Ikeas nya annons – som också är ett graviditetstest.
1 av 2: Ikeas nya annons – som också är ett graviditetstest. Foto: Ikea
Den som kissar positivt på annonsen får fram en rabattkod på en spjälsäng hos Ikea.
2 av 2: Den som kissar positivt på annonsen får fram en rabattkod på en spjälsäng hos Ikea. Foto: Shutterstock

Ikea gör annorlunda annons – att kissa på

Ikeas senaste annons väcker uppmärksamhet.

Och inte så konstigt, kanske. Den uppmanar dig nämligen att kissa på den.

Är du gravid? Då händer något med annonsen.

Om du misstänker att du är gravid behöver du inte gå och köpa ett graviditetstest just nu. Det räcker med att få tag i Ikeas senaste printannons. Den kan du kissa på och få ett säkert resultat – annonsen är nämligen även ett graviditetstest.

Om du är gravid och graviditetstestet visar positivt träder en rabattkod fram. Du får då rabatt på en av Ikeas spjälsängar, Sundvik.

– Jag tror att vi är de första i världen att göra en annons som också fungerar som ett graviditetstest, säger Patrik Nygren Bonnier som är marknadschef på Ikea, till Sveriges Radio Kronoborg.

LÄS OCKSÅ: Ikea sänker priset på massor av produkter

Annons med glimten i ögat

Bakom den annorlunda annonsen står reklambyrån Åkestam Holst och det är den senaste kampanjen inom Ikeas satsning "Där livet händer". Och enligt Evelina Rönnung, art director på Åkestam Holst, är det med glimten i ögat som de tagit fram annonser som kopplar samman graviditetstest med en Ikea Family-rabatt.

– En av de mest magiska stunder man kan uppleva är när den där lilla stickan visar ett plus. Men det finns ju mer relevanta budskap för en blivande förälder att ta del av i just exakt den där sekunden än ett streck. Typ en familjerabatt på en spjälsäng, säger hon till Resumé.

LÄS OCKSÅ: 10 tillfällen när Ikea tog allt lite för långt

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Gör som 127 000 andra - Inspireras av Leva&Bo! Se erbjudande