Ikea i Köln, Tyskland, har startat en ny sorts parkering. Här kan hundar hålla till medan matte eller husse är inne och shoppar.
1 av 2: Ikea i Köln, Tyskland, har startat en ny sorts parkering. Här kan hundar hålla till medan matte eller husse är inne och shoppar. Foto: Twitter
En twittrare uppmärksammade den fantastiska idén.
2 av 2: En twittrare uppmärksammade den fantastiska idén. Foto: Twitter

Ikea-varuhus öppnar ny parkering – för hundar

Du ska storhandla men vill inte lämna hunden ensam.

Ett problem allt för många hundägare känner till.

Nu öppnar Ikea världens första hundparkering!

Att lämna sin hund utanför en liten affär, en kort stund, må vara en sak. Men att gå in på ett stort varuhus som Ikea, där du sällan kommer ut innan en och en halv timme har gått, tar så klart emot. Och bilen är ju inte heller optimalt. Speciellt inte om det är varmt ute. Det kan till och med vara livsfarligt.

 

LÄS OCKSÅ: Tjäna tusenlappar på dina gamla Ikea-möbler

Får gräs, vattenskål och plats att fästa kopplet

Ett problem som kan sluta med att hundägare inte vill åka och handla alls, och avstår helt. Detta har så klart Ikea insett, och tagit fram en fantastisk lösning. Företaget har nu öppnat en speciell avdelning med en så kallad ”hundparkering” där kunderna kan lämna sina kära husdjur, medan de själva i lugn och ro kan besöka varuhuset för shopping. Utan oro eller stress.

På hundparkeringen får hundarna ligga på egna ”bäddar” med konstgjort gräs, egen vattenskål och en säker plats att sätta fast kopplet i.

 

LÄS OCKSÅ: Ikeas sidobord Lack på fyra olika sätt

Vill få folk att sluta lämna hundarna i bilen

Enligt Ikea är hundparkeringen ett försök för att få folk att sluta lämna sina hundar i varma bilar. Först ut är varuhuset i Köln i Tyskland, och initiativet hyllas i sociala medier.

Ikea är sedan tidigare kända för sina lekrum, där föräldrar kan lämna in sina barn för lek och passning av barnvakter, medan de själva shoppar. De har även gjort i ordning en speciell avdelning för män som inte gillar shopping, i Sydney, Australien. Där finns både datorspel och tv-skärmar som visar sport. Allt för att deras partners ska kunna handla i lugn och ro.

 

Källa: Dailymail.co.uk

 

LÄS OCKSÅ: Tjuvkika på Ikeas nya dukningskollektion Sittning

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Inspireras av Leva&Bo - just nu 6 nr för endast 89 kr. Köp nu!