1 av 3: Vid vissa tillfällen finns det ingen anledning att handla nån annanstans än på Ikea. Här är listan då Ikea är bästa valet.
2 av 3: Möbler i hållbar rotting och bambu matchat med ljusa nyanser. Ikea vill uppmuntra till en lugn livsstil. Foto: Ikea
3 av 3: I april släpper Ikea en rad nyheter. Vi har valt ut våra sex favoriter. Foto: HENRIK ISAKSSON/PINIRO / IBL

Tjuvkika på Ikeas nyheter i vår – i rotting och bambu

Ikea ligger ofta rätt i tiden – och så även nu. När möbeljätten nu släpper sina aprilnyheter säger de sig vilja uppmuntra till en hållbar och lugn livsstil.

Bland nyheterna hittar vi läckra rottingmöbler och fiffiga förvaringsmöbler för balkongen. Vi har valt ut våra sex favoriter!

1. ”Gamlehult” fotpall – snygg och smart möbel

1 av 2: ”Gamlehult” fotpall Foto: Ikea
2 av 2: ”Gamlehult” fotpall passar perfekt ihop med ”Ulriksberg” fåtölj. Foto: Ikea

Åh, den här fotpallen är ju något alldeles extra. Rundade former i trendig rotting matchas snyggt med svarta ben. Men det som gör oss så förtjusta är alla möjligheter den bjuder på. ”Gamlehult” kan både användas som fotpall och pall att sitta på, dessutom har den fiffigt nog ett fack för förvaring. Passar perfekt ihop med ytterligare en nyhet – ”Ulriksberg” fåtölj i rotting. Pris för fotpallen är 799 kronor.

2. ”Nilsove” karmstol med läcker design i rotting

”Nilsove” karmstol i rotting Foto: Ikea

Ikea har satsat mycket på rotting, så vi tar en grej till. Det är inte bara det fantastiska namnet ”Nilsove” som gör den här stolen till en favorit. Karmstolen är tillverkad av återvunnen rotting och bambu och har en superfin design med vita ben som känns fräsch och självklar. Priset är 795 kronor per stol.

LÄS MER: Doftljuset som gör succé – luktar som McDonalds cheeseburgare

3. Klimatsmarta lampan ”Knixhult” av bambu

”Knixhult” lampa finns i tre olika utföranden Foto: Ikea

Målet med ”Knixhult” var att skapa en lampa som gör så lite klimatavtryck som möjligt. Därför är skärmarna tillverkade av bambu som annars skulle kasserats. Smart och coolt! Knixhult finns som taklampa, som golvlampa och som bordslampa och kostar mellan 349 och 599 kronor.

4. ”Kolbjörn” hylla med skåp – perfekt på balkongen

”Kolbjörn” hylla med skåp Foto: Ikea

Äntligen börjar vi ana att våren är i antåg och kan börja drömma om att flytta ut på altaner, uteplatser och balkonger. Ikea visar nu upp serien ”Kolbjörn” med olika förvaringsmöbler i beige plåt, som kan användas både inomhus och utomhus. Vi ser framför oss hur vi fyller den här med vackra växter i de öppna hyllorna och skåpet med fula bra-att-ha-prylar. Kostar 1198 kronor styck.

LÄS MER: Ikeas gardin kan rena luften i ditt hem

5. ”Solgul” vagga för spädbarn förgyller barnkammaren

”Solgul” vagga Foto: Ikea

En spjälsäng från Ikea finns nog nästan i varje småbarnsfamiljs hem – men det var ett tag sedan Ikea hade en vagga i sortimentet. En vagga är inte bara vacker att se på, utan kan vara en riktig räddare i nöden för små barn som vill gungas till sömns. ”Solgul” har inspirerats av traditionella vaggor med följer alla de senaste säkerhetskraven. Pris: 799 kronor.

6. Visa upp växterna med ”Kryddpeppar” piedestal

”Kryddpeppar” piedestal med nya fåtöljen ”Buskbo” i rotting. Foto: Ikea

Att inreda hemmet med växter är både vackert och bra för välmåendet. Med en piedestal placerar du lätt växterna där de gör sig bäst för stunden – fiffigt och snyggt! Ikea visar nu upp piedestalen ”Kryddpeppar” som dels finns i utförandet på bilden, men också i två mindre varianter i en rosa och en grön nyans. Det bästa är att piedestalerna även klarar av att stå utomhus, så när vädret tillåter flyttar du smidigt ut växterna på balkongen. Kostar 299 kronor.

LÄS MER: Ikea släpper Kama Sutra-bok med detaljerade teckningar 

LÄS MER: Nu kan du skaffa ett Ikea-kök i 24 karat guld 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday Rea - 70% rabatt på Leva & Bo! Se erbjudande