Nu kan du köpa prinsessan Leonores egna silverbestick

<p>Gillar du också silverbestick och kunglig glans? Nu kan du köpa prinsessan Leonores bestick hos Gense. Klicka dig vidare för att se besticken. <br></p>

Foto: Olle Sporrong

1 av 4: <p>Gillar du också silverbestick och kunglig glans? Nu kan du köpa prinsessan Leonores bestick hos Gense. Klicka dig vidare för att se besticken. <br></p>

Silverbesticket Leonore tillverkas i tre delar, kaffesked, dessertsked och tårtspade och ingår i Genses serie Kungasilver.  Pris: kaffesked 699 kr, dessertsked 939 kr och tårtspade 2 579 kr.

Foto: Gense

2 av 4: Silverbesticket Leonore tillverkas i tre delar, kaffesked, dessertsked och tårtspade och ingår i Genses serie Kungasilver. Pris: kaffesked 699 kr, dessertsked 939 kr och tårtspade 2 579 kr.

Silverbesticket Leonore har gjorts i samarbete med den erkända och flerfaldigt prisbelönta formgivaren Erika Lagerbielke. Hon har bland annat haft hedersuppdraget att 2010 att formge Sveriges och regeringens bröllopsgåva till Kronprinsessparet.

Foto: Gense

3 av 4: Silverbesticket Leonore har gjorts i samarbete med den erkända och flerfaldigt prisbelönta formgivaren Erika Lagerbielke. Hon har bland annat haft hedersuppdraget att 2010 att formge Sveriges och regeringens bröllopsgåva till Kronprinsessparet.

Erika Lagerbielke har tidigare tagit fram silverbesticket Estelle.

4 av 4: Erika Lagerbielke har tidigare tagit fram silverbesticket Estelle.

Gillar du också silverbestick och kunglig glans?

Nu kan du köpa prinsessan Leonores bestick hos Gense.

Designad av prisbelönta formgivaren Erika Lagerbielke.

Ämnen i artikel:

Andra har också läst

Snart lanseras det femte besticket i Genses kungaserie. Det är silverbesticket Leonore som har gjorts i samarbete med den erkända och flerfaldigt prisbelönta formgivaren Erika Lagerbielke. Hon har bland annat haft hedersuppdraget att 2010 att formge Sveriges och regeringens bröllopsgåva till Kronprinsessparet. 

 

LÄS OCKSÅ: Så ser prinsessan Estelles bestick ut 

Kosmopolitiskt tonfall

Erika Lagerbielke har tidigare tagit fram silverbesticket Estelle, dess storkusin. Enligt företaget är besticket inspirerat av prinsessan Leonores internationella bakgrund, och Erika har strävat efter att ge designen ett ”kosmopolitiskt tonfall och en förfinad enkelhet”. 

Foto: Gense

Formspråket är slankt och stilrent med ett modernt uttryck och Erika har tagit stor hänsyn till hur exempelvis skeden ligger i handen samt hur skopan känns i munnen. 

 

LÄS OCKSÅ: Bota hostan – 11 husmorstips med bikarbonat

Droppform ger rätt balans

Besticket har fått en elegant kurva som avslutas med en droppform, avsedd att ge rätt tyngd och balans. ”På detta sätt förhöjs ytterligare användarupplevelsen och den unika känsla som silverbestick förmedlar till konsumenten”, skriver Gense.

Serien Kungasilver dekoreras med en krona som är en luftig och fri linjeteckning och har inspirerats av mönstergravyrer och monogram på äldre silverföremål. Den är förhållandevis stor, lite lekfull, och placerad på skedens baksida. 

Tillverkas i tre delar

– Den fina svenska silvertraditionen är ett arv att förvalta, både som hantverk och ur designsynpunkt. Silver är ett härligt material, med sin speciella glans och vackra färgton. Det har jag velat ta tillvara i besticket Leonore, säger Erika själv om sitt samarbete.

Silverbesticket Leonore tillverkas i tre delar, kaffesked, dessertsked och tårtspade och ingår i Genses serie Kungasilver. Besticken Leonore finns i butik från december 2016.

 

LÄS OCKSÅ:

Flytta in det övergivna och pampiga gamla Folkets hus 

Nu slipper du skämmas – sexleksakerna som smälter in i inredningen! 

Kolla in Ikea PS nya och coola kollektion 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande