut men samtidigt behåller en enkel stilfullhet, säger Picky livings vd Henrik Haij i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Lyxvåning i Stockholm till salu – för ett galet högt pris 

Luckorna och lådfronterna monsteras på Ikeas köksstommar ”Metod”. Foto: Picky living/Triss

Byt till handtag och knoppar i guld

Vad kostar kalaset då? Priset för ett kök likt det på bilden ovan landar på ca 92 000 kronor. Sideboardet på bilden nedan går loss på runt 25 000 kronor. 

Men man behöver ju inte byta ut hela köket – vad sägs om att bara piffa upp ditt befintliga kök med knoppar klädda i äkta guld? 995 kronor styck kostar de.

LÄS MER: Ikea-hacks och loppisfynd – så har Linnéa skapat drömhemmet

Fronterna passar även till Ikeas sideboard ”Bestå”. Foto: Picky Living/Triss
En knopp pläterad med äkta guld kostar 995 kronor. Foto: Picky living/Triss

LÄS MER: Skapa ditt drömkök – 15 kök att inspireras av 

LÄS MER: Snygga sätt att pimpa dina gamla Ikeamöbler